嘗試中下這些鹿角蕨

作者: babyjon 發表于 2023-9-26 15:50:45
1146 17
26/9/2023
新嘗試啊 image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
babyjon 發表於 2023-9-26 16:08:18 來自手機 |顯示全部樓層
56BE3282-9BBB-4E30-A32C-741498941BEB.jpeg 82EB2E92-60DA-471F-A3D4-631B0058F9F0.jpeg E0304840-D585-459F-92A9-6F844D76138B.jpeg
生長也很好
出面了
水苔自己捆綁的
亞猴在台灣買
二义 香港買的在巷(平平地試吓買)
這些都可能就會上癮
回復

babyjon 發表於 2023-10-8 12:44:55 來自手機 |顯示全部樓層
18/10/2023
都不是太難養啊 3FE85444-E31A-404E-BB0A-444E8E1E19F1.jpeg CCE80DF7-5963-4BDF-B19C-7BEA030CD463.jpeg F1CA9C14-F89A-4DCE-BB38-5E54A5CCA43E.jpeg
回復

小雷子 發表於 2023-10-8 13:36:52 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-10-8 12:44
18/10/2023
都不是太難養啊

我對鹿角下面的AV有興趣多啲!
回復

babyjon 發表於 2023-10-8 16:27:53 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2023-10-8 13:36
我對鹿角下面的AV有興趣多啲!

普通野

勝在不停開花
回復

babyjon 發表於 2023-10-8 16:36:06 來自手機 |顯示全部樓層
仲有喜陰花
兩盆移進魚缸裡種
回復

babyjon 發表於 2023-10-8 16:41:29 來自手機 |顯示全部樓層
仲有6月時爆花的口紅花
人總是貧心的
每天有花看
有葉看 A20FDC2F-4677-4DD8-A4DD-7AC47ACEA98A.jpeg
回復

小雷子 發表於 2023-10-8 22:49:27 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-10-8 16:27
普通野

勝在不停開花

只要種得好普貨變正貨,你種得好好!
AV易種難精,唔易容架!
回復

小雷子 發表於 2023-10-8 22:51:33 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-10-8 16:36
仲有喜陰花
兩盆移進魚缸裡種

魚缸保濕好,用作種喜蔭係唔錯的選擇!
回復

babyjon 發表於 2023-12-11 02:08:06 來自手機 |顯示全部樓層
IMG_8041.jpeg IMG_8040.jpeg IMG_8039.jpeg IMG_8036.jpeg IMG_8038.jpeg IMG_8037.jpeg IMG_8035.jpeg IMG_8034.jpeg IMG_8033.jpeg

整下又多啲
11/12/2023
回復

lamkaicheung 發表於 2023-12-12 23:03:44 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-12-11 02:08
整下又多啲
11/12/2023

很厲害,咁快就進咗咁多貨啦,老實講,鹿角真的有毒,一係唔玩一玩就泥足深陷。
回復

babyjon 發表於 2023-12-13 10:04:57 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2023-12-12 23:03
很厲害,咁快就進咗咁多貨啦,老實講,鹿角真的有毒,一係唔玩一玩就泥足深陷。[emo ...

泥足深陷

hahahahaha lalala
回復

babyjon 發表於 2023-12-13 14:51:51 來自手機 |顯示全部樓層
IMG_8187.jpeg IMG_8186.jpeg
泰國入手
個老闆都寫了品種給我
回復

lamkaicheung 發表於 2023-12-13 17:50:56 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-12-13 14:51
泰國入手
個老闆都寫了品種給我

看見手手出緊來,將來養定定能有一翻新景象,加油師兄
回復

babyjon 發表於 2023-12-25 14:31:40 來自手機 |顯示全部樓層
IMG_8808.jpeg IMG_8809.jpeg IMG_8810.jpeg

這兩生長很好

25/12/2023
回復

babyjon 發表於 2023-12-29 11:42:43 來自手機 |顯示全部樓層
IMG_9006.jpeg IMG_9007.jpeg

上個月21/11/2023
在JJ market 同個. P (哥)
買的鹿角蕨
我說我有二义
佢介紹了三隻比我
200B X 2
100B x 1
即HKD 125
哈哈不貴啦
下星期二又去尋寶了
唸起就HAPPY
回復

lamkaicheung 發表於 2023-12-29 13:36:34 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-12-29 11:42
買的鹿角蕨

唔洗講,一字(抵),加多個字(超抵)。
回復

lamkaicheung 發表於 2023-12-29 14:06:26 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2023-12-29 11:42
買的鹿角蕨

香港樓價高舖租貴,令到貨品都上漲,搞到樣樣都太乸脷。
babyjon大大,你就好啦..可以係泰國用咁(優惠)價錢買到三棵鹿角,香港買一棵都要呢個價,仲要係買到啲bb鹿。
回復