Little Darlin 葉片分享(結束)

作者: tongtony 發表于 2011-4-27 20:17:38
2502 22

分享 Little Darlin 葉片
如欲分享者需在此貼回貼寫下想分享Little Darlin 葉片的原因,本人從回貼中選出4-5位分享者.
分享物品︰ 迷你型AV Little Darlin 修葉 (有半迷你/迷你斑葉AV葉片交換者優先)      
  共 4份 (每份2片)  
  日期:即日至4-5-2011止.
交收方法: 郵寄 (花友需寄貼上足夠郵資的回郵信及硬盒子給我 ),(葉片交換者的回郵信封不用貼上郵票我會加上郵票及將葉子寄回閣下).
             (注意:必需硬身膠盒, size約 : 8cm x 6cm x ~2.5cm, 但不可高過2.5CM)  (高過2.5CM取消分享資格)

1.childplay
2.ihoward
3.ohoh
4.WaiWai
以上花友請於5月12日前PM本人取地址,過期作廢!
sasa417 發表於 2011-4-27 20:20:53 |顯示全部樓層
1.sasa417(thx)
回復

tongtony 發表於 2011-4-27 20:23:33 |顯示全部樓層
sasa417 發表於 2011-4-27 20:20
1.sasa417(thx)

請說出要分享的原因!
回復

sasa417 發表於 2011-4-27 20:52:29 |顯示全部樓層
回復 tongtony 的帖子

冇留心听書tim!我分享嘅原因係因為我鐘意紫羅蘭!得咁多咋
回復

childplay 發表於 2011-4-27 22:49:34 |顯示全部樓層
由葉片到成株既成功感好大
其實我係由一年前先開始學下人種植...到目前為止都仲係好新手...
好多時分享自花友既葉片/種子都俾我整瓜晒 經常上網問埋d白痴問題
爬下爬下文...係我手死亡率開始下降...
睇住一棵一棵咁成長...真係好開心...
小盤栽暫時只鍾情於紫羅蘭同花貓...
希望儲多d不同既品種...
同埋將佢地發揚光大...

PS Little Rick你有無興趣?不過我果棵未開過花...唔知有無影晌...
(可能又係一條白痴問題)...各位看官見笑了
回復

N-Blythe 發表於 2011-4-28 00:59:08 |顯示全部樓層

我想我思的分享原因,重瓣粉紅 / 白花、迷你型、嬌小可愛
花團錦簇,朵朵小玫瑰,很美喲!喜歡那如絲絨般的小巧平葉子!
迷你紫羅蘭,慳位 + 可愛 th_20081202122252591.gif
回復

ihoward 發表於 2011-4-28 12:06:41 |顯示全部樓層
想要Little Darlin 葉片的原因:其實一直都想種一些迷你而又會開好靚好大花的AV, 
可能未夠經驗和資料,所以一路都是種一些不知明的AV。當看見Little Darlin時,
真是很開心,原來迷你的AV,會開到咁大咁靚的花花,真想試下由小種到開花,
好似你的咁大咁靚,真是非常有滿足感!同時可以認識多一個AV品種呀!

我都有些不知明的迷你AV葉片分享(有小小斑紋葉)Thanks!!
回復

yorkie 發表於 2011-4-28 13:02:22 |顯示全部樓層
我一直對白色,及帶淡粉紅的AV品種有偏好,之前在另一個外地網頁見過這個品種,
可惜不方便訂購,所以希望今次有機會啦。
回復

sunsunsun 發表於 2011-4-28 13:34:51 |顯示全部樓層
Hello Tony, 又係我, 我都好鐘意Little Darlin ,迷你AV 唔阻位,  白白地又有D粉紅真係好正, 我對重瓣花好有FEEL, 好似一朵朵既玫瑰咁, 我會好好咁照顧佢架。多謝!
回復

nataku 發表於 2011-4-28 13:42:41 |顯示全部樓層
我一向都有種開植物 而且每一款植物都系挑選很久後決定種類再找來的
現在我種的植物種類有人嵾榕樹、羅漢松、熊童子、白毛老樂、薄荷、香蜂草、跳舞草、含羞草、辣椒
雖然全部都唔同種類 但每一款都能健康成長
在我種植名單中一直留有一個位置給AV 但由於我喜歡淺色、非純色及迷你型的關係我遲遲都未能決定種植品種
今次見到師兄你分享那隻品種就深深被佢吸引住 雖然我未有AV 但因我之前曾替朋友照顧過他的AV一段日子
亦曾為朋友成功葉插(一塊大葉發多株) 所以很有信心能種植成功 期望能成功被挑選吧
回復

ohoh 發表於 2011-4-28 14:09:05 |顯示全部樓層
我見到他就希望擁有他的子孫,由一塊葉慢慢看他成長感覺像媽媽帶BB過程,充滿希望!
回復

Karly0706 發表於 2011-4-30 17:18:29 |顯示全部樓層
從來未見過一棵紫羅蘭可以生到好似玫瑰咁GA~真係好靚

我最鍾意佢由內向外的淡粉紅,好似少女咁,紅粉菲菲
我諗LITTLE DARLIN一定係爸爸送比女兒的禮物啫~
回復

惡姨 發表於 2011-5-2 15:36:33 |顯示全部樓層
我有呢d 半迷同迷你, 可以同你交換, 我想收集多d唔同嘅AV 品種囉

Dreampuff, Petite Blarney, Hargow, Optimara Little Moonstone, Iris Fruit, Little Rick       
回復

tongtony 發表於 2011-5-2 17:08:24 |顯示全部樓層
惡姨 發表於 2011-5-2 15:36
我有呢d 半迷同迷你, 可以同你交換, 我想收集多d唔同嘅AV 品種囉

Dreampuff, Petite Blarney, Hargow, Opt ...

Iris Fruit請問是否係 A3 Irish Filrt ?
回復

WaiWai 發表於 2011-5-2 21:36:21 |顯示全部樓層
我種AV已有多年,一向喜愛選擇清雅顏色的品種,這些都是我擁有的品種 (http://hkplants.com/thread-43018-1-1.html),看見你的Little Darlin,我很想擁有它,希望能得到你的分享。
回復

惡姨 發表於 2011-5-3 14:07:18 |顯示全部樓層

回復 tongtony 的帖子

係呀 , sorry 打錯左添
回復

tongtony 發表於 2011-5-4 22:08:15 |顯示全部樓層
分享 Little Darlin 葉片(結束)
1.childplay
2.ihoward
3.ohoh
4.WaiWai
以上花友請於5月12日前PM本人取地址,過期作廢!
回復

ihoward 發表於 2011-5-6 14:50:19 |顯示全部樓層
我已寄出了,Thanks!!
回復

WaiWai 發表於 2011-5-7 10:28:36 |顯示全部樓層
我今天寄出硬盒了,謝謝!
回復

ohoh 發表於 2011-5-12 19:30:02 |顯示全部樓層
收到,Thank you!
回復

12下一頁