長洲渡假屋

作者: ringring1968 發表于 2008-3-25 19:15:06
10969 19
唔知園藝館有冇人知道,租長洲渡假屋要咩價錢呢?
去信和問過,好多都要$500一晚,
我想4月份去,去3-4天,唔係紅日.
THX
sosxxx12 發表於 2008-3-25 19:48:20 |顯示全部樓層
聽講東灣好猛鬼
回復

ringring1968 發表於 2008-3-25 19:56:03 |顯示全部樓層
原帖由 sosxxx12 於 2008-3-25 19:48 發表
聽講東灣好猛鬼

唔怕,唔怕.
回復

比得大帝 發表於 2008-3-25 20:14:36 |顯示全部樓層
原帖由 ringring1968 於 2008-3-25 19:15 發表
唔知園藝館有冇人知道,租長洲渡假屋要咩價錢呢?
去信和問過,好多都要$500一晚,
我想4月份去,去3-4天,唔係紅日.
THX

長洲點可以玩到3-4日嫁, 唔通你想搵黎根學風帆?
回復

ringring1968 發表於 2008-3-25 20:17:03 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-25 20:14 發表

長洲點可以玩到3-4日嫁, 唔通你想搵黎根學風帆?

其實係想去渡下假,同幾個朋友去.
回復

minmin 發表於 2008-3-25 20:20:53 |顯示全部樓層
如果想渡下假,就不要去長洲東堤了,我覺得咁既價錢相對房間的質素,絶不可以成正比...
但的確長洲是一個渡假好去處...
回復

比得大帝 發表於 2008-3-27 14:01:40 |顯示全部樓層
我覺得去長洲同去西環冇乜分別, 又係咁多咸魚noun, 又係咁多茶餐廳, 又係咁多人, 話唔埋長洲重多人過西環, 又係見到海不過遊唔到.

不如去梅woo, 水又靚, 人少d, mobile d, 可以去長沙, 塘福, 大澳, 又可以去睇日出.
回復

八王爺 發表於 2008-3-27 15:22:14 |顯示全部樓層
長洲可以去住 慈幼靜修院。
海滩超靚又冇人。 包食宿,都係$200
不过,不可以 男女同房!
回復

蛀米虫 發表於 2008-3-27 23:15:01 |顯示全部樓層
$500一晚...... 不如加多少少去澳門+珠海......, 不過3-4日就悶d
回復

蛀米虫 發表於 2008-3-27 23:15:56 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-3-27 15:22 發表

$200又唔錯por, 唔知仲有沒其他野玩架?
回復

ayclui 發表於 2008-3-27 23:35:21 |顯示全部樓層

王爺, 兩公婆又如何呢?
回復

ringring1968 發表於 2008-3-28 01:32:27 |顯示全部樓層

慈幼靜修院????唔得喎,因為我同d朋友要同3隻狗狗一齊去啦.
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 01:46:40 |顯示全部樓層
500 蚊... 真係貴d 喎, 水母早幾年去過問, 都係200.
你不如去Lamma Island啦, 個度仲平呀. 去信和問下.
南Y島有好多貓狗愛好者同你玩, d 食店又歡迎你帶埋貓狗入內, 又可以行香草園, 又可以去看風車, 又有就腳既海灘, .... 說不出的多好去處啊~
回復

ringring1968 發表於 2008-3-28 01:52:57 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-3-28 01:46 發表
500 蚊... 真係貴d 喎, 水母早幾年去過問, 都係200.
你不如去Lamma Island啦, 個度仲平呀. 去信和問下.
南Y島有好多貓狗愛好者同你玩, d 食店又歡迎你帶埋貓狗入內, 又可以行香草園, 又可以去看風車, 又有就腳既海 ...

唔知有冇電話可以比我呢.thx
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 02:01:08 |顯示全部樓層
原帖由 ringring1968 於 2008-3-28 01:52 發表

唔知有冇電話可以比我呢.thx

無呀, 都係行入去信和二樓一行出就見到有間開左好多年門口有好多相既離島租屋店.
回復

lammadick 發表於 2008-3-28 17:41:29 |顯示全部樓層
係呀...咁去南丫島啦
個度我天天都去...感覺好好
又可以帶狗狗一齊玩...
我天天都帶住兩隻狗狗在南丫島行街
都幾好行...不過假日就會好多人
你唔係假日就會好好多
回復

ringring1968 發表於 2008-3-28 18:01:43 |顯示全部樓層
原帖由 lammadick 於 2008-3-28 17:41 發表
係呀...咁去南丫島啦
個度我天天都去...感覺好好
又可以帶狗狗一齊玩...
我天天都帶住兩隻狗狗在南丫島行街
都幾好行...不過假日就會好多人
你唔係假日就會好好多 ...

可以幫我問下d渡假屋價錢嗎?
我要唔係星期六,日同紅日.thx
回復

lammadick 發表於 2008-3-29 10:32:58 |顯示全部樓層
你可以直接打電話去以下兩間問...呢兩間都係入面的...
應該會小了信和那些中間人費用...
但你要問得清楚一些...因為入面多數都係二人套房形式...大約都係三四百
小量渡假屋形式的就會比較貴...其實一定比長州貴...因為供應量小
重要問清楚可否比你帶狗仔去...唔係間間都可以...一定要問
www.lammaresort.com/resort.html
www.dollarful.com

不過南丫島應該會比長州好行一些...因為大得多...又冇咁多人
如果你真係去呢度...我再介紹下我常去d食市你知啦
可以睇下以下呢個 "八王爺" 的帖子...很好啊...圖文出色呀
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=3318&extra=page%3D1
回復

蛀米虫 發表於 2008-3-29 11:11:12 |顯示全部樓層
我都好耐沒去過了, 搵日入去行下先, 香草原有沒特別既種子買架?
回復

ringring1968 發表於 2008-3-29 13:00:09 |顯示全部樓層
原帖由 lammadick 於 2008-3-29 10:32 發表
你可以直接打電話去以下兩間問...呢兩間都係入面的...
應該會小了信和那些中間人費用...
但你要問得清楚一些...因為入面多數都係二人套房形式...大約都係三四百
小量渡假屋形式的就會比較貴...其實一定比長州貴...因 ...

唔該你呀,等我打去問下.
回復