再訪發叔花場 2011/05/14[香港]

作者: 比得大帝 發表于 2011-5-6 14:55:37
10376 81
活動類型:
參觀及購物
開始時間:
活動地點:
粉嶺發叔花場
已報名人數:
剩餘名額:
9 人
報名截止:

詳情如下:

活動日期:二零一一年五月十四日(星期六)
集合時間:下午三時正
集合地點:粉嶺火車站美心餐廳門口
名額:十五位
截止報名時間:二零一一年五月十二日晚上十一時三十分

報名前請考慮清楚,缺席、報而復退而無合理原因者,下次活動恕不接受報名。

報名後請發短信予本人留下電話以便聯絡,謝謝。

已通過 (6 人)

留言 申請時間
ohoh 2011-5-11 16:46
Quicker

Thanks!

peggykyw 2011-5-7 09:18
athernas 2011-5-7 00:17
比得大帝 2011-5-6 17:00
David 2011-5-6 16:06
doko 發表於 2011-5-6 15:41:59 |顯示全部樓層
3pm 會唔會晏,嚰嚰蹭蹭好快6:00pm
回復

David 發表於 2011-5-6 16:05:10 |顯示全部樓層
Wah! Peter, mud you have included my message to you in the first post ar?!...

Doko: That's the idea, we need to find a way to limit the time we spend in Uncle Fat's place.  Otherwise, we could be there whole day ^^
回復

daniel.329 發表於 2011-5-6 17:04:05 |顯示全部樓層
剛剛去完,都好值得去,祝行程順利
回復

joycewsm 發表於 2011-5-6 18:39:26 |顯示全部樓層
daniel.329 發表於 2011-5-6 17:04
剛剛去完,都好值得去,祝行程順利

係呀
真係好值得去
學到好多野
睇到好多靚花
真係大開眼界
回復

athernas 發表於 2011-5-7 00:19:22 |顯示全部樓層
都係過唔到第三關,毒就毒啦。
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-7 11:40:12 |顯示全部樓層
支持彼得! 真係好值得去, 不過可惜我果日唔得閒!
BTW, 上次我帶足彈藥帶埋個大隻佬去發叔度諗住大出血, 居然空手而回, 點解? 因為我想買蘭花, 但發叔話我度無冷氣無燈照就唔好種, 話D蘭花夏天實死梗喎, 明明我見村屋D人一年365日都掛晒d蘭花出來都無問題架嘛, 呢度D花友好多都種蘭花係室外, 發叔居然咁講我真係好失望, 雖然來緊係夏天, 但我度有露台通風又有得遮陰, 都想試下種丫嘛, 可能佢驚我買左番去種死賴佢掛, 情願唔賣比我囉~
回復

小肥肥 發表於 2011-5-7 11:56:10 |顯示全部樓層
本來上次我都想買蘭花架,發叔又係咁同我講,又話吾賣比我喎,費事太熱佢地會死....
回復

maplejoe 發表於 2011-5-7 12:08:51 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-7 11:40
支持彼得! 真係好值得去, 不過可惜我果日唔得閒!
BTW, 上次我帶足彈藥帶埋個大隻佬去發叔度諗住大出血, 居 ...

發叔真係好有性格,有生意都唔做,發叔都教種非洲紫羅蘭,要正正經經咁種,不如買個花架,最好7、8、9月時要有冷氣俾d花,set好埋光管俾佢地咁話。
回復

joycewsm 發表於 2011-5-7 12:51:12 |顯示全部樓層
咁發叔真係好愛鍚D花喎,其實都可以理解,同時佢都唔想花友們一場歡喜一場空姐。
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-7 13:45:24 |顯示全部樓層
joycewsm 發表於 2011-5-7 12:51
咁發叔真係好愛鍚D花喎,其實都可以理解,同時佢都唔想花友們一場歡喜一場空姐。 ...

我都知佢錫花, 我送迷岩同花貓比同事果陣都係問清楚佢地D種植環境岩先比佢地姐, 我都好理解, 亦唔係怪佢, 只不過舒發下我失望既感受姐, 而家唯有幫襯番花墟同其他花友囉......
回復

比得大帝 發表於 2011-5-7 15:31:26 |顯示全部樓層
doko 發表於 2011-5-6 15:41
3pm 會唔會晏,嚰嚰蹭蹭好快6:00pm

本來果日約咗大衛兩個人去搵發叔的, 見有新花友未到過, 就順便都埋領隊咁啫
三點差不多嘞, 食完食入到粉嶺, 睇個多鐘夠嘞, 唔想你地中毒太深, 不能自拔
回復

nickyhk 發表於 2011-5-8 09:20:09 |顯示全部樓層
Peter sir, 可唔可以代問下發叔, 夏天點照顧av. thanks.
回復

dd_dd 發表於 2011-5-9 00:30:49 |顯示全部樓層
發叔一定叫你開冷氣唔好謂小小錢
跟住會話人都會凉快D
因為小弟成日一得閑入去見佢同買花
因為住得近
回復

athernas 發表於 2011-5-9 10:22:40 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-7 15:31
本來果日約咗大衛兩個人去搵發叔的, 見有新花友未到過, 就順便都埋領隊咁啫
三點差不多嘞, 食完食入到粉 ...

唔怕, 我淨係袋200蚊去未得囉,袋冇咁多錢唔會睇好耐同買得多.
回復

比得大帝 發表於 2011-5-9 10:25:40 |顯示全部樓層
回復 athernas 的帖子

咁要不要我KUP住你, 唔俾你問人借貴利.
回復

JodieChan 發表於 2011-5-9 12:08:25 |顯示全部樓層
哈哈哈哈~~ 咁不如我帶多D錢去做疊碼仔!!! 講下笑姐 ^^
回復

athernas 發表於 2011-5-9 13:44:55 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-9 10:25
回復 athernas 的帖子

咁要不要我KUP住你, 唔俾你問人借貴利.

唔會嘅,我只會買一盆.有PEGGY睇實我, 冇有怕...(如果佢睇得實自己的話)
回復

timidb 發表於 2011-5-9 13:46:48 |顯示全部樓層
There are a lot of orchids to sell there?
回復

比得大帝 發表於 2011-5-9 13:47:20 |顯示全部樓層
athernas 發表於 2011-5-9 13:44
唔會嘅,我只會買一盆.有PEGGY睇實我, 冇有怕...(如果佢睇得實自己的話)  ...

我帶多D錢去, 然後叫發叔攞多D毒藥出嚟, 然後收貴D息
回復

12345下一頁