貨不對辦?

作者: waterwaterpo 發表于 2011-2-28 21:40:40
852 3
唉....早幾個月前喺bunbun買咗兩棵玫瑰苗, 一棵係waltz time, 一棵係mr. lincoln, 早兩個幾星期前, 終於有冧出啦~一路我都好想種好似藍月咁既色既玫瑰, 但一路都搵唔到, 又唔敢喺淘寶買, 因為好多人都話會唔啱色....所以喺bunbun 見到waltz time 花苗時真係好開心, 因為佢個色好似藍月, 所以即時買咗番屋企, 但早兩日佢開時.....真係好失望, 因為開出嚟變咗深紫紅色......一d都唔似個packing 張相=,= 喺.....點解會咁呢?? 唔知大家有無試過咁情況呢?
Aalon 發表於 2011-3-1 09:20:34 |顯示全部樓層
waterwaterpo 發表於 2011-2-28 21:40
唉....早幾個月前喺bunbun買咗兩棵玫瑰苗, 一棵係waltz time, 一棵係mr. lincoln, 早兩個幾星期前, 終於有 ...

bunbun都係咁, 真令人失望
回復

Jesation 發表於 2011-3-1 10:26:30 |顯示全部樓層

第一二朵開d色未必準,應該之後會慢慢近磅o架。除非bunbun掛錯牌啦。

waltz time係咪咁色?有d網站影得比較藍,唔知係咪光源問題或ps過。
回復

waterwaterpo 發表於 2011-3-2 16:22:29 |顯示全部樓層
re jesation: 個packing 係再淺色d的~同藍月差唔多的~ 我而家開果朵就同你呢朵差唔多, 但要再深色好多~今晚post 張相上嚟俾你睇吓~
re aalon: 唉....如果bunbun都係咁都真係唔知去邊到買好啦.....
唉....希望會好似jesation咁講, 開多幾朵之後真係會啱番色啦~
回復