係時候介紹下~我家的5隻傻貓~~

作者: yanfung 發表于 2011-10-29 03:50:50
4165 45
p@g 發表於 2011-10-29 23:16:46 |顯示全部樓層
yanfung  噗,,我以前養果2隻家貓...佢搵到我阿媽比我既魚仔乾,,,,咬住個膠袋拖去水兜度,,浸淋佢先食=-= 我返到屋企見到真係oooo哂=0=  發表於 1 分鐘前

証明家貓真係好精叻

D純種貓就好天真, 成日比隻家貓耍

爹爹豬真係幾鈍下,,,又成日呆呆滯滯咁,,唔知佢諗緊咩  發表於 2011-10-29 23:29
回復

claudiatang 發表於 2011-10-29 23:18:31 |顯示全部樓層
corina 發表於 2011-10-29 23:11
我有隻貓鐘意lim膠袋,所以我把所有膠袋收入櫃~

我粒臭豆昨晚在廚房摷垃圾,我在客廳聽見聲就大喊一聲。牠不知怎樣將個頭穿了在個手挽度,跑出來時就帶埋個膠袋。拖住個膠就有聲,嚇到牠死死下。最後條手挽斷了才了事。 超低B。

笑死我~~~~hahaha  發表於 2011-10-29 23:27
回復

yanfung 發表於 2011-10-29 23:19:25 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2011-10-29 23:05
5隻貓真熱鬧, 幸好有你可以收留晒4隻貓, 就算俾佢哋去到愛協等領養都要俾人拆散啦!  宜家仍然有人多多籍口 ...

就算有人領養,都唔知會對佢地點~~~遇上"若"貓狂佢地就慘了
如果叫我送佢地比人,,我死都唔制
回復

金盞花 發表於 2011-10-29 23:35:00 |顯示全部樓層
yanfung:  你係未講b女呀

你知道我隻B女???  B女冇黑毛, B女走失咗啦!  BB就有執黑毛~~~  其實養BB都係因為我唔見咗B女就日日喺街周圍搵佢, 點知有晚有一家人話要搬屋打算唔要BB, 又係同你一樣話冇人要的話就送去愛協, 就係咁我咪收留咗BB囉.

你睇吓BB & B女個樣,大家都係白長毛, BB係仔黃色眼, 而B女係女藍色眼, 就連個名都係一個叫BB一個叫B女,如果唔係搵B女我都唔會行去 BB家, 你話係咪整定  

BB
DSCN3190 (Large).JPG

B女
圖像017 (Large).jpg

好靚女呀  發表於 2011-11-4 12:36
回復

yanfung 發表於 2011-10-29 23:48:04 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2011-10-29 23:35
yanfung:  你係未講b女呀

你知道我隻B女???  B女冇黑毛, B女走失咗啦!  BB就有執黑毛~~~  其實養BB都係因 ...

真係好似佢地安排咁,,,,小霸王走左幾日,我就收到一電話要我領養呢4隻貓
而你個b女唔見左...就遇上bb~~~~~~~

一時間要搵配對都冇咁啱啦! 惟有講一句~~~上天早有預備~~~  發表於 2011-10-29 23:57
回復

Sergio 發表於 2012-1-29 18:06:05 |顯示全部樓層
好靚呀!
回復