甚麼是最不開心

作者: 比得大帝 發表于 2008-3-18 11:43:56
3746 44
1. 老婆腰骨痛到死死吓, 成晚瞓唔到
2. 牙痛到死死吓, 醫生話要拔掉
3. d 花發現在棉花虫, 都唔知有幾多受了感染
4. 番大陸唔記得帶電話
5. 食藥食到眼都腫

那一樣會令你最不開心

這天五件事一起發生了   
prodorothyhkg 發表於 2008-3-18 11:45:20 |顯示全部樓層
咁大劑
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:48:43 |顯示全部樓層
重未算, 醫生話拔就唔駛錢, 因為個scheme包咗, 不過"相"番要四萬元  
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:54:44 |顯示全部樓層
還有

申請咗中鐵, 今日居然入咗肉 (好小事, 只配到一手)

還有

昨天牙痛, 在家上網打game, 輸到降咗級 (不過好小事啫)
回復

美美 發表於 2008-3-18 11:55:49 |顯示全部樓層
不用不開心, 有時候真的(福無重至, 禍不單行), 這些事一次過發生, 雖然辛苦, 但很快雨過天晴, I wish you luck!
回復

tata 發表於 2008-3-18 11:55:53 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 11:43 發表
1. 老婆腰骨痛到死死吓, 成晚瞓唔到
2. 牙痛到死死吓, 醫生話要拔掉
3. d 花發現在棉花虫, 都唔知有幾多受了感染
4. 番大陸唔記得帶電話
5. 食藥食到眼都腫

那一樣會令你最不開心

這天五件事一起發生了    ...

好可憐啊
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-3-18 11:57:05 |顯示全部樓層
快d買"look"柚葉"bowl"水沖涼
回復

everydayfan 發表於 2008-3-18 11:57:57 |顯示全部樓層
但事情過左去之後就唔會唔開心架喇~
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 12:02:23 |顯示全部樓層
多謝你們啦, 其實我寫出來就等於將心中的不開心向朋友訴苦, 心中好過點, 謝謝你們了

look"柚葉"bowl"水沖涼, 唔得, 我係天主敎嫁, 唔信得呢d嘢嫁,  不過我今年犯太歲.....不過我都唔信嫁
回復

Ginny 發表於 2008-3-18 12:11:14 |顯示全部樓層
Good Luck!!!
回復

nuage 發表於 2008-3-18 12:15:55 |顯示全部樓層
雨後可以見到彩虹。希望你在不開心的事過後,好事接著來。
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-3-18 12:48:05 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 12:02 發表
多謝你們啦, 其實我寫出來就等於將心中的不開心向朋友訴苦, 心中好過點, 謝謝你們了

look"柚葉"bowl"水沖涼, 唔得, 我係天主敎嫁, 唔信得呢d嘢嫁,  不過我今年犯太歲.....不過我都唔信嫁 ...

其實事後所做的只求心理好過點,事前做好一點才是有效的,如細心護理牙齒,1年洗2次,用牙線....等,每日小心觀察花花,出門前數齊所種物件.....不過,講就易,我自己就做唔到
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-18 12:52:37 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-3-18 12:48 發表

其實事後所做的只求心理好過點,事前做好一點才是有效的,如細心護理牙齒,1年洗2次,用牙線....等,每日小心觀察花花,出門前數齊所種物件.....不過,講就易,我自己就做唔到 ...

peter 佢飲可樂飲得多又唔刷牙?! 係咪!
你要多多幫太太 "body"下喇~~~ 
回復

heiheimama 發表於 2008-3-18 13:54:20 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 12:02 發表

look"柚葉"bowl"水沖涼, 唔得, 我係天主敎嫁, 唔信得呢d嘢嫁,  不過我今年犯太歲.....不過我都唔信嫁 ...

Peter你今年12定24呀?
回復

美美 發表於 2008-3-18 14:00:59 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-18 13:54 發表

我估36.....
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 14:06:51 |顯示全部樓層
原帖由 美美 於 2008-3-18 14:00 發表

我估36.....

我好似唔係12的倍數噃, 係唔係唔只一個犯太歲嫁, 呢亭嘢我唔多lai.
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 14:13:41 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-3-18 13:21 發表

哈哈哈 ~ Peter 你講哂啦 ~~~

我諗唔知幾多花感染左棉花虫大鑊D 喎 ... 工人又信唔過 ...

你抽中鐵定中鐵建呀 ?? 今日又 ...

係1186 中國鐵建, 輸咗600元

我都係唔話, 感染左棉花虫最大鑊, 都唔知點解, 我買親花實玩泥浸漂白水, 可能咁樣都未夠啦
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 14:15:22 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-18 13:54 發表

如果10年前有人問我係唔係24, 我都會開心一秒鐘, 而家....................? 而家直程開心成日啦
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 14:17:43 |顯示全部樓層
不過諗諗吓好似鑲牙4萬蚊最大鑊, 4皮嘢買過晒d花可能有d剩
回復

美美 發表於 2008-3-18 14:36:53 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 14:17 發表
不過諗諗吓好似鑲牙4萬蚊最大鑊, 4皮嘢買過晒d花可能有d剩

我因大牙的牙腳發炎, 需要拔掉, 牙醫都提議鑲牙, 但我也覺得很貴, 所以沒有這樣做, 最重要的事, 有沒有影響其他牙或嘴饞問題? 如果沒有的話, 可以不鑲的, 都再年長一點, 可能有副新的.
回復

123下一頁