在泰國生活的多肉植物 25/8/2024

作者: babyjon 發表于 2024-8-25 19:54:43
248 21

上次返香港是8/5/2024
今個月22/8/2024 返回泰國
有些仙人掌都頂不住枯萎了
沙漠玫瑰就真係好堅強天生天養
因我放在露台可能有些雨水
多肉植物如果是蘿蔔根肥大的
三個月沒水也Ok IMG_9668.jpeg IMG_9669.jpeg IMG_9670.jpeg IMG_9671.jpeg IMG_9672.jpeg
waiting 發表於 7 天前 來自手機 |顯示全部樓層
扁咗嗰盆係唔係返魂無術喇?
回復

babyjon 發表於 6 天前 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2024-8-25 21:14
扁咗嗰盆係唔係返魂無術喇?

看看佢的造化吧
見後未至於乾C
回復

babyjon 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層

1509179D-22C2-4A28-9AFB-5095649B406A.jpeg IMG_9764.jpeg IMG_9767.jpeg IMG_9765.jpeg IMG_9768.jpeg 永遠都是生命
要去尊重
今早再去種植過
我後天就離開了
吃了個早餐又平又好味嘅黑椒豬扒紅米飯20多港元
又去JJMarket 花市行行 IMG_9765.jpeg 1509179D-22C2-4A28-9AFB-5095649B406A.jpeg
回復

回復

回復

保充能量
回復

IMG_9766.jpeg 65AB2B59-DBA9-4971-BD02-AB39C3172067.jpeg
回復

waiting 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2024-8-27 12:21

仲係綠色,應該有得救。
兜在原生地都係扁扁的。
回復

waiting 發表於 2024-8-27 13:15
仲係綠色,應該有得救。
兜在原生地都係扁扁的。

鬼咁平
回復

狗的毛
香港好難找到
泰國有又平30泰珠
回復

回復

babyjon 發表於 4 天前 來自手機 |顯示全部樓層
27/8/2024泰國見到 IMG_9846.jpeg
回復

回復

回復

之前帶到泰國的
回復

缺水就糼細了 IMG_9849.jpeg
回復

小雷子 發表於 4 天前 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2024-8-28 08:08
缺水就糼細了

我棵都由粗變瘦左!
回復

lamkaicheung 發表於 3 天前 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2024-8-28 07:55
27/8/2024泰國見到

換著是我,泰港两地走,我應該都唔手軟!
回復

babyjon 發表於 3 天前 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2024-8-29 00:09
換著是我,泰港两地走,我應該都唔手軟!

回復

12下一頁