無哩頭廣告 - 第三, 四 擊

作者: 比得大帝 發表于 2011-1-7 11:05:14
2284 22

作哩個廣告真係有冇腦咖

有個女上咗床, 突然話: 我都好想住响海底世界呀?
上得床早極都八九點, 佢老豆老母居然可以買到幾罐立邦漆, 唔通七仔都有漆油賣?
於是趁個女瞓著咗, 兩公婆合力油咗個女間房, 掃油當然要開哂大光燈啦, 難得佢個女可以瞓得著
佢地重要搬開個女張床嚟掃床頭果張牆, 呀, 好嘢, 咁都唔醒
最好嘢就係咁大油漆味, 重未焗死佢個女....勁
chole 發表於 2011-1-7 11:12:06 |顯示全部樓層
hi係邊到會睇到呢個廣告,未睇過
回復

比得大帝 發表於 2011-1-7 11:19:10 |顯示全部樓層
你可能冇留意啫, 無綫晚晚都有放
回復

臭皮皮 發表於 2011-1-7 11:22:02 |顯示全部樓層
我都唔多覺呢個廣告,等我今晚留意吓先
回復

孖吉 發表於 2011-1-7 12:32:54 |顯示全部樓層
臭皮皮 發表於 2011-1-7 11:22
我都唔多覺呢個廣告,等我今晚留意吓先

呢個廣告成日出咖,你睇返一定記得:
http://www.youtube.com/watch?v=lT3LjzFmhO4
回復

臭皮皮 發表於 2011-1-7 12:37:10 |顯示全部樓層
回復 孖吉 的帖子

唔該晒,記得啦,真係成日睇架!
回復

cklife 發表於 2011-1-7 13:08:04 |顯示全部樓層
可能係...個女晚晚都會話想住係邊度...邊度...

父母慣左好種佢...要乜比乜....晚晚幫佢油油...所以屋企常備好多油漆...
既然時常發生咁事,個女當然習慣大覺訓啦....

回復

貓后 發表於 2011-1-7 14:11:12 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

我有得而個廣告,但無你諗得咁細膩
回復

比得大帝 發表於 2011-1-24 15:03:48 |顯示全部樓層
唔知哩個算唔算係廣告, 又唔知算唔算無哩頭, 不過覺得幾攪嘢, 寫出嘢笑吓

有個(網上)商店在自己的網頁上這樣鬧人:
現時很多商店經營手法很不誠實, 他們對一些未解碼的藍光, 配以DVD的聲音效果, 魚目混珠, 欺騙買家, 影響同行聲譽, 極為不要得.  本店聲明, 我們出售的藍光碟, 都是百份百解碼, 絶對原色原音的.

唔駛講都知哩個鬧同行的網係賣乜啦.  佢自己又有幾正直!
回復

八王爺 發表於 2011-1-25 10:27:58 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-1-24 08:03
唔知哩個算唔算係廣告, 又唔知算唔算無哩頭, 不過覺得幾攪嘢, 寫出嘢笑吓

有個(網上)商店在自己的網頁上這 ...

网上商店,不少打擊別人,抬舉自己。

其實50步笑100步!

至於 nippon 的廣告,只能話依家啲父母太竉兒女了!
撰稿人自己嘅心理都有問題!
回復

過路 發表於 2011-1-26 00:18:30 |顯示全部樓層
我覺得叫人用雞粉當鹽個廣告, 作嗰個人冇腦, 真係照住咁做既仲無腦

回復

比得大帝 發表於 2011-1-26 08:56:49 |顯示全部樓層
過路 發表於 2011-1-26 00:18
我覺得叫人用雞粉當鹽個廣告, 作嗰個人冇腦, 真係照住咁做既仲無腦

我唔識煮餸
不過我屋企都係用鹽, 唔用雞粉
回復

jellyfishy 發表於 2011-1-26 09:18:48 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-1-26 08:56
我唔識煮餸
不過我屋企都係用鹽, 唔用雞粉

我都無雞粉, 其實雞粉係咪即係味精呀?
回復

八王爺 發表於 2011-1-26 10:00:03 |顯示全部樓層
哈 雞粉哩樣嘢,國內煮婦好耐之前,在網上討論咗好多,因為國內的食肆全部都用味精,煮婦們家中也用,所以佢地想知多啲,兩者的分別。

其實真係有分別。
回復

比得大帝 發表於 2011-1-26 10:27:53 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-1-26 10:00
哈 雞粉哩樣嘢,國內煮婦好耐之前,在網上討論咗好多,因為國內的食肆全部都用味精,煮婦們家中也用,所以 ...

果時我在大連住, 太太上嚟想自己煮返餐, 去超市買鹽, 居然冇得賣, 而味精卻有百幾款.
回復

過路 發表於 2011-1-26 23:06:00 |顯示全部樓層
係屋企飯做乜要落味精? 我都唔識煮餸, 但係唔會落呢d無謂野
回復

比得大帝 發表於 2011-1-27 09:03:09 |顯示全部樓層
唔知點解要落味精, 我哋去買鹽咋
回復

比得大帝 發表於 2011-2-15 12:12:59 |顯示全部樓層

第三擊

最近小兒(深美小兒果個小兒, 唔係我個仔) 個廣告

[請問你如果喉嚨痛, 你會選擇食開果隻喉糖, 定係會選擇"xxx"呢?]
答果個緊係話"xxx"啦.  廣告嚟嘛

阿姐, 我緊係覺得食開果隻好先當佢係"食開果隻"啦, 唔通佢唔好我都一路食咩
如果我未食過哩隻"xxx", 我又點會選擇佢呢?
如果我食過哩隻"xxx", 又認為佢係好嘢, 佢已經係我"食開果隻"啦
如果我食過哩隻"xxx", 又認為佢唔掂, 緊係會選擇我"食開果隻"啦
回復

比得大帝 發表於 2011-2-15 12:17:52 |顯示全部樓層
第四擊
記得早幾年有個廣告重白痴

[經調查發現, 最多人選用嘅xxx (唔記得咗係乜嘢產品), 原來唔係最暢銷嘅牌子, 而係yyy  (唔記得咗係乜嘢牌子)

真係白痴, 最多人選用就自然係最暢銷啦, 都唔知佢up乜
回復

八王爺 發表於 2011-2-15 12:27:18 |顯示全部樓層
好笑呀! 最多人選用同最暢銷!
好攞命個客受哩條「轎」!
回復

12下一頁