激死我了...決定買過另一包泥

作者: sheetaada 發表于 2011-10-29 00:30:17
1317 10
話說同大家之前講過我在油麻地..苗行買左包泥,見有碎石...BUT聽大家意見都話冇咩問題..所以我都照用..開另一包時...真係忍唔到了..發現個D石..其實唔係石..應該係核...有大有細..大既..應該係布林既核,細既似橙核...仲要係好多下...想想下...唔會係店主食完..洗都唔洗加入AR?最後原先今日可以下泥既粟米..要浸多一日....明天再買過另一包....激氣..因為包泥除了好多核..仲有不知名既野..同埋根個D(其實根個D我可以接受..BUT核..真係越想越核突..決定唔用了
isababy8888 發表於 2011-10-29 00:33:34 |顯示全部樓層
太過份喇!!!
回復

bbbabies 發表於 2011-10-29 02:38:50 |顯示全部樓層

RE: 激死我了...決定買過另一包泥

可憐!有無去退貨?
P.S. 我唔知粟米原來要浸,我早兩日播種嘅,今日有兩粒已發芽.
回復

sheetaada 發表於 2011-10-29 08:56:38 |顯示全部樓層
BBBABIES:我冇打算返去那店換了,,反正我TOTAL3包都有咁情況AR!決定放棄,,其實那裡種子係OK,其他我就以後都唔去買..你種緊本地粟米?係AR!粟米要浸2-3日的AR!我已經浸左3日...無耐昨日下唔到泥..今日再下泥了

糸米應該開名,以免其他農友中招?  發表於 2011-10-31 09:44
回復

Pear 發表於 2011-10-29 20:58:45 |顯示全部樓層
好衰呀, 退返比佢啦 ! 同埋冇下次
回復

sheetaada 發表於 2011-10-31 09:37:13 |顯示全部樓層
係ar!真係冇下次..前日在西貢買泥..,唔知係米有d陰影,見d泥好似又有核既形狀...好在大力一壓.原來係結實左既泥

回復

sheetaada 發表於 2011-10-31 13:55:28 |顯示全部樓層
sheetaada 發表於 2011-10-29 08:56
BBBABIES:我冇打算返去那店換了,,反正我TOTAL3包都有咁情況AR!決定放棄,,其實那裡種子係OK,其他我就以後都 ...

係油麻地...既..得一間既姐..你應該知ar
回復

bbbabies 發表於 2011-11-1 02:27:14 |顯示全部樓層
sheetaada 發表於 2011-10-29 08:56
BBBABIES:我冇打算返去那店換了,,反正我TOTAL3包都有咁情況AR!決定放棄,,其實那裡種子係OK,其他我就以後都 ...

我唔知要浸,好彩都發到芽,播4粒暫時有3粒ok

回復

babycherry 發表於 2011-11-1 09:39:38 |顯示全部樓層
嘩,如果用左黎種野,咪分分鐘出好多好多好多苗囉!
回復

sheetaada 發表於 2011-11-1 14:20:40 |顯示全部樓層
babycherry :可能係..but都唔再想..因想起..都核突..等陣收工去花墟買泥同豐收一號及仙蒂窿
回復

cowcowpop 發表於 2011-11-1 21:48:12 |顯示全部樓層
post the shop name
回復