估中有獎?(遊戲結束)

作者: tongtony 發表于 2011-2-11 22:31:46
4902 82
newbie 發表於 2011-2-12 23:41:37 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:33
果D我全部都識但係唔可以叫做叻.
係國粹黎.

國粹 ......  太極 ......  change face ...  chinese opera  ..................
aiyo.. what else ah ????
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:44:35 |顯示全部樓層
newbie 發表於 2011-2-12 23:41
國粹 ......  太極 ......  change face ...  chinese opera  ..................
aiyo.. what else ah ? ...

我都無講過話係中國.
回復

newbie 發表於 2011-2-12 23:47:19 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:44
我都無講過話係中國.

help !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
你蝦人呀 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

newbie 發表於 2011-2-12 23:49:47 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:44
我都無講過話係中國.

ballet  ... break dance !!!!!!!!!!!
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:58:12 |顯示全部樓層
回復 newbie 的帖子

妳有無留意我個名呀?.
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 00:02:49 |顯示全部樓層
newbie 發表於 2011-2-12 23:49
ballet  ... break dance !!!!!!!!!!!

收pm啦....
回復

newbie 發表於 2011-2-13 00:04:55 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-12 23:58
回復 newbie 的帖子

妳有無留意我個名呀?.

your name 好深... 未見過呀 ........
回復

Scar 發表於 2011-2-13 10:49:05 |顯示全部樓層
newbie 發表於 2011-2-13 00:04
your name 好深... 未見過呀 ........

尼泊爾話~~佢個名係''你好(嗎)''既意思~~
唔知其他國家係咪一樣意思呢??
回復

newbie 發表於 2011-2-13 11:01:23 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2011-2-13 10:49

u soooooooo smart .. yes he told me thats meaning .
finally i know what he is 勁叻 ..
BUT ii wont say that is 勁叻 .. to me .. thats is IMPOSSIBLE !!! hahhahaa ......
he is correct, i definitely "十"體投地 !!!
同埋有小小驚 ... hahhahahaa !!!
回復

newbie 發表於 2011-2-13 11:04:09 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 00:02
收pm啦....

收ed and O mouth for few seconds .........
then said Oh my god !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NO WAY ......... hahhahaa
唔知可以講乜 ..... thats IMPOSSIBLE to me
要寫個

字 .. hahahaa  勁呀 !!
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 11:10:03 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2011-2-13 10:49

尼泊爾同印度都係ㄧ樣, 通常同人講嘅時候係要雙手合十同點頭, 係表示同人問好咁意思囉.
回復

Scar 發表於 2011-2-13 11:18:50 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 11:10
尼泊爾同印度都係ㄧ樣, 通常同人講嘅時候係要雙手合十同點頭, 係表示同人問好咁意思囉.  ...

其實初次見到你個名就覺得好親切~~
因為我好鐘意尼泊爾~~
見到你個名就諗起尼泊爾人、雪山、湖泊、美食...等等
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 11:44:36 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2011-2-13 11:18
其實初次見到你個名就覺得好親切~~
因為我好鐘意尼泊爾~~
見到你個名就諗起尼泊爾人、雪山、湖泊、美食.. ...

我見到你張相都覺得好親切, 所以上次先寄隻小苗俾你.
回復

Scar 發表於 2011-2-13 11:48:56 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 11:44
我見到你張相都覺得好親切, 所以上次先寄隻小苗俾你.

嘻嘻~~~佢係我既吉祥物~~
再次多謝你~~~
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 12:12:41 |顯示全部樓層
newbie 發表於 2011-2-13 11:01
u soooooooo smart .. yes he told me thats meaning .
finally i know what he is 勁叻 ..
BUT ii wont ...

五體投地係提示黎,
唔算得上係勁叻, practice make perfect,  練習多D, 妳都得架
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 12:14:16 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2011-2-13 11:48
嘻嘻~~~佢係我既吉祥物~~
再次多謝你~~~

唔洗客氣
回復

newbie 發表於 2011-2-13 12:30:49 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 12:12
五體投地係提示黎,
唔算得上係勁叻, practice make perfect,  練習多D, 妳都得架  ...

i know 五體投地係提示黎 thats why said yr hand touch yr toe .. but u said 亞伯都得.. 點知... 唉 ...
"妳都得架" no way la,  IMPOSSIBLE. i CANT EVEN hand touch toe haha ..
i am OLD la .. cry cry ..........
回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-13 12:58:30 |顯示全部樓層
newbie 發表於 2011-2-13 12:30
i know 五體投地係提示黎 thats why said yr hand touch yr toe .. but u said 亞伯都得.. 點知... 唉 .. ...

五體投地係 palm, chin, chest , knee, foot on the floor, 唔係 hand touch toe,
練練吓就得架啦.
回復

比得大帝 發表於 2011-2-14 15:20:19 |顯示全部樓層
乜五體投地唔係指 both palms, both knees and the fore-head touching the ground 咩?

回復

HI-NAMASTE 發表於 2011-2-14 15:56:37 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-2-14 15:20
乜五體投地唔係指 both palms, both knees and the fore-head touching the ground 咩?

大帝講得無錯, 但係瑜伽入面嘅動作五體投地, 係要雙掌, 心口, 下巴, 雙膝同埋腳掌貼地架.
回復