[求教]盆栽總有奇異植物出現

作者: 安迪斯 發表于 2021-8-24 15:19:59
2586 5
最近屋企吊蘭出現好多圖入面嘅一支支嘅野,最初好似箭咀個啲咁樣,其中一支最近變左圈住個支咁樣,請問大家知唔知係咩?因為見冇影響盆栽又幾得意,所以冇清走佢哋

另外,請問以下三種係咪苔蘚植物?有三盆人地俾我嘅植物入面分別生咗佢哋出嚟,又係見冇影響植物就由得佢哋生
B17 發表於 2021-8-24 15:54:28 來自手機 |顯示全部樓層
苔蘚開花
回復

安迪斯 發表於 2021-8-25 02:31:57 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2021-8-24 15:54
苔蘚開花

苔蘚原來會開花?我一直以為佢地係好似草咁樣
咁唔知知唔知個三種分別係咩苔蘚?
回復

B17 發表於 2021-8-25 09:53:02 來自手機 |顯示全部樓層
安迪斯 發表於 2021-8-25 02:31
苔蘚原來會開花?我一直以為佢地係好似草咁樣<span class="emoji emoji1f606"></span>
咁唔知知唔知個三種分別係咩苔蘚?[em ...

苔蘚咁專門,唔識啊
回復

安迪斯 發表於 2021-8-26 03:13:05 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2021-8-25 09:53
苔蘚咁專門,唔識啊

你解答左我個啲一枝枝係咩已經好開心,唔該晒
回復

八王爺 發表於 2021-10-11 09:22:42 |顯示全部樓層
很可愛的原始植物
回復