2011年團購預告

關閉 [複製鏈接]
作者: 八王爺 發表于 2010-12-31 12:13:04
6700 55
有不少人都pm我,問幾時再搞團購。
因此這裏先發帖調查一下,集齊人和訂單,夠數就開團。

另外,tropiflora 已經轉咗新的訂購方法,即所有有貨的都在列表上,大家可挑選,不用問有沒有貨,也不用預備後補品種了。
但是入口只限鳳梨屬(Bromeliads),其它恕不接受訂貨。

http://www.tropiflora.com/shop.c ... s&CategoryID=46

按英文字首,彈出你想找的品種綱目。例如: 空鳳Tillandsia,請按 T 字。
冰兒 發表於 2010-12-31 20:25:53 |顯示全部樓層
回復 八王爺 的帖子

價錢怎樣算?x7?
回復

xchoix 發表於 2010-12-31 20:53:05 |顯示全部樓層
interested. will browse around
回復

八王爺 發表於 2010-12-31 21:31:23 |顯示全部樓層
冰兒 發表於 2010-12-31 13:25
回復 八王爺 的帖子

價錢怎樣算?x7?

冰兒, 2007, 2008, 2009 及 2010 都有搞過團購, 去睇睇。

http://hkplants.com/forum.php?mo ... &extra=page%3D1
回復

wong 發表於 2011-1-2 21:55:37 |顯示全部樓層
D人又話想搞!? 而家D反應又咁冷淡
回復

八王爺 發表於 2011-1-3 11:04:11 |顯示全部樓層
係咁架,反應好慢。
到截止果陣,又個個蒲頭!
回復

lammanfung 發表於 2011-1-5 00:34:01 |顯示全部樓層
很多‥‥要慢慢睇‥‥
回復

lameric 發表於 2011-1-5 22:39:26 |顯示全部樓層

王爺! 花多眼亂..  不如你介紹吓... 我想要啲 特別嘅, 或  奇形怪狀, 或 色彩豔麗嘅, 唔好太貴... Any suggestion?
回復

八王爺 發表於 2011-1-6 09:55:10 |顯示全部樓層
lameric 發表於 2011-1-5 15:39
王爺! 花多眼亂..  不如你介紹吓... 我想要啲 特別嘅, 或  奇形怪狀, 或 色彩豔麗嘅, 唔好太貴... Any sugg ...

Eric 大大,你的要求都係所有花友的要求。尤其「唔好太貴」。
但係我同你講,鳳梨團一向都係貴,要平嘢唔該冧吓玩第二樣。
回復

lameric 發表於 2011-1-6 11:56:55 |顯示全部樓層
回復 八王爺 的帖子

嘩! 我係 Eric 小小 炸!
我琴晚好有心機咁睇晒佢咁多版.. 等我遲d揀啲"心水"candidate 俾王爺 comment 吓啱唔啱我哋l呢啲初學者玩....
回復

wong 發表於 2011-1-6 14:00:42 |顯示全部樓層

空鳳對相比較平 不過都唔好望平野會有D咩特別品種 有D香港都有

相比起好多蘭花仙肉 鳳梨都唔算太貴 起碼易種D冇咁易死

回復

八王爺 發表於 2011-1-6 16:07:36 |顯示全部樓層
lameric 發表於 2011-1-6 04:56
回復 八王爺 的帖子

嘩! 我係 Eric 小小 炸!

你都係 初學者??

次次團購都參加,咁叫初學者?
快啲發帖,報告一下你的歷年收藏。

wong: 蘭花都有平有貴。一般買平嘢,真係唔使參團咯。
回復

wong 發表於 2011-1-15 23:17:40 |顯示全部樓層
真係冇人訂???
回復

avery 發表於 2011-1-17 00:57:15 |顯示全部樓層

As I have selected too many ... I order on my own this time ...

Mine will be here this week ~ Let you see later when I have finished potting them up ~
回復

wong 發表於 2011-1-17 02:10:39 |顯示全部樓層
avery 發表於 2011-1-17 00:57
As I have selected too many ... I order on my own this time ...

Mine will be here this week ~ Let  ...

等睇相
回復

八王爺 發表於 2011-1-17 21:14:24 |顯示全部樓層
可以 摺埋!
回復

八王爺 發表於 2011-1-17 21:14:55 |顯示全部樓層
avery 發表於 2011-1-16 17:57

Mine will be here this week ~ Let  ...

咁快,你係得嘅!
回復

avery 發表於 2011-1-17 21:25:17 |顯示全部樓層
今日收到哂 ~ 兩大箱 ~ 睇怕有排種...
回復

Exodus 發表於 2011-1-17 21:30:56 |顯示全部樓層
avery 發表於 2011-1-17 21:25
今日收到哂 ~ 兩大箱 ~ 睇怕有排種...

你去死喇~
記得留返果棵俾我呀!!
回復

八王爺 發表於 2011-1-17 21:41:25 |顯示全部樓層
呵呵... 兩公婆鬧交唔該唔好咁公開!
回復

123下一頁