烘燶麵包

作者: bchai 發表于 2008-3-8 23:36:22
14689 73
bchai 發表於 2008-3-10 23:07:13 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2008-3-10 19:17 發表

阿bchai屋企所愛既太多喇...
我估計一兩日影唔晒佢地既寫真...盡可能都要搶劫一部份走...
又或者我們每人帶走兩三個最好既返屋企...
培養一下感情...可能影出黎既寫真會靚d ...

我影俾你地睇咪一樣
回復

bchai 發表於 2008-3-10 23:08:54 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-3-10 22:51 發表
各位, 其實.....
去bchai屋企直接踢bchai出門口, 咁咪唔使諗點搬d野走

救命 x 1000000000000000000000000000000000000000
x1000000000000000000000000000000000000000
回復

Grace 發表於 2008-3-10 23:27:52 |顯示全部樓層
原帖由 bchai 於 2008-3-10 11:08 PM 發表
救命 x 1000000000000000000000000000000000000000
x1000000000000000000000000000000000000000

大家唔好再嚇 bchai 啦, 佢今云真係要食 "驚風散" 喇~~~
回復

ハマナス 發表於 2008-3-11 01:17:59 |顯示全部樓層
原帖由 bchai 於 2008-3-9 22:45 發表

你都喜歡烘燶麵包嗎?有知音人了 有無見過朱古力包?? 我想買多一個

這個我都有 ,但太大 pack 了入箱

烘燶麵包我麻麻地, 因為o個時係日本返工又要返學, 壓力大, 咪差唔多日日去夾公仔囉, o個時咩都夾一餐
話個唔係秘密嘅秘密你知, 係日本夾野, 你夾完第一次夾唔到, 或者跌咗去d罅到, 都可以叫人擺正小小。每夾一次叫人擺一次, 直到夾到為止,但擺正咗都唔代表易夾。
我試過用5千幾円夾1個kitty手袋,亦試過只用100円夾到米老鼠手袋, 所以話擺正咗都唔一定輕易夾到。
回復

bchai 發表於 2008-3-11 23:31:10 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-3-11 01:17 發表

烘燶麵包我麻麻地, 因為o個時係日本返工又要返學, 壓力大, 咪差唔多日日去夾公仔囉, o個時咩都夾一餐
話個唔係秘密嘅秘密你知, 係日本夾野, 你夾完第一次夾唔到, 或者跌咗去d罅到, 都可以叫人擺正小小。每夾一 ...

這個秘密我也知道呀!但我唔識日文,所以每次也是雞同鴨講

我成日去夾公仔是由於我太喜歡烘燶麵包,景品的手工及造型都遠比其他公仔靚,但偏偏無得賣,只有在拍賣網買別人 win 到的,所以唯有自己努力
回復

bchai 發表於 2008-3-11 23:31:41 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2008-3-10 23:27 發表

大家唔好再嚇 bchai 啦, 佢今云真係要食 "驚風散" 喇~~~

多謝你呀!
回復

bchai 發表於 2008-3-11 23:38:31 |顯示全部樓層
又o黎啦

走佬包

走佬包

士多啤梨包

士多啤梨包

炒麵包

炒麵包

蒸燶麵包

蒸燶麵包
回復

bchai 發表於 2008-3-11 23:41:54 |顯示全部樓層
仲有呀!
回復

bchai 發表於 2008-3-11 23:44:22 |顯示全部樓層
好 tired 了
回復

Grace 發表於 2008-3-11 23:51:42 |顯示全部樓層
真係有好多隻喎........
不過...而家好似 xx 樂園唔見佢既蹤影了...
回復

笨笨 發表於 2008-3-12 22:40:46 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2008-3-11 23:51 發表

唔怕啦~~妳唔係有個情報人員既咩
應該追蹤到既....
回復

noel 發表於 2008-3-13 15:39:27 |顯示全部樓層
bchai~  
回復

bchai 發表於 2008-3-13 23:26:42 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2008-3-11 23:51 發表

係呀!無出新貨了 ,所以我才金盆洗手 ,但現在為了溫泉饅頭又重出江湖了
回復

bchai 發表於 2008-3-13 23:28:09 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2008-3-12 22:40 發表

唔怕啦~~妳唔係有個情報人員既咩
應該追蹤到既....

希望成功啦
回復

bchai 發表於 2008-3-13 23:28:36 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-3-13 15:39 發表
bchai~  

好得意呀!
回復

makyc1119 發表於 2008-3-29 12:51:02 |顯示全部樓層
我超愛烘燶面包呀..但我屋企有佢既野唔夠樓主你多
只有幾個公仔..大中小都有.有一個係H.E.整既咕X
仲有隻碗..遲D仲會買埋個匙..
仲有D小玩意同文具
不過香港好似唔多烘燶面包既野買..樓主你係邊到買佢地返來?
用左幾多$買佢地返來呢?
回復

makyc1119 發表於 2008-3-29 13:08:10 |顯示全部樓層
記得早2年出左幾本烘燶面包既書..係一糸列
真係好正..令我曾經諗過唔想還既書.高橋美起寫既..
講烘燶面包到日本不同地方遊覽
唔知樓主你又有冇呢
回復

bchai 發表於 2008-3-29 23:17:43 |顯示全部樓層
原帖由 makyc1119 於 2008-3-29 12:51 發表
我超愛烘燶面包呀..但我屋企有佢既野唔夠樓主你多
只有幾個公仔..大中小都有.有一個係H.E.整既咕X
仲有隻碗..遲D仲會買埋個匙..
仲有D小玩意同文具
不過香港好似唔多烘燶面包既野買..樓主你係邊到買佢地返來?
用左幾 ...

同道中人呀 post d 相上o黎啦,我好好好有興趣呀!
香港以前都有好多不過景品就好少
我用了好多錢在燒錢樂園,上網 bid、在香港&日本買的
回復

bchai 發表於 2008-3-29 23:30:08 |顯示全部樓層
原帖由 makyc1119 於 2008-3-29 13:08 發表
記得早2年出左幾本烘燶面包既書..係一糸列
真係好正..令我曾經諗過唔想還既書.高橋美起寫既..
講烘燶面包到日本不同地方遊覽
唔知樓主你又有冇呢

自稱烘燶麵包超級fans 的我梗係有啦!應該齊晒的

最早的三本,內容不豐富,圖畫亦不太美

最早的三本,內容不豐富,圖畫亦不太美

內容精彩的四格漫話,大大提高對烘燶麵包的了解 (日版)

內容精彩的四格漫話,大大提高對烘燶麵包的了解 (日版)

中文版的四格漫話(不知何解只出了五本)

中文版的四格漫話(不知何解只出了五本)

人物介紹

人物介紹

人物介紹

人物介紹

旅遊書(日版)

旅遊書(日版)

旅遊書(中文版)

旅遊書(中文版)

圖畫書

圖畫書

靚靚的內頁

靚靚的內頁

靚靚的內頁

靚靚的內頁
回復

makyc1119 發表於 2008-3-30 16:06:29 |顯示全部樓層

?server=s3
唔識upload相上來..所以用link
回復