feufeu分享的Rio das Pedras種子

作者: larryling 發表于 2008-3-17 23:50:36
1385 5
1月24日落種子,唔知係唔係太凍
只有10數隻苗仔出芽,心想唔知有幾多隻捱得住

2月9日的情況

2月9日的情況

點知回暖後,D苗仔生到"巴巴"聲,仲要生埋一堆
3月15日,忍唔住幫佢地分家,一搞就搞左兩個幾鐘
今日見佢地大部份都健康精神,即刻影番D相向feufeu匯報佢嘅分享成果先

第一兜有5隻(自己keep的)

第一兜有5隻(自己keep的)

第二兜有13隻健康的

第二兜有13隻健康的

第三兜大約有14隻,不過有待觀察

第三兜大約有14隻,不過有待觀察

評分

查看全部評分

mcyan 發表於 2008-3-18 09:58:45 |顯示全部樓層
你好叻呀 ,我就對唔住feufeu,我早你一日落泥,但係就出唔到苖。
回復

Heidi 發表於 2008-3-18 10:44:00 |顯示全部樓層
你就好啦,我從Feufeu處分响到的種子在12月尾落盆後,得一粒成功法芽,
但直到現在一路無乜點大到。我都唔知點解。

魚骨頭

魚骨頭
回復

tata 發表於 2008-3-18 11:15:46 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-3-18 09:58 發表
你好叻呀 ,我就對唔住feufeu,我早你一日落泥,但係就出唔到苖。

我仲有少少種子呀, 你pm我呀
回復

cheong 發表於 2008-3-18 11:31:00 |顯示全部樓層
原帖由 larryling 於 2008-3-17 23:50 發表
1月24日落種子,唔知係唔係太凍
只有10數隻苗仔出芽,心想唔知有幾多隻捱得住

點知回暖後,D苗仔生到"巴巴"聲,仲要生埋一堆
3月15日,忍唔住幫佢地分家,一搞就搞左兩個幾鐘
今日見佢地大部份都健康精神,即刻影番 ...

請問你d泥係咪自己溝?
回復

marrynut 發表於 2008-3-18 16:50:37 |顯示全部樓層
wa~ 大得好快呀 我 d唔知點解會黃黃地...
回復