冇左圖/相!

作者: natasha.z 發表于 2011-2-25 22:50:56
1362 9
你好, 我係屋企上hkplants, 睇唔到圖片(相), 但係公司就開到.
請問我可以點做先睇得到圖片(相)?
thx
比得大帝 發表於 2011-2-25 23:19:32 |顯示全部樓層
我相信係網絡問題
可能你公司條線好勁, 而且你回家時即席係最多人上網嘅時間
回復

natasha.z 發表於 2011-2-25 23:24:21 |顯示全部樓層
~ 明白~
咁可能再夜d就會好啦~
回復

蕙蕙 發表於 2011-3-1 22:40:29 |顯示全部樓層

呢排成日一到晚上10點幾就睇唔到相, 究竟乜事呢?
回復

GMT+8 發表於 2011-3-1 23:27:58 |顯示全部樓層
一到晚上就完全不能做有關圖片的操作.........
上/下載, 就連看到不能..........
快想想辦法吧, 多數人都是飯後臨訓前上來
與其叫大家在這個時段不要上/下載還不如攪好server問題吧.........咁樣真係好趕客
回復

蕙蕙 發表於 2011-3-2 22:48:06 |顯示全部樓層

回復 GMT+8 的帖子

你有冇睇到minmin既回覆, 簡直想c……

http://hkplants.com/forum.php?mo ... &extra=page%3D1
回復

GMT+8 發表於 2011-3-2 23:14:39 |顯示全部樓層
回復 蕙蕙 的帖子

多數我只係10點至12點先有時間做圖片上載, 如果唔好係呢個時段上載即係叫我唔好post圖................
真係無言!!
回復

minmin 發表於 2011-3-3 09:53:28 |顯示全部樓層
帶給大家不便,抱歉.
因為園藝館開館多年,本伺服器已達到飽和,為減輕本地伺服器的負擔,及保持大家連線到討論區的速度,部份圖片處理已交給外國伺服器處理.
因為不同電訊公司對外國伺服器的連線速度都不同,所以會出現不同網絡不同速度的情況.而我正在監視流量.
而十點至十二點,為最高流量時期,連線可能會比較慢,大家可以上載圖片.

回復

蕙蕙 發表於 2011-3-3 19:57:50 |顯示全部樓層

希望情況可以盡快得到明顯改善吧, 否則的確非常"趕客"的呀……
回復

Scar 發表於 2011-3-3 20:05:45 |顯示全部樓層
而家八點...都一樣睇唔到
回復