如果紫版攪版聚

作者: 比得大帝 發表于 2011-5-11 23:12:47
8084 71
適少少 發表於 2012-4-4 09:09:31 |顯示全部樓層

紫版版聚, 無論邊處攪都一定出席, 我排隊先

1. 適少少

回復

jurassic 發表於 2012-4-4 19:38:18 |顯示全部樓層
http://www.adhere.com.hk/classif ... e/listing-65811.htm
我找到這個地方  好像幾好呀...  你們看看 O唔OK
回復

jurassic 發表於 2012-4-4 21:54:23 |顯示全部樓層
  刊登: English Intuition (englishintui) 聯絡人: 梁小姐
聯絡電話: 23456853 (主) / 23456844 (副)
傳真: 23456964
地址: 太子大南街4-10璟璜大廈
好像是 $120 幾平  唔知得唔得
回復

jurassic 發表於 2012-4-4 21:55:09 |顯示全部樓層
回復

joycewsm 發表於 2012-4-5 11:27:09 |顯示全部樓層
適少少:
中午十二時至 晚上九時四十五分 = $180 ?????????????  

請問你的問題是什麼?
假設你是問收費
答案是埸地全日的收費為$180
包埸地、air conditioning、sofa、chairs、TV, etc.
但不包任何食物或飲品
如覺得需要,可自行安排到會
因是員工福利,埸地的租金才這麼便宜

答中 thx ~  發表於 2012-4-5 14:27
回復

比得大帝 發表於 2012-4-5 11:43:49 |顯示全部樓層
joycewsm 發表於 2012-4-5 11:27
請問你的問題是什麼?
假設你是問收費
答案是埸地全日的收費為$180

我相信佢嘅意思係咁平, 平到唔信.

全日$180真係好優惠, 以你所知, 有否有申請資格限制?  例如人數, 用途, 可否招待非員工.....
回復

比得大帝 發表於 2012-4-5 11:52:15 |顯示全部樓層
長春 發表於 2011-12-12 16:09
我也想要參加,不過唔知媽咪比唔比,其實可以分開幾場搞,嘢食可唔可以自備?這樣冇甘難找。 ...

搞一場都好多功夫, 不會分幾場嘞.

其實可以不用安排食物, 只安排飲品, 這樣會方便及便宜多, 例如下在午2時致6時段進行.

點解唔比得媽咪知, 種花乃正經事, 最好唔好習慣瞞住家人啦.

我的意思是不知道她批不批准我去,如果和學跳舞、畫畫、鋼琴、補習等時間不合,可能去不了。  發表於 2012-4-5 15:39
飲品最好係清水 ^v^  發表於 2012-4-5 14:31
回復

joycewsm 發表於 2012-4-5 14:25:55 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-4-5 11:43
我相信佢嘅意思係咁平, 平到唔信.

全日$180真係好優惠, 以你所知, 有否有申請資格限制?  例如人數, 用途 ...

因是員工福利
只有員工才可租用
但租用人可帶朋友使用場地
用途不限,只要不破壞設施及保持清潔就可以了

但剛同George通電話
他心儀的日子場地已租出
回復

ericahtchan 發表於 2012-4-5 21:52:27 |顯示全部樓層
Sure will join.
回復

曖娜娜子 發表於 2012-4-5 22:48:32 |顯示全部樓層
我對於種植非洲紫羅蘭認識為0, 過年前開始想種花, 開始上各個討論區, 及花友們嘅BLOG欣賞學習, 近排開始對非洲紫羅蘭著火~ 如果有聚會我好樂意參加~ 亦都怕去到時, 由於與大家經驗唔同, 而無言可發~~ ~.~''

真係有聚會唔會無言可發啦....到時你分享下花友既苗仔花仔...到時就會有話題啦~ ^^  發表於 2012-4-5 22:53
回復

曖娜娜子 發表於 2012-4-5 22:59:03 |顯示全部樓層
曖娜娜子 發表於 2012-4-5 22:48
我對於種植非洲紫羅蘭認識為0, 過年前開始想種花, 開始上各個討論區, 及花友們嘅BLOG欣賞學習, 近排開始對 ...

我主要系怕我D問題太初級, 令到大家煩, 我近排要加緊睇多D舊POST, 學多D嘢先~ XD 大概何時會確認聚會時間呀...如到時我得到花友們嘅分享, 而我又無付出, 我唔系咁好意思呀~~ >0<

GEORGE 攪版聚 (21/4), 可查看他的新帖.  發表於 2012-4-6 15:00
回復

hkrpchung 發表於 2012-4-5 23:51:07 |顯示全部樓層
都好啊 ,  不過20元有小食仲要租到地方又似乎有點唔夠, 試下在戶外唔駛錢的地方, 咁20蚊就可以包小食.
回復