我用手機同netbook入唔到黎

作者: swaitong 發表于 2011-6-6 00:49:06
1454 17

版主, 你好啊,我le幾日突然間用手機同netbook入唔到黎,現在以下字句

Forbidden
You don't have permission to access /uc/index.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2 Server at hkplants.com Port 80

我已經從開機,reboot,嘗試好多方法都唔惦@@
swaitong 發表於 2011-6-7 02:12:18 |顯示全部樓層
無人理會@_@
我用網上手指入唔到黎,暫時只可以係屋企用固網先可以入到,點解會咁,之前都無事
回復

比得大帝 發表於 2011-6-7 09:47:08 |顯示全部樓層
我沒有iphone經驗, 但用其他手機上園藝館沒問題.  不知是否你手機的設定變動了.

回復

比得大帝 發表於 2011-6-7 11:56:52 |顯示全部樓層
回復 swaitong 的帖子

看來你要搵你果間電訊公司睇吓setting有冇問題
園藝館應該冇block你.
回復

swaitong 發表於 2011-6-7 11:32:43 |顯示全部樓層
我唔係iphone呀,只係一般手機,,我嘗試過,我上網手指同電話,轉左張sim卡又正常無事,係自己個兩張唔得,到底乜事,好似bloack鬼左我ip咁既@@
回復

swaitong 發表於 2011-6-9 13:33:32 |顯示全部樓層
比得大帝兄,叫管理員打34479099找良小姐,因為one2free,個邊搵唔到方法聯絡網主
回復

比得大帝 發表於 2011-6-9 12:49:02 |顯示全部樓層
swaitong 發表於 2011-6-9 12:06
網主,one2free個邊話係園藝網問題,佢地個邊已經聯絡近你地,好似係成個one2free都load唔到入黎呀 ...

有咁嘅事?  我叫管理員了解一下

謝謝你通知.
回復

swaitong 發表於 2011-6-9 12:06:16 |顯示全部樓層
網主,one2free個邊話係園藝網問題,佢地個邊已經聯絡近你地,好似係成個one2free都load唔到入黎呀
回復

swaitong 發表於 2011-6-8 08:36:52 |顯示全部樓層
最新發現係用one2free既都入唔到黎(因為我幾個朋友都係咁),其他公公司就正常無事=.=
回復

swaitong 發表於 2011-6-30 11:17:41 |顯示全部樓層
版主,ONE2FREE用戶又入唔黎啦
回復

Apple818 發表於 2011-7-2 09:24:50 |顯示全部樓層
Me too. 尋日係公眾假期, 用家裡的NOTEBOOK上香港園藝館也出現同樣情況.

但我係用香港寬頻的. 家裡有用router.

先自己排除自己問題先---電訊教  發表於 2011-7-2 09:35
先試唔用router,  發表於 2011-7-2 09:33
回復

H2O 發表於 2011-7-2 13:23:08 |顯示全部樓層
我用 i-cable 也出現同樣情況
又係哩幾日開始入唔到
回復

Apple818 發表於 2011-7-2 22:42:46 |顯示全部樓層

試過唔用router上,唔得!換第二部notebook試都係唔得。

現在係屋企只可用iPhone上(Smartone data 無限plan)!!
回復

H2O 發表於 2011-7-3 11:13:59 |顯示全部樓層
Apple818
你試下用proxy, 睇下入唔入到

啫係唔係我一個人有問題啦!  發表於 2011-7-4 10:02
swaitong - 我懶. 無心機係屋企轉setting了. 暫時用iPhone上住先, 同係公司上. By the way, 我見好多人都上唔到, 啫係我一個人有問題啦!  發表於 2011-7-4 10:01
我依家就係靠proxy先入到黎-.-  發表於 2011-7-3 12:42
回復

durianpancake 發表於 2011-7-3 18:42:16 |顯示全部樓層
One2free手指 n HKBN都入唔到
One2free iPhone 先入到
回復

joycewsm 發表於 2011-7-3 19:25:24 |顯示全部樓層
我都有同樣問題
HKBN Wifi + 手電入唔到
Peoples 2G + 手電入到
CSL 3G + iPhone 入到
HKBN Wifi + iPhone 入唔到
HKBN Wifi + PC 入唔到
回復

ivo 發表於 2011-7-3 20:56:49 |顯示全部樓層

...................
回復

Apple818 發表於 2011-7-6 19:47:21 |顯示全部樓層
終於係屋企上到了! Thanks.
回復