陳振潮菜種行太過份

作者: amychiu106 發表于 2011-7-22 16:59:07
13988 40
double.double 發表於 2011-7-23 14:43:10 |顯示全部樓層
未落既原因似乎係老闆既問題囉.
回復

孖吉 發表於 2011-7-23 15:57:40 |顯示全部樓層
crow 發表於 2011-7-23 11:12
我都去過2次~2次都因為佢的態度咩都唔想買
第一次~打左電問問有無有機甜粟種子,之後先搭車過去買.買果時我 ...

嘩~ 好唔專業啵,加埋上面 giveupaguy 買唔到 依天得 和 綠油油,佢地真係 hea 住做,完全冇新意~
回復

giveupaguy 發表於 2011-7-23 21:19:50 |顯示全部樓層
小Con子  原來阿婆咁易 tum

~~~~~~~~~~~~~

我去過2次. 2次都係同婆婆傾幾句之後. 佢就唔同晒. 可能平時無咩人同佢傾.
回復

giveupaguy 發表於 2011-7-23 21:21:33 |顯示全部樓層
bunbun05 發表於 2011-7-22 20:55
好鍾意你咁wor!

嘻.. 佢鍾意我夠厚面皮
回復

giveupaguy 發表於 2011-7-23 21:25:52 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-7-22 19:37
咁都俾你氹到佢,你都幾叻啵  

我好耐之前問過蟻餌,覺得佢啲價錢我接受唔到,以後都冇走去 ...

我覺得佢地真正上一輩既人 (即係無服務態度). 其實佢地果處既貨都不太全面. 但基於方便及急著用. 所以先去.  將來急起上來都會再去. 如你所說. 佢地賣野真係幾貴. 另一次家人幫我去買茶籽粉, 好似仲要 18$一斤添!
回復

SSL200507 發表於 2011-7-23 21:33:30 |顯示全部樓層
Are you talking about the shop near PUk Ho St. next next to the post office.

I did buy from them long time back (n year before) that time is no bad.  Quite nice and willing to answer questions.  Later the father passed the business to his son then I never go again.  Not only because of thier attitude but also my planting pattern.  
回復

skaterkenji 發表於 2011-7-24 02:06:04 |顯示全部樓層
佢敢罵我﹗?我一定SHOW紋身少返佢,老野都係咁話

淨係你一個有紋身?可能佢啲紋身多過你啵~ XD  發表於 2011-7-24 02:10
回復

skaterkenji 發表於 2011-7-24 02:37:34 |顯示全部樓層
skaterkenji 發表於 2011-7-24 02:06
佢敢罵我﹗?我一定SHOW紋身少返佢,老野都係咁話

唔怕啦,佢個紋身應該已經下垂,變左絲瓜
回復

peeseela 發表於 2011-7-25 14:49:14 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2011-7-22 17:15
我只可以講..佢咁鬧人...遲下輪到佢七老八十佢就知~

我都係咁諗.
回復

Cora 發表於 2011-7-25 15:04:34 |顯示全部樓層
Cora 發表於 2011-7-22 17:06
咁惡?去見識下先!

昨天一定係我好彩(而且我唔記得問佢有無飲野賣  ),戴眼鏡嘅伯伯見我望著包骨粉,主動同我講”係肥料來架,你有無種野架?”。我感其誠,就買左一包十蚊嘅,佢用個超薄嘅紅色背心袋載俾我,我行左唔夠兩步,已穿了,我當然唔敢問佢要過個啦 - 唔係次次都咁好彩家麻!
回復

caca8j 發表於 2011-7-25 15:27:14 |顯示全部樓層
其實香港愈來愈多人種自家有機農作物,
如果佢態度唔差,一定可以做返旺個市啦
回復

monstergary 發表於 2011-10-3 22:20:03 |顯示全部樓層
我去過一次之後都唔係好想去,雖然都有少少串串貢。
反正我住屯門,去元朗陳平記好過,人o地問乜答乜喎。
回復

crabcrab 發表於 2011-10-4 02:17:27 |顯示全部樓層
早幾年去買左幾包種子,一種是洋金菊、另一種是蔥, 還有一種忘了
發芽率居然係 0%, 真係一粒都唔發, 完全未試過咁.....
回復

qmposony 發表於 2012-5-30 20:29:01 |顯示全部樓層
今日去見識過阿伯啲火,原來去到係唔可以問嘢,只可以信....結果都係去返花墟買。
回復

餓驚力 發表於 2012-5-30 23:12:09 |顯示全部樓層
我問有冇苦楝油,佢介紹d毒藥俾我,我話唔得要有機嘅!佢就係咁鬧人人要有機咁怕死乜都唔使食啦!

呃....佢對有機咁反感,應該門口掛牌..謝絕有機耕種...咁我地咪知道...會過門不入囉..  發表於 2012-5-31 09:00
回復

annayou 發表於 2012-5-31 08:31:09 |顯示全部樓層
請問這間店其實是賣什麼?
連不織布也有呢.
詳細地址希望.
回復

神仙鱼 發表於 2012-5-31 11:07:23 |顯示全部樓層
我都有同感!以前都帮他買過嘢,上個星期去問种子,問2問都係好好火,叫我過檔,我無理他走開了,背后仲傳来噩言。唔通真係唔忧做?
回復

D_ov_Hades 發表於 2012-5-31 16:23:45 |顯示全部樓層
狂躁症

好彩冇幫襯過~
回復

C.G.Chow 發表於 2012-5-31 18:33:10 |顯示全部樓層
等佢年幾大左就知點解D 公公婆婆點解會一街7仔都要問佢鋪 有冇野飲賣嫁LA~
希望佢長命百歲等到呢一日啦~
回復

linda_lee0209 發表於 2012-5-31 22:03:20 |顯示全部樓層
唔好買呀!!!上年有園友買肥料,有好多coach 蛋呀!!!
回復