淘寶買種子/苗店舖

作者: amethysttsang 發表于 2011-8-22 13:25:08
5487 8
大家好~~我最近在研究淘寶邊間店買種子平~
唔知大家有冇幫襯過以下店呢??(我打算運去OK店自取, 所以想找些免廣東運費的)

四海農王<--買蔬菜種子好平...RMB$1.5-2.0就有千幾粒以上...滿$60包廣東運費
luowenxu1985<--買花種子RMB$2.0/包...滿$29包廣東運費

玫瑰苗...普遍都係RMB$5-10/條...但多數要買滿$80先免廣東運費(1KG)
唔知1KG以下可以有幾多支苗呢??

大家有冇其他店舖介紹??
videoken 發表於 2011-8-24 11:25:51 |顯示全部樓層
四海农王買過野,喷雾器-喷壶 RMB 10,幾好用。種子還未種,唔知好唔好。
回復

yee804 發表於 2011-8-24 21:28:23 |顯示全部樓層
你咪寫寄去邊間快遞,當然申通就寄返去申通唔好寄錯隔離公司,寫XXX自取,如果上海,江蘇大約3日一定到深圳,我會叫佢地星期四發貨,星期六自己休息上深圳取貨
回復

yee804 發表於 2011-8-24 21:28:54 |顯示全部樓層
d花苗先唔會死
回復

disney4661 發表於 2011-8-24 20:54:49 |顯示全部樓層
yee804 發表於 2011-8-24 18:37
花苗,要嘔幾日先送到香港我怕焗死,我自己去深圳自取多

係淘寶買野可以自己係深圳取貨咩?? 點樣做先可以?? 請指教(^O^)
回復

yee804 發表於 2011-8-24 18:37:40 |顯示全部樓層
花苗,要嘔幾日先送到香港我怕焗死,我自己去深圳自取多
回復

purplelove 發表於 2011-8-31 09:11:30 |顯示全部樓層
我試過一間叫格綠美~~

佢係賣自己生產既種子, 全部錫紙包裝
種子我已經落左泥(通菜&無架豆),都發左芽啦!
發芽率唔錯架!

價錢都平, $1.5 -$2一包,佢都好似係廣東&買滿$38包郵(大陸ONLY)呀好似
我用集運, 林林沈沈買左幾間再運黎hk
5kg $24囉! 你可以參考下
回復

martinli 發表於 2011-9-2 20:07:00 |顯示全部樓層
我最近幫親過呢間. 發貨超快. 各式園藝用品,種子都齊.
買了幾個長盤, 粘蠅貼, 種子. 不錯 12KG $70運費到新界商業區

城市農夫  
http://chengshinongfu.taobao.com/   
回復

karenclc1 發表於 2011-9-2 23:50:12 |顯示全部樓層
月季苗 ??? 好多呃人喎, 小心哦
回復