肥媽yard sale

作者: juju0268 發表于 2011-3-30 21:24:29
4139 66
貓公公因為要移民, 收藏多年的雜物一一暴光
有部份因為太fragile, 不宜帶走, 掉去又太浪費, 我自己又無地方收藏, 現供各位認領
如有任何人有興趣, 請留言交收
可以花花交換

一套6隻水晶杯

一套6隻水晶杯

鞋班玻璃碗

鞋班玻璃碗
juju0268 發表於 2011-3-30 21:26:37 |顯示全部樓層
尚有其他雜物, 不日update
回復

chiuso 發表於 2011-3-30 21:26:42 |顯示全部樓層
我想要水晶杯呀!
回復

mcdull918 發表於 2011-3-30 21:36:00 |顯示全部樓層
鞋班玻璃碗

我想要呀,請問可以用乜交換? 我有冇名 av 修葉,可以嗎? 另外仲有小透明杯,即係種食蟲d人成日用果d呢~
回復

juju0268 發表於 2011-3-30 21:40:44 |顯示全部樓層
回復 myaisha0435 的帖子

不能帶走的另一個原因係已經太多, 另二個原因係佢老婆大人不批准太多雜物入門口
有好多已經掉左, 包括好多好多書
如果無人要, 佢D雜物就要放我屋企
下星期有時間再映相POST上來
回復

juju0268 發表於 2011-3-30 21:48:26 |顯示全部樓層
回復 mcdull918 的帖子

都OK架, 不過尼隻"鞋"封晒塵既, 你係唔介意先好
回復

mcdull918 發表於 2011-3-30 21:58:48 |顯示全部樓層
唔介意,用之前反正都要洗架啦

咁你想要透明杯仔定係無名av修葉呀?

個樣可以參考我緊緊開既 post 圖4右面係我既修葉,小膠杯就係插葉果d.

http://hkplants.com/thread-73607-1-1.html
回復

Scar 發表於 2011-3-30 22:04:17 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-3-30 21:40
回復 myaisha0435 的帖子

不能帶走的另一個原因係已經太多, 另二個原因係佢老婆大人不批准太多雜物入門口; ...

其實d書可以捐去圖書館架~~
回復

gracegarden 發表於 2011-3-30 22:52:07 |顯示全部樓層

你真係好人, 送野俾大家, 如果家中仍有其他不要又不想拋掉, 可以試下問下一些社會企業,
佢地沒有太多經費, 會收集他人捐出來的全新/二手物品 /樣板 ,然後用平d價錢賣俾社會人士, 又可支持環保又可以幫助弱勢社群
-->只是小小建議
回復

juju0268 發表於 2011-4-1 11:24:28 |顯示全部樓層
More items with photos

at least 20-30 of these

at least 20-30 of these
回復

juju0268 發表於 2011-4-1 11:33:28 |顯示全部樓層
仲有寫字枱3大張 etc...
回復

gracegarden 發表於 2011-4-1 12:14:25 |顯示全部樓層
回復 juju0268 的帖子

fish.jpg : PHOTO 2
MAY I KNOW what is it? thanks
回復

juju0268 發表於 2011-4-1 12:41:20 |顯示全部樓層
回復 gracegarden 的帖子

其實果2個箱入面係有好多野既, 包括佛像, 馬, 鷹& 魚型既瓷器公仔, 有d有defect爛左公公痂返佢既, 有大有細
等我下星期有時間幫佢地單獨映相
尼d物件因為比較貴可能會用來義賣幫d流浪貓狗
仲有d雜物今日仲pack緊包括陳年朱義盛
回復

juju0268 發表於 2011-4-1 13:59:12 |顯示全部樓層
尼d野買既時候好貴, 唔要既時候就......可惜無位放
回復

惡姨 發表於 2011-4-1 16:39:43 |顯示全部樓層
回復 juju0268 的帖子

請問我可唔可以要水晶杯呢??
回復

Claraslm 發表於 2011-4-2 04:56:50 |顯示全部樓層

我想用K. Manchu開花株換水晶杯6隻
http://hkplants.com/thread-73307-1-2.html
如果唔夠, 加多株K. Dark Velvet 開花株
http://hkplants.com/forum-redire ... tpost.html#lastpost
回復

doncheng 發表於 2011-4-2 09:44:06 |顯示全部樓層
義賣好主意...條錦鋰魚可否留給我?
回復

juju0268 發表於 2011-4-2 11:26:26 |顯示全部樓層
回復 doncheng 的帖子

Let me check if its broken or not. My dad packed it and I didn't take a good look at it yet
回復

juju0268 發表於 2011-4-2 11:27:00 |顯示全部樓層
Sorry all the glasses are taken already
回復

juju0268 發表於 2011-4-4 12:07:20 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-4-2 11:27
Sorry all the glasses are taken already

item 1 -- 腳型木雕 (免費)
item 2 -- 陳年朱義盛 (免費) 已取
item 3 -- 陳年朱義盛 (免費) 已取
item 4 -- 陳年朱義盛 (免費) 已取
item 5 -- 塑膠文件套, 大量 (免費) 尚有大量

Item 5

Item 5

Item 4

Item 4

Item 3

Item 3

Item 2

Item 2