筲箕灣一問

作者: pearl413 發表于 2008-3-18 10:33:56
1760 14
我想請問一下..筲箕灣o個度d花花貴唔貴ka? 多唔多野買?? 你地有無人入o左會呀? 係咪要book先上得去ka?

唔該晒 ~~
kendrew 發表於 2008-3-18 10:50:42 |顯示全部樓層
原帖由 pearl413 於 2008-3-18 10:33 發表
我想請問一下..筲箕灣o個度d花花貴唔貴ka? 多唔多野買?? 你地有無人入o左會呀? 係咪要book先上得去ka?

唔該晒 ~~

1. o個度d花花貴唔貴 - 唔貴
2. 多唔多野買 - 唔多, depends on what you want...
3. 有無人入o左會呀 - 有
4. 係咪要book先上得去 - 係
回復

pearl413 發表於 2008-3-18 11:13:08 |顯示全部樓層
唔該kendrew
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:16:56 |顯示全部樓層
補充:
1. 一般非十字花 $40-60, 十字花$90-120  (有價冇市)
2. 唔多嘢賣, 特別是十字花, 差不多没有得賣
3. 有人入咗會 - 我
4. 一定要預約
回復

kendrew 發表於 2008-3-18 11:32:51 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 11:16 發表
補充:
1. 一般非十字花 $40-60, 十字花$90-120  (有價冇市)
4. 一定要預約

Of course la... majority of the people (including myself) are looking for chimera... poor Leo...

Indeed Leo is very nice, even if you can't get anything you should go visiting him, will certainly learn a lot from him...
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:45:21 |顯示全部樓層
原帖由 kendrew 於 2008-3-18 11:32 發表

Of course la... majority of the people (including myself) are looking for chimera... poor Leo...

Indeed Leo is very nice, even if you can't get anything you should go visiting him, will certainly l ...

That is perfectly true.  I write to Leo often.
回復

tata 發表於 2008-3-18 11:52:55 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 11:16 發表
補充:
4. 一定要預約

Peter,

咁你有無喺佢度訂過呀? 我訂咗半年都未有得攞呀
回復

pearl413 發表於 2008-3-18 11:55:09 |顯示全部樓層
明白啦, 唔該peter 同kendrew~~ 我搵日都要上下去見識~~
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:56:34 |顯示全部樓層
我訂咗十幾個, 佢只有兩個, 其他的未做, 我都未去攞果兩隻
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 11:58:13 |顯示全部樓層
原帖由 kendrew 於 2008-3-18 10:50 發表

1. o個度d花花貴唔貴 - 唔貴
2. 多唔多野買 - 唔多, depends on what you want...
3. 有無人入o左會呀 - 有
4. 係咪要book先上得去 - 係

我都唔知原來 Kendrew 識打中文...........不過有可能只係 copy and paste
回復

tata 發表於 2008-3-18 11:58:55 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 11:56 發表
我訂咗十幾個, 佢只有兩個, 其他的未做, 我都未去攞果兩隻

咁你快啲攞喇, 手快有手慢無架
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 12:28:51 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-3-18 11:58 發表

咁你快啲攞喇, 手快有手慢無架

而家屋企攪成咁, 點敢攞呀
回復

tata 發表於 2008-3-18 12:31:17 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 12:28 發表

而家屋企攪成咁, 點敢攞呀

講到好似.........
回復

比得大帝 發表於 2008-3-18 21:47:51 |顯示全部樓層
Krista, 要對你說對不起
回復

tata 發表於 2008-3-18 23:11:50 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-18 21:47 發表
Krista, 要對你說對不起

哎呀, 唔好咁講啦
回復