義賣空鳳

作者: poon6000 發表于 2011-1-17 10:43:58
1858 18

只要上傳公益金,無國界醫生,小母牛,國家地理雨林基金入數紙即可~(公益金遭「關愛」搶捐)   一年前相實物比較大,可單一要,馬鐵pm6:30-pm7:00ok

評分

查看全部評分

ling511221 發表於 2011-1-17 13:30:52 |顯示全部樓層
宣明會得唔得?
回復

poon6000 發表於 2011-1-18 17:25:15 |顯示全部樓層
回復 ling511221 的帖子

宣明會都ok~如無經濟能力的朋友,如長者或小朋友 10蚊8蚊都ok~當推廣空鳳~
回復

loklok 發表於 2011-1-21 12:09:19 |顯示全部樓層
捐多少?
回復

ling511221 發表於 2011-1-21 12:36:53 |顯示全部樓層
其實我每個月都有定期損款,不過唔多。不過最主要都要考慮有冇時間取!
回復

poon6000 發表於 2011-1-21 18:18:41 |顯示全部樓層
回復 loklok 的帖子

有心就ok~我有三四株好命硬又多仔生的空鳳,但比較細~
回復

poon6000 發表於 2011-1-21 18:23:10 |顯示全部樓層

只要您每個月都有定期損款,我送到您港鐵內~
回復

Exodus 發表於 2011-1-21 19:05:09 |顯示全部樓層
我又捐我又捐 小朋友無咩大錢我捐一百可以有幾多棵?
回復

ling511221 發表於 2011-1-22 10:35:30 |顯示全部樓層
咁得唔得呀?
照片 885a.jpg
回復

poon6000 發表於 2011-1-22 11:10:49 |顯示全部樓層

回復 Exodus 的帖子

您好~您的話至少三棵(您分享的知識當交學費都唔止,可以出書......................)
DSCN8334 (Large).JPG
DSCN8338 (Large).JPG
DSCN8341 (Large).JPG
DSCN8343 (Large).JPG
DSCN8350 (Large).JPG
DSCN8355 (Large).JPG
回復

poon6000 發表於 2011-1-22 11:13:59 |顯示全部樓層

唔係睇得好清楚......但我信您~不過我連銀碼都睇唔到....................
回復

ling511221 發表於 2011-1-22 11:25:11 |顯示全部樓層
真係唔清楚!我每月損款$50,好多年喇,唔係特地為今次而損款得唔得呢?
回復

poon6000 發表於 2011-1-22 12:25:59 |顯示全部樓層

如果每月損款$50損好多年都唔少....,我有二棵最愛的空鳳但當然價高者得~因為是最愛..............
DSCN8366 (Large).JPG
DSCN8377 (Large).JPG
DSCN8394 (Large).JPG
DSCN8398 (Large).JPG
DSCN8400 (Large).JPG
DSCN8402 (Large).JPG
回復

ling511221 發表於 2011-1-22 12:38:41 |顯示全部樓層

哇!我唔在行,不過都覺得好大好靚,我冇乜所謂,行花墟見到覺得好得意,唔洗用泥都種倒。同埋覺的佢d葉撩來撩去好過引!
回復

Exodus 發表於 2011-1-22 18:51:43 |顯示全部樓層
poon6000 發表於 2011-1-22 11:10
回復 Exodus 的帖子

您好~您的話至少三棵(您分享的知識當交學費都唔止,可以出書......................) ...

下.....我無係呢度分享過幾多野laaaa
回復

poon6000 發表於 2011-1-23 07:57:55 |顯示全部樓層
您出書的話,我送二棵最愛的空鳳比您,知識因分享而無價,香港如果有本自己的中文園藝書,好似園藝館一樣分食蟲植物,苦苣苔科植物,熱帶雨林植物,一本一千幾百頁慢慢睇,貴啲我都一定去買,最好硬皮~
回復

corina 發表於 2011-1-23 12:14:12 |顯示全部樓層
poon6000 發表於 2011-1-23 07:57
您出書的話,我送二棵最愛的空鳳比您,知識因分享而無價,香港如果有本自己的中文園藝書,好似園藝館一樣分食蟲 ...

針兄出書我都一定買~
回復

poon6000 發表於 2011-1-27 08:43:47 |顯示全部樓層
poon6000 發表於 2011-1-22 12:25

如果每月損款$50損好多年都唔少....,我有二棵最愛的空鳳但當然價高者得~因為是最 ...

更新~~~~~~~~~
DSCN8602 (Large).JPG
DSCN8604 (Large).JPG
DSCN8607 (Large).JPG
DSCN8610 (Large).JPG
DSCN8613 (Large).JPG
DSCN8616 (Large).JPG
DSCN8618 (Large).JPG
DSCN8627 (Large).JPG
DSCN8637 (Large).JPG
DSCN8642 (Large).JPG
DSCN8653 (Large).JPG
DSCN8654 (Large).JPG
回復

teddybear10_10 發表於 2011-1-30 01:52:09 |顯示全部樓層
請問義賣完未呢?我每月都有捐公益金及無國界醫生:)
回復