兩款喜蔭大走莖交換

作者: 蕙蕙 發表于 2011-9-29 15:35:02
1838 22

兩款喜蔭大走莖交換其他喜蔭、花貓、 迷岩or AV小苗

E. Pink Panther大走莖: 5份

在此排隊: (請列明交換物品)

1.
2.
3.
4.
5.

E. Silver Sheen 大走莖: 2份

在此排隊:  (請列明交換物品)

1.
2.

交收方法 :

郵寄或面交, pm詳談。

swaitong 發表於 2011-9-29 15:36:52 |顯示全部樓層
你送的都大左好多

咁就好啦~ ^^  發表於 2011-9-29 15:44
回復

shanshan 發表於 2011-9-29 16:34:51 |顯示全部樓層
Aiya 我都好想要PINK PANTHER, 可惜已經買左飛睇戲啦.......
anyway you're really generous

咁唯有等下次啦 ^^  發表於 2011-9-29 18:12
回復

蕙蕙 發表於 2011-9-30 13:31:06 |顯示全部樓層
加多左一日交收啦!
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 13:03:13 |顯示全部樓層
冇人有興趣?
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 13:22:18 |顯示全部樓層

我有興趣丫...但係無野同你交換...唔係好好咁~

yeahyeah  好耐無見你出現哦, 小野貓 <=係丫...我部電腦壞壞地...一行得快dd就死比我睇....公司又唔可以成日有咁多植物既中畫面喎~唉~

好耐無見你出現哦, 小野貓  發表於 2011-10-4 22:47
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 13:23:48 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 13:22
我有興趣丫...但係無野同你交換...唔係好好咁~

你種緊乜野呀?
回復

babycherry 發表於 2011-10-4 13:24:37 |顯示全部樓層
我都無野可以交換到.........!

AV都冇呀?  發表於 2011-10-5 19:53
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 13:31:39 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-10-4 13:23
你種緊乜野呀?

其實有...辣椒...迷岩...花貓...粉紅喜蔭PINK SMOKE...E. Chocolate Cream...E. Kee Wee...但係全部都係細路仔~
碰碰香...番檸檬...<=不過可以剪支條出黎既,不過會好短囉...不過應該夠扦插用...你要唔要?

回復

sinochild 發表於 2011-10-4 14:11:13 |顯示全部樓層

用花貓 Kohleria Manchu 側芽 (約4-5cm 高)同你換 Episcia Silver Sheen 走莖,可以嗎?
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 17:34:51 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 13:31
其實有...辣椒...迷岩...花貓...粉紅喜蔭PINK SMOKE...E. Chocolate Cream...E. Kee Wee...但係全部都係 ...

我對Pink Smoke好有興趣, 不過我都知呢種比較大得慢……其他個d我就冇興趣喇
而家你既Pink Smoke有幾大呀? 入過你個空間, 唔見你影相既?
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 17:36:04 |顯示全部樓層
sinochild 發表於 2011-10-4 14:11
用花貓 Kohleria Manchu 側芽 (約4-5cm 高)同你換 Episcia Silver Sheen 走莖,可以嗎?

Kohleria Manchu我有喇, 仲有冇其他選擇呀?

暫時生長中,BB太細喇,唔可以放出街玩。  發表於 2011-10-4 17:46
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 22:35:10 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-10-4 17:34
我對Pink Smoke好有興趣, 不過我都知呢種比較大得慢……其他個d我就冇興趣喇
而家你既Pink Smoke有幾 ...

長得真係超慢....我係佢格勒底見倒有四個則芽丫...d葉2mm都無...唉~如果唔死既話...我都想留比你...佢返左黎成個幾月...個頂都係生左一對小葉咋~不過新葉既暗葉色轉左翠綠色...真係好靚~
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:03:01 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 22:35
長得真係超慢....我係佢格勒底見倒有四個則芽丫...d葉2mm都無...唉~如果唔死既話...我都想留比你...佢返 ...

有冇入溫室呀? 小心天氣再涼d好易頂唔住架, 好好保護佢呀, good luck!
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 23:05:13 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:03
有冇入溫室呀? 小心天氣再涼d好易頂唔住架, 好好保護佢呀, good luck!  ...

我無入溫室...我會密切留意佢...佢好鐘意自然光....我會比多d佢~好少係市場見佢...所以特別錫佢架~
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:19:17 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 23:05
我無入溫室...我會密切留意佢...佢好鐘意自然光....我會比多d佢~好少係市場見佢...所以特別錫佢架~ ...

邊度買架?
由於粉紅系列比一般喜蔭更怕凍, 所以我一路都放溫室種, 只要夠濕夠光, 基本上佢就ok架喇
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 23:31:37 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:19
邊度買架?
由於粉紅系列比一般喜蔭更怕凍, 所以我一路都放溫室種, 只要夠濕夠光, 基本上佢就ok架喇  ...

我係出售版買架~
咁我搵個靚溫室比佢啦...不過曬左葉色真係變靚左...你見倒d新葉就會知道~
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:36:18 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 23:31
我係出售版買架~
咁我搵個靚溫室比佢啦...不過曬左葉色真係變靚左...你見倒d新葉就會知道~
...

哦, 唔怪之得啦, 平時好難搵到粉紅Ep, 一係出售版買, 一係靠花友分享/交換架咋……
基本上佢d葉受光多d就會變紅d……咁幾時至有相睇呀?
回復

小野貓 發表於 2011-10-4 23:39:58 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:36
哦, 唔怪之得啦, 平時好難搵到粉紅Ep, 一係出售版買, 一係靠花友分享/交換架咋……
基本上佢d葉受光多d就 ...

好窮...無$買相機...有$6000先啦~~~~哈哈

E. Pink Smoke只係$6000既9牛1毛...我每個月只會用$150買有關園藝既野~

但你有錢買E. Pink Smoke wor...@@  發表於 2011-10-4 23:41
@@  發表於 2011-10-4 23:40
回復

蕙蕙 發表於 2011-10-4 23:51:50 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-10-4 23:39
好窮...無$買相機...有$6000先啦~~~~哈哈

E. Pink Smoke只係$6000既9牛1毛...我每個月只會用$150買有關 ...

你每個月都用過$100買園藝用品, 都唔少野wor……
回復

12下一頁