岩牡丹

作者: howard1422 發表于 2021-2-1 21:10:31
2119 8
各位師兄師姊,岩牡丹今天剛到步!不知道是何種類型?請指教一下
freddywongdy 發表於 2021-2-3 07:50:46 |顯示全部樓層
Howard大 係咪嫁接架?
咁嘅size有咁多毛真係考起...
影多幾張細節d黎睇下啦!
回復

babyjon 發表於 2021-2-3 09:27:13 來自手機 |顯示全部樓層

上網SEARCH 就略知一二 7B6DB11D-DCA3-405E-8F70-E1188037CE17.jpeg
回復

howard1422 發表於 2021-2-3 20:54:59 來自手機 |顯示全部樓層
賣家說是龜甲牡丹,不過不是太像,所以才請教大家。只是百零蚊貨仔,不用太介意
回復

freddywongdy 發表於 2021-2-3 21:01:26 |顯示全部樓層
howard1422 發表於 2021-2-3 20:54
賣家說是龜甲牡丹,不過不是太像,所以才請教大家。只是百零蚊貨仔,不用太介意 ...

我唔係好熟,不過知一定唔係龜甲!
石能係雜左...
不過咁細棵會咁多毛又唔錯,
百幾蚊抵玩!
回復

howard1422 發表於 2021-2-26 08:57:16 來自手機 |顯示全部樓層
又入
回復

freddywongdy 發表於 2021-2-26 09:10:41 |顯示全部樓層

正呀!黑牡丹咁大一定唔平呢!?
回復

howard1422 發表於 2021-2-26 10:28:29 |顯示全部樓層
6.5cm 左右
回復

freddywongdy 發表於 2021-2-26 18:17:48 |顯示全部樓層

已經係好大隻啦!
回復