new person

作者: jack872184 發表于 2009-11-15 17:26:43
2331 6
Babies~
俊男一名正式加入了,
請多多指教+用熱烈的掌sung  welcome me~!
Thank you very much~
草民 發表於 2009-11-15 22:17:09 |顯示全部樓層
你變節?
回復

jack872184 發表於 2009-11-16 16:17:59 |顯示全部樓層
草民: 你變節?
sh~
探they虛實ar
回復

Jennie 發表於 2009-11-16 18:12:01 |顯示全部樓層
Jack - 唔好意思忍唔住手.
掌sung, sung = 生(音) 唔通你想學講唔正既國語人? 如果你唔識打個聲字, 要用英文拼, 不如下次用個sing啦.
仲有wellcome係惠康超市個名,如果你想叫人歡迎你, 係welcome唔係wellcome呀.
回復

jack872184 發表於 2009-11-16 18:32:54 |顯示全部樓層
Smart~
I really想學講唔正既國語人da
Thx for your reminding~
回復

Jennie 發表於 2009-11-16 20:18:32 |顯示全部樓層
jack872184: Smart~
I really想學講唔正既國語人da
Thx for your remind~
我個名係Jennie唔係Smart. 況且呢D唔洗smart既, 細心小小就得架喇.
不過又多口講多句, "Thx for your remind" 文法唔掂噃, 一係話"Thx for reminding me" 或者"Thx for your reminder" 不過我之前所講既唔係一個reminder. 其實係一個correction. 所以唔應該用remind呢個字. 用"Thx for your advice" 或"Thx for point out my mistake"比較好一D.
回復

jack872184 發表於 2009-11-16 20:30:21 |顯示全部樓層
Haha~
你好細心wo~
回復

聯絡園藝館|手機版|HKplants