返回列表 發新帖

Ada 送我的堇蘭 Bristol's Xolo

作者: cherrylwy 發表于 2011-4-14 18:36:07
2513 56
cherrylwy 發表於 2011-5-17 00:36:17 |顯示全部樓層
adakong 發表於 2011-5-16 12:45
C LA, 唔通我又Label 錯左!
好勁呀! Cherry!
Xolo應該係超深紫色的(深到似似地黑色), 不過種子發出來的, 花 ...

ada, 我發現你比我呢三盤: St. Roulette Azur, Bristol's Xolo 同 crystal ice 應該係名牌掉轉左姐, 其中我最喜歡的crystal ice一早已經魂歸天國了, 現在開花的棗紅色這棵應該唔係Roulette Azur, 而係Bristol's Xolo x self, 而死左果棵應該唔係crystal ice而係Roulette Azur, 所以剩番白底紫芯呢棵應該係我最喜歡的crystal ice
回復

adakong 發表於 2011-5-17 10:50:16 |顯示全部樓層

我估紫紅色果棵, 可能係XOLO!
同埋我都找到D收埋左一排的種子, 如果有興趣, 可以比咁多位愛堇蘭花友玩下, 不過唔保證發芽同花色!
Cherry,
希望你唔好介意, 借左你板黎送種子, 因為希望送比有心的花友, 放在分享板, 又實在....希望你明白!

回復

doko 發表於 2011-5-17 11:03:09 |顯示全部樓層
adakong 發表於 2011-5-17 10:50
同埋我都找到D收埋左一排的種子, 如果有興趣, 可以比咁多位愛堇蘭花友玩下,  ...

我有興趣試吓種. 唔知
回復

maywong918 發表於 2011-5-17 13:44:34 |顯示全部樓層
同埋我都找到D收埋左一排的種子, 如果有興趣, 可以比咁多位愛堇蘭花友玩下,  ...

所以我真係好少響分享版出post,通常私底下俾D熟既朋友.......................
哈哈..................ada妳地係甘放毒,搞到我都心思思呀~
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-17 17:37:34 |顯示全部樓層

我估紫紅色果棵, 可能係XOLO!<<<<係囉,我就係咁既意嘞~
唔好講埋d衰野啦,點會介意?仲不知幾鍾意你攪到我呢到咁熱鬧添呀﹗
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-17 17:38:04 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-5-17 13:44
所以我真係好少響分享版出post,通常私底下俾D熟既朋友.......................
哈哈.......... ...

試下種啦~

係咪因為當初俾我導導中迷岩毒,所以家下想毒返我0者?^.^  發表於 2011-5-17 19:02
回復

adakong 發表於 2011-5-17 22:01:23 |顯示全部樓層
回復 cherrylwy 的帖子

有D多手CROSS的種子, 自己又種唔到咁多, 想搵D朋友笨, 幫我種下, 睇下變化出咩顏色同PATTERN
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-17 23:07:03 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-17 17:38
試下種啦~

又比你識穿﹗
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-29 18:40:57 |顯示全部樓層
開第二朵, 好迷你, 好似種緊迷岩咁﹗
SDC14304 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:16:52 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-17 23:07
又比你識穿﹗

俾妳毒到喇~
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:17:42 |顯示全部樓層
adakong 發表於 2011-5-17 22:01

有D多手CROSS的種子, 自己又種唔到咁多, 想搵D朋友笨, 幫我種下, 睇下變化出咩顏色 ...

發左芽喇,係咪湊返去0者......................
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:25:34 |顯示全部樓層
adakong 發表於 2011-5-17 22:01

有D多手CROSS的種子, 自己又種唔到咁多, 想搵D朋友笨, 幫我種下, 睇下變化出咩顏色 ...

唔好比我嘞, 比阿May啦, 佢湊仔好叻架~
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:28:56 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:25
唔好比我嘞, 比阿May啦, 佢湊仔好叻架~

我發完擺去妳度...................妳大把位~
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:33:47 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-5-30 00:28
我發完擺去妳度...................妳大把位~

我d位留比大野架, 你有無大野先?
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:37:20 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:33
我d位留比大野架, 你有無大野先?

果兩隻好野妳又唔0岩,妳要果隻出緊芽喇~
回復

cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:47:56 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-5-30 00:37
果兩隻好野妳又唔0岩,妳要果隻出緊芽喇~

我要果隻?
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 01:29:18 |顯示全部樓層
cherrylwy 發表於 2011-5-30 00:47
我要果隻?

回復