巨龍船務 - 團購 + 停運清盤

作者: wendy_choy_hk 發表于 2011-9-15 00:12:07
1523 12

$68 - $88購買巨龍港澳高速雙體噴射船單程經濟、商務或頭等船票,$488/$976尊享4人或8人貴賓房,Mon - Sun 任何時段適用 (原價高達 $2584)
http://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/offer/history/2182

細則
開始生效: 2011-09-15
到期: 2012-03-14
乘船有效日期:2011-09-16 至 2012-03-15每人每次最多限買30張
每人每次最多兌換10張
此兌換券適用於所購買之客位,並適用於平日、星期六、星期日及假日之日航航班
船票換領可於香港或澳門兌換。船票須於最少出發前1天換領(不接受換領即日出發船票),及可提早換領14天內船票(由換領船票日起計)
香港地址:上環干諾道中168-200號信德中心304A號舖 (每日7:00am-7:00pm)
澳門地址:氹仔北安臨時客運碼頭 (每日 8:45am-6:00pm)
顧客熱線:香港:(852) 3972 3622 ; 澳門: (853) 8296 8296 (每日9:00am – 7:00am)
座位供應視乎情況而定,先到先得
航班資料如有更改,恕不另行通知
兌換劵及船票不能退稅
此推廣不包括飲品及小食
貴賓房必須一起同行,並須乘搭同一航班
不適用於2011年聖誕節 (12月24-27日及31日)及2012年新年 (1月1、2、23-29日)
兌換券一經換領為正式船票,將受巨龍船務之「乘客和行李載運條款及細則」所約束
優惠不可兌換現金及找續,或與其他優惠同時使用
1歲或以上兒童須購買船票,票價與成人相同

但今日新聞
巨龍船務宣布明起停運清盤
http://hk.news.yahoo.com/%E5%B7% ... B%A4-145006927.html
載客來往港澳的巨龍船務宣布,由明日2011-09-16 起停運,並進行清盤。

巨龍船務發表聲明稱,公司在2010年7月啟航時,澳門港務局向他們的牌照設定載客量新上限。他們的牌照容許運載1152人,但新上限卻要求他們由香港到澳門每程只能接載750名旅客,由澳門至香港每程為600名乘客。他們指出,當時澳門政府承諾撤銷上限,但一直沒有實行。船公司稱,他們已無法在可行的基礎上經營業務。公司今日入稟高院,要求委任臨時清盤人接管公司事務,法院明早審理。

公司稱,旅客可致電臨時清盤人德勤的熱線電話號碼聯絡臨時清盤人的代表,號碼分別為22387538、22387543及22387656。

係咪有欺詐成份

比得大帝 發表於 2011-9-15 09:03:34 |顯示全部樓層
所以話見到平嘢要小心

即係好似D美容中心咁, 賤價狂收會員後馬上執粒
回復

ChowChow 發表於 2011-9-15 09:14:08 |顯示全部樓層
我爭D想團購架啦
回復

比得大帝 發表於 2011-9-15 09:24:53 |顯示全部樓層
ChowChow 發表於 2011-9-15 09:14
我爭D想團購架啦

咁好彩, 應該擺幾圍賀賀佢啦

我就係輸晒D錢先至無團購,你仲要我擺幾圍? >.<  發表於 2011-9-15 10:29
回復

GMT+8 發表於 2011-9-15 09:26:14 |顯示全部樓層
呢d真係好無良心, 想起當年某yoga中心又係用呢招..........
回復

八王爺 發表於 2011-9-15 11:35:40 |顯示全部樓層
光棍佬教仔

回復

faylo 發表於 2011-9-15 11:41:04 |顯示全部樓層
半價.................>半假
回復

cookie20002005 發表於 2011-9-15 14:48:58 |顯示全部樓層
以後團購買野真係要小心d
回復

比得大帝 發表於 2011-9-15 14:54:00 |顯示全部樓層
ChowChow 發表於 2011-9-15 09:14
我就係輸晒D錢先至無團購,你仲要我擺幾圍? >.<

嘩, 好彩你輸D錢啫, 如果唔係就俾人呃哂嘞

輸 / 團購 = 時運低? >.<  發表於 2011-9-15 14:56
回復

比得大帝 發表於 2011-9-15 15:09:40 |顯示全部樓層
時運低就真係要擺幾圍旺旺佢嘞
回復

owlcyr 發表於 2011-9-15 15:31:43 |顯示全部樓層
其實睇下幫邊間買,比較大果o的如groupon等會比較有信心~
不過唔知係邊個嘔出來咁解o者~

利益申報:
我雖然買o左幾張,但groupon會refund~
回復

cklife 發表於 2011-9-16 08:31:48 |顯示全部樓層

自從影視會連串爆煲後....我己經無再買依類預先付費(有折扣,計起黎平d)既項目喇。
真係太多依d新聞喇...

有叫我買套裝票或預付既,都同佢講...我中意餐餐清...情願比貴少少..
回復

owlcyr 發表於 2011-9-16 10:12:27 |顯示全部樓層
平時果o的食o野買o野係即用o既,係今次船飛有半年期先至攪到好似賣套票咁......
不過groupon感覺上係做得幾好的,有次試過買o野,比o左錢後發現果間鋪已經賣晒我想要果隻款,同返groupon講佢都肯退錢.
回復