廿幾三十度..無冷氣都照開花=v=

作者: Wallonce 發表于 2011-7-18 20:15:45
2156 7

=3 佢真係生命力好強夠光夠水就唔死, 真係乖兔
反而好望角就太熱頂唔順, 無晒水珠珠....

佢對我好好, 無冷氣都努力生存=)

佢對我好好, 無冷氣都努力生存=)
軒仔(3) 發表於 2011-7-18 20:19:36 |顯示全部樓層
咁就對佢地好d啦,夜晚如果房有開冷氣就放埋佢地係入面!
回復

031504 發表於 2011-7-18 20:27:41 |顯示全部樓層
其實我想知狸藻需唔需要高光照?
我記得有人講過散光就OK,,,不過我果D生左好耐都好生得差,,
回復

durianpancake 發表於 2011-7-18 20:33:23 |顯示全部樓層
031504 發表於 2011-7-18 20:27
其實我想知狸藻需唔需要高光照?
我記得有人講過散光就OK,,,不過我果D生左好耐都好生得差,, ...

我棵散光...d葉生得好勁, 但係無花囉...唔夠凍...
回復

Wallonce 發表於 2011-7-18 20:35:59 |顯示全部樓層
軒仔(3) 發表於 2011-7-18 20:19
咁就對佢地好d啦,夜晚如果房有開冷氣就放埋佢地係入面!

我有阿>﹏< 仲日日幫佢地加水..幾日就洗底盤
回復

Wallonce 發表於 2011-7-18 20:39:23 |顯示全部樓層
durianpancake 發表於 2011-7-18 20:33
我棵散光...d葉生得好勁, 但係無花囉...唔夠凍...

我試過散光, 但d葉會好幼好細, 花柱唔開花之後謝埋得番細葉
強光個就多水, 葉面好大同圓, 照了2個幾月就開花生花柱, 常室溫, 夜晚間中有少量冷氣=3
所以我覺得水同光重要d
回復

eddie88 發表於 2011-7-20 23:39:33 |顯示全部樓層
Thx for sharing
回復

Wallonce 發表於 2011-8-5 20:20:04 |顯示全部樓層
eddie88 發表於 2011-7-20 23:39
Thx for sharing

今日update下先heehee, 佢地好少時間有得嘆冷氣, 而家變晒室溫兔(失瘟兔?)呵呵

大大片既葉呢,令到兔兔忍唔住訓下覺

大大片既葉呢,令到兔兔忍唔住訓下覺

有花柱阿

有花柱阿

主角係邊個呢

主角係邊個呢

原來拎出黎睇係咁既

原來拎出黎睇係咁既

幾健康既"紙包蛋糕"xdd

幾健康既"紙包蛋糕"xdd
回復