作者: Karine 發表于 2011-8-15 14:26:04
1189 5

我返工就會發夢, 夢想自己住在小橡木房子, 有個小花園, 養幾隻小鴨, 種果又種菜, 黃昏時可以去海邊釣魚。

擔泥 發表於 2011-8-15 14:39:06 |顯示全部樓層
有夢好吖!那就努力實現你的夢吧。

邊有得實現呀!發下白日夢算啦!ha ha  發表於 2011-8-15 14:40
回復

擔泥 發表於 2011-8-15 14:47:04 |顯示全部樓層
Karine:邊有得實現呀!發下白日夢算啦!ha ha

錯啦!唔可以咁講嘅。很多時總是由夢想開始逐步去達成心中所想的。只不過是時間和達到的程度不同而已。

Support ~  發表於 2011-8-17 18:51
回復

Karine 發表於 2011-8-15 15:13:36 |顯示全部樓層
擔泥 發表於 2011-8-15 14:47
Karine:邊有得實現呀!發下白日夢算啦!ha ha

錯啦!唔可以咁講嘅。很多時總是由夢想開始逐步去達成心中 ...

我係典型小女人, 我既慣性動作係放棄自己既夢去成就人地既夢, 自己只能發白日夢。 但我好認同你既理念 :
只要有夢想係凡事可成真既, 只差自己用多少力氣去爭取囉。

容許在此發表下,這是我發夢要住的小橡木屋仔 ,靚!
回復

擔泥 發表於 2011-8-15 16:06:16 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-8-15 15:13
我係典型小女人, 我既慣性動作係放棄自己既夢去成就人地既夢, 自己只能發白日夢。 但我好認同你既理念 :
...

我嘅經驗係當人好想好想去達到某個夢想嘅時候,佢係會不自覺咁好努力一步步咁走近佢所想的。呢種強大的動力係唔覺唔覺咁就發揮出嚟。
所以有朝一日你的夢想可能真的一步一步實現。

典型小女人唔係一定要放棄自己既夢嘅!我認識的好多典型小女人,佢地嘅夢想好多時只係擁有一個幸福的家庭,做一個無憂無慮的少奶奶 ...

不過其實發白日夢都開心架 ~

你影既相片好靚呀!羡慕!  發表於 2011-8-17 19:16
又係呀, 講中我心事呀 ! 我最大既理想就係有一個幸福的家庭, 跟住閒時發下夢, 咁就快快樂樂又一 DAY 啦 !  發表於 2011-8-15 16:48
回復

Karine 發表於 2011-8-16 12:28:26 |顯示全部樓層

尋晚見到海上呢隻野, 又開始幻想自己無憂無慮無污染坐船環遊世界啦 !

發白日夢太開心啦 !

la la la

TO : Cookie
我小時候的夢想就是想環遊世界囉 ! 個白日夢發到而家都未發完 !

人生就係要有挑戰,咁樣先會過得足實,不過唔多適合我,我攰啦,好想同你諗法一樣,無憂無慮無污染坐船環遊世界  發表於 2011-8-19 09:12
回復