你去開邊間茶餐? - 点少得你

作者: gtrnismo 發表于 2008-3-10 15:14:24
4900 26
你地幫襯開邊間茶餐?

可能我中意養金魚,買扭蛋, 當然+花街所以成日出旺角
旺角果間金X, 真係好得
我對食吾係專家但一向對服務好有要求。

奇怪, 呢間金X, 一到中午, hi tea 時間就好似X前壽司逼爆街
餐廳裡面永遠都伊拉克, 槍林彈雨, 半隻腳企
本來壓力甚大的甚大的生活, 加上店內200分貝應該想死
但無論客人如何多,服務都是一級的, 服務不比調屙, 孤遲, 飛粒咩毛差, 個人覺得好過XV。
笑容親切, 有效率, 價錢平, 員工反應快醒目記性好, 50元兩個人落樓可比名店級的專業服務。

每次去到都感受到林子祥在我耳邊唱 you make a difference
raccoon 發表於 2008-3-10 16:07:17 |顯示全部樓層
有冇去過佐敦x洲牛奶公司?d炒蛋好好味架,d人講‘懶’有禮貌,咩都加唔該兩個字,好好笑。
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-10 16:30:38 |顯示全部樓層

我呢牌0系左敦翻學

原帖由 raccoon 於 2008-3-10 16:07 發表
有冇去過佐敦x洲牛奶公司?d炒蛋好好味架,d人講‘懶’有禮貌,咩都加唔該兩個字,好好笑。

佐敦道? 佐敦好多茶餐wor。
可能去過都吾知

咩都加唔該兩個字? 下次試下問候下佢睇下佢會吾會吾該母親先
回復

raccoon 發表於 2008-3-10 17:06:08 |顯示全部樓層
咩街就唔記得啦,你去openrice睇下頭十大餐廳有佢份,好出名架。出食物唔使兩分鐘,十分鐘就好食完,唔係就俾(排隊)人bear!
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-10 17:17:32 |顯示全部樓層

下個月先開學

原帖由 raccoon 於 2008-3-10 17:06 發表
咩街就唔記得啦,你去openrice睇下頭十大餐廳有佢份,好出名架。出食物唔使兩分鐘,十分鐘就好食完,唔係就俾(排隊)人bear!

一定要試下比人bear既感覺喇, 那麼。。。
回復

八王爺 發表於 2008-3-10 17:20:44 |顯示全部樓層
佐敦呀! 我逢星期二都會去,不过, 一向只係去翠華。
回復

raccoon 發表於 2008-3-10 17:27:27 |顯示全部樓層
我覺得翠華名過其實,都幾貴但同其他茶餐廳差唔多。
回復

八王爺 發表於 2008-3-10 17:40:28 |顯示全部樓層
是很贵 ... ... 但 附近 d 鋪真係好污糟!
回復

raccoon 發表於 2008-3-10 17:45:55 |顯示全部樓層
有時我去大家食,茄牛蛋麵又平又好食。$1x咋…菜好似$5,衛生情況可以啦,我見唔到大小強。
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-10 17:47:48 |顯示全部樓層

翠華只去過蘭貴坊附近果間

原帖由 八王爺 於 2008-3-10 17:40 發表
是很贵 ... ... 但 附近 d 鋪真係好污糟!

好似叫翠華....

吾知係吾係同一間, 超貴, 食物普通, 唯獨熱狗超長。

乜呢度可以直接講鋪頭名架咩?

我之前講既叫金華
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-3-10 19:32:53 |顯示全部樓層
大埔澳門茶x廳,d咖啡唔錯,豬排包都可以
回復

ayclui 發表於 2008-3-10 21:57:46 |顯示全部樓層
大角咀大同新村嘅金X樂係 '賣飛佛', 樣樣都好味
回復

lammadick 發表於 2008-3-10 22:14:08 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-3-10 21:57 發表
大角咀大同新村嘅金X樂係 '賣飛佛', 樣樣都好味

冇錯...呢間野我當時住大角咀一星期最少會去幾次..連續十年..晚飯小菜都好味
就算現在唔在大角咀住有時回去都會去食...good..good
回復

lammadick 發表於 2008-3-10 22:24:05 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-3-10 19:32 發表

大埔大元街市平台..愛x蘭..由佢在"冬菇亭"開始到現在搬上平台舖水準都能保持...
佢兩老同個仔都會一齊落舖...最緊要係價錢平...我逢星期六早餐都係食佢...食完返工
回復

ayclui 發表於 2008-3-10 22:29:49 |顯示全部樓層
原帖由 lammadick 於 2008-3-10 22:14 發表

冇錯...呢間野我當時住大角咀一星期最少會去幾次..連續十年..晚飯小菜都好味
就算現在唔在大角咀住有時回去都會去食...good..good

yeah 晚飯小菜仲有糖水送, d糖水好食過隔離間糖水鋪O架
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-10 22:38:29 |顯示全部樓層

我都住過大捕

原帖由 lammadick 於 2008-3-10 22:24 發表

大埔大元街市平台..愛x蘭..由佢在"冬菇亭"開始到現在搬上平台舖水準都能保持...
佢兩老同個仔都會一齊落舖...最緊要係價錢平...我逢星期六早餐都係食佢...食完返工 ...

大元街市平台? 以前成日去大元街市隔離打機
回復

lammadick 發表於 2008-3-10 22:53:25 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-3-10 22:29 發表

yeah 晚飯小菜仲有糖水送, d糖水好食過隔離間糖水鋪O架

嘩...依家仲有糖水送咁好...果時冇...但我地一定會叫例湯...當年只係十二蚊夠四個人飲
回復

lammadick 發表於 2008-3-10 22:56:01 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-3-10 22:38 發表

即係舊時冬菇亭位置...已清拆...現在"萬x""日x城"格離電梯上
回復

cross 發表於 2008-3-11 11:09:22 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-3-10 19:32 發表

之前有朋友去食飯見到有小強so係碟粉飯到-.-

原帖由 gtrnismo 於 2008-3-10 22:38 發表

game城還是i-game?
可能我見過你喎
回復

八王爺 發表於 2008-3-11 12:39:58 |顯示全部樓層
無喇喇 奌會去 咁远 吃 tea
回復

12下一頁