完-2023.5.19 有償分享以下多出AV/喜蔭/套筒小苗(提供捐贈...

作者: Monica20171025 發表于 2023-5-19 19:01:47
1399 21

很感謝園藝館,讓我認識好多好好的前輩/師兄/師姐。
不時收到餽贈及到論壇查詢資料,學到很多寶貴的經驗。

一直想做少少嘢,略盡綿力,對論壇有少少幫助,
希望論壇能夠一直運行下去.......

***@@@***有償分享以下多出AV/喜蔭/套筒小苗,小苗圖片見下第2樓。

名稱:喜蔭
份數: 藍天堂X3(走莖後備), 編號(紅紋)X5;

名稱:套筒
份數: 疑似心花怒放 X 3,

名稱:AV非洲紫羅蘭
份數: 紫單-標準 X 4, 小海鷗葉插苗X 2-1, 香草懸垂-側芽苗X1(完); 無名葉插苗X1;
          長腿(十字花)葉插苗X1(完),紫重X5-1(波浪葉,賣家圖是紫白色重辦,母本種近一年沒開花 );

交收方法+時間:
明天20/5中午13:10~14:00PM,牛頭角地鐵站(不出閘);
平日:週一~週五18:20~19:00PM,牛頭角地鐵站(不出閘);

注意事項:  $5/盆, 5盆減$5=$20 ; 感興趣的朋友直接貼出捐款收據;

重要事項:
*先到先得
*直接貼出捐款收據,及告知所需品種(如剛好沒有,轉換其他餘下所有的品種,或者往後再有分享,可以優先)

香港園藝館賬戶如下:

銀行過數:
恒生銀行 : 359 385291 882
請用ATM自動提款機或者e-banking 過數

轉數快ID: 166374751

評分

查看全部評分

Monica20171025 發表於 2023-5-19 19:01:48 |顯示全部樓層
5.19.jpg 5.19.00.jpg 5.19.0.jpg 5.19.2.jpg
回復

hkclive 發表於 2023-5-19 19:27:30 |顯示全部樓層

師姐右分享好野,支持論壇運作,我遲啲都執下睇下有咩可以分享

支持師姐
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-19 19:48:29 來自手機 |顯示全部樓層
部分自家開花圖:
紅紋喜蔭,小海鷗,長腿, 套筒,香草懸垂

E85F016B-2271-4E7A-B7AF-10EA3204B8EB.jpeg 7C2A6DEA-3F3D-4DC2-B485-3433AFA9ECFB.jpeg 5986B358-8B0C-4089-976C-4BB9CC0F0710.jpeg A8BD585D-64E4-41C3-901E-BE98B105ED26.jpeg

回復

Monica20171025 發表於 2023-5-19 19:50:40 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2023-5-19 19:27
師姐右分享好野,支持論壇運作,我遲啲都執下睇下有咩可以分享

支持師姐 ...

多謝支持,希望論壇再次熱鬧起嚟!

對,希望旺返啲  發表於 2023-5-19 21:12
回復

wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 10:01:50 來自手機 |顯示全部樓層

有冇其他時間交收?我今日可以三點十五分
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-20 11:10:33 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 10:01
有冇其他時間交收?我今日可以三點十五分

可以呀,今日三點十五分要改九龍灣地鐵站(不出閘),是否OK?

請問你需要哪些?仲有AV修葉,早上修了幾個品種的底層葉片,
不完美(frozen in time斑葉.綠花X2;茉莉懸垂X2;toy castle迷你斑葉.紫重X1)

或者平日收工後(牛頭角),剛剛修改了時間。
回復

wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 12:15:09 |顯示全部樓層
Monica20171025 發表於 2023-5-20 11:10
可以呀,今日三點十五分要改九龍灣地鐵站(不出閘),是否OK?

請問你需要哪些?仲有AV修葉,早上修了幾 ...

九龍塘可唔可以3點? 因我之後仲有一個約會.驚趕唔切果邊呀

小海鷗葉插苗X 1, 香草懸垂-側芽苗X1;
          長腿(十字花)葉插苗X1,紫重X1, frozen in time斑葉.綠花X1
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-20 12:29:14 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 12:15
九龍塘可唔可以3點? 因我之後仲有一個約會.驚趕唔切果邊呀

小海鷗葉插苗X 1, 香草懸垂-側芽苗X1;

係九龍灣,唔係九龍塘呀。與牛頭角差幾個站咋~~
回復

wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 12:34:26 |顯示全部樓層
Monica20171025 發表於 2023-5-20 12:29
係九龍灣,無係九龍塘呀。與牛頭角差一個站咋~~

比你知我拾吓拾吓添, 甘今日3點得唔得呀?
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-20 12:37:44 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 12:34
比你知我拾吓拾吓添, 甘今日3點得唔得呀?

可以呀~
咁就3點在(九龍灣-票務處-不出閘)見啦。
煩請貼上收據呦~~thanks~
回復

wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 12:43:59 |顯示全部樓層
Monica20171025 發表於 2023-5-20 12:37
可以呀~
咁就3點在(九龍灣-票務處-不出閘)見啦。
煩請貼上收據呦~~thanks~ ...

done
WhatsApp Image 2023-05-20 at 12.40.44.jpg
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-20 12:50:29 |顯示全部樓層
回復

wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 13:58:00 來自手機 |顯示全部樓層
係咪客務等?
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-20 14:58:16 來自手機 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2023-5-20 13:58
係咪客務等?

你到咗未,睇到pm 嗎
回復

Monica20171025 發表於 2023-6-12 19:06:22 來自手機 |顯示全部樓層
終於係FB售出一份套餐,已叫花友提供收據!

106B033C-AE2E-4E01-85C9-0D02519BAFFF.jpeg 8818E5F7-B282-439D-866F-96A18CED1057.jpeg

回復

hkclive 發表於 2023-6-14 22:25:25 |顯示全部樓層
Monica20171025 發表於 2023-6-12 19:06
終於係FB售出一份套餐,已叫花友提供收據!

師姐真是出心出力 ,真的辛苦妳了
回復

suisuet 發表於 2023-6-20 11:11:07 |顯示全部樓層
MON大,請問仲有冇?

名稱:喜蔭藍天堂X2

名稱:套筒 疑似心花怒放 X 2

名稱:AV非洲紫羅蘭
小海鷗葉插苗X 1, ; 無名葉插苗X1;
           ,紫重X1
回復

Monica20171025 發表於 2023-6-20 11:29:33 |顯示全部樓層
suisuet 發表於 2023-6-20 11:11
MON大,請問仲有冇?

名稱:喜蔭藍天堂X2

多謝支持,還有小苗。
請提供收據即可,PM約時間交收~
回復

Monica20171025 發表於 2023-6-20 11:31:32 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2023-6-14 22:25
師姐真是出心出力 ,真的辛苦妳了

O(∩_∩)O哈哈~
回復

12下一頁