怪招種AV系列 - 冰鎮AV (宣告失敗)

作者: Alaska 發表于 2011-8-23 11:03:47
3816 44

呢排都用呢個方法, D冰變成冰水再變成水就擺返呢批杯入雪隔跟住再將另一批冰杯拿出來鎮住D AV, 朝早一次, 晏晝屋企人換一次, 臨訓又換一次, 唔知其實係咪好白痴其實無乜實際效果實屬白費力氣之擧~

比得大帝 發表於 2011-8-23 14:22:30 |顯示全部樓層
效果唔會好明顯, 空間咁大, 真係杯水車薪, 除非在箱內, 不過放在箱內要CHECK住溫度.

其實AV唔係真係好鐘意冷氣, 會太乾燥, 放在公司的AV都要每天噴吓水
回復

saolan 發表於 2011-8-23 14:37:14 |顯示全部樓層
AV唔鐘意冷氣,真的吗大师? 我觉得它在冷氣地方生长得很好。本地天气变化多,好難攪。
回復

saolan 發表於 2011-8-23 11:30:59 |顯示全部樓層
AV 最喜欢空調呀, 我没有太多时间所以唯有开空調。
回復

saolan 發表於 2011-8-23 11:32:28 |顯示全部樓層
你好有心机呀。
回復

saolan 發表於 2011-8-23 16:38:47 |顯示全部樓層
Understood。
回復

比得大帝 發表於 2011-8-23 16:19:50 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2011-8-23 14:37
AV唔鐘意冷氣,真的吗大师? 我觉得它在冷氣地方生长得很好。本地天气变化多,好難攪。 ...

冷氣係好, 不過最好耐唔耐噴吓水氣
回復

比得大帝 發表於 2011-8-23 16:34:07 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2011-8-23 16:33
Peter哥,噴吓水氣 means spray the whole plant?

yes, 噴完唔好曬
回復

saolan 發表於 2011-8-23 16:33:04 |顯示全部樓層
Peter哥,噴吓水氣 means spray the whole plant?
回復

Alaska 發表於 2011-8-24 23:23:34 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-8-24 18:22
就算無冷氣佢地都生得巧令丫....係咪有好多盤係同一個品種架, 差吳多樣既.....如果係....我想話....你明啦. ...

P  好眼利, 好多盆都係同一個品種果D既呀媽係粉紅色上面有少少紫色噴點, 但係唔知係咪插葉關係今年開既係好齋既粉紅色花仔, 唔係咩特別野
回復

ahhung68 發表於 2011-8-24 22:03:25 |顯示全部樓層
真係好佩服~ 對AV咁好服侍! 我屋企冇開冷氣, 有啲生得好好, 有啲就郁都唔郁!

郁都唔郁都好過我有d AV 突然死亡丫, 唉……:(  發表於 2011-8-25 00:09
回復

Alaska 發表於 2011-8-24 12:18:48 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-8-23 14:22
效果唔會好明顯, 空間咁大, 真係杯水車薪, 除非在箱內, 不過放在箱內要CHECK住溫度.

其實AV唔係真係好鐘意 ...

好一句杯水車薪, d冰好快溶好快唔再凍, 一日換三次唔夠, 所以呢個方法宣告失敗~~
回復

比得大帝 發表於 2011-8-24 12:21:55 |顯示全部樓層
ric 發表於 2011-8-24 12:18
好一句杯水車薪, d冰好快溶好快唔再凍, 一日換三次唔夠, 所以呢個方法宣告失敗~~   ...

可以試吓用保溫箱
回復

Dreamer 發表於 2011-8-24 16:20:18 |顯示全部樓層
ric 發表於 2011-8-24 12:18
好一句杯水車薪, d冰好快溶好快唔再凍, 一日換三次唔夠, 所以呢個方法宣告失敗~~   ...

用心涼苦~~總有出頭天!
加油呀!
回復

GOODluck20x 發表於 2011-8-24 19:42:06 |顯示全部樓層
冰鎮AV 又幾有創意 wo
回復

marcolmh929 發表於 2011-8-24 18:33:57 |顯示全部樓層
如果你系d冰上面 'sa' d 鹽會
令d冰come放d(d冰溶慢d)
,仲有會令d冰凍d
回復

031504 發表於 2011-8-24 19:07:09 |顯示全部樓層
marcolmh929 發表於 2011-8-24 18:33
如果你系d冰上面 'sa' d 鹽會
令d冰come放d(d冰溶慢d)
,仲有會令d冰凍d

係冰上撤鹽只會令冰溶得更快,,,,,
回復

marcolmh929 發表於 2011-8-24 19:09:47 |顯示全部樓層
031504 發表於 2011-8-24 19:07
係冰上撤鹽只會令冰溶得更快,,,,,

唔系,http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006062401697
,撤鹽可以令d冰更加凍ga wor.....
回復

土豆貓 發表於 2011-8-24 18:22:48 |顯示全部樓層
就算無冷氣佢地都生得巧令丫....係咪有好多盤係同一個品種架, 差吳多樣既.....如果係....我想話....你明啦...
回復

土豆貓 發表於 2011-8-25 10:00:56 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-8-25 09:47
What were you talking?

十字花唔可以插葉, 唔可以用種子

大帝, 我都係聽花友講, 依家搵吳番個post, anyway, 當然我未夠班去分析係啱定吳啱, 所以我都無講一定係, 我只係話有花友講姐....如果你覺得我地講得吳啱, 不如請你地出番個post, 例如叫"種紫羅蘭10大/20大/謬誤"....等我地學多d又吳會再俾人誤導啦....
回復

123下一頁