2008 新春義賣 (完結, peeseela, sel, mini, dick 未比手電no. 我)

作者: ayclui 發表于 2008-2-17 23:31:12
8839 110
sel 發表於 2008-2-19 10:17:36 |顯示全部樓層
手痕執執個list, 唔知啱唔啱 ( I added 1 Super Orange, hehe)

義賣植物

酢醬草類(見圖) 義賣價: $50 (每隻計)

黃色花雀斑酢醬草Oxalis Pes-caprae 中苗1隻  
1. dick

粉紅色花斑葉酢醬草小苗2隻
1.

2.

桃紅色花酢醬草小苗2隻
1.

2.

迷你岩桐類 (見圖) 義賣價: $40 (每隻計)
Sinn. HCY's Blue Ice 苗1隻      
1. sel

Sinn. Super Red           苗2隻      
1. bchai

2. peeseela

Sinn. Super Orange   苗2隻      
1. peeseela

2. sel

Sinn. Sky High Red   苗5隻      
1. bchai

2. sel

3. Mini

4. peeseela

5. dick
回復

peeseela 發表於 2008-2-19 10:17:55 |顯示全部樓層
義賣植物

黃色花雀斑酢醬草Oxalis Pes-caprae 中苗1隻  
1. dick

1.

2.

桃紅色花酢醬草小苗2隻
1.

2.

迷你岩桐類 (見圖) 義賣價: $40 (每隻計)
Sinn. HCY's Blue Ice 苗1隻      
1. sel

Sinn. Super Red           苗2隻      
1. bchai

2. peeseela

Sinn. Super Orange   苗2隻      
1. peeseela

2. peeseela

Sinn. Sky High Red   苗5隻      
1. bchai

2. sel

3. Mini

4. peeseela

5. dick
回復

sel 發表於 2008-2-19 10:19:40 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-2-19 10:14 發表
sel so lucky, bid the only one "Sinn. HCY's Blue Ice"
Pure luck la, someone has sent in a bid of Blue Ice before me at 9:59am
回復

dick 發表於 2008-2-19 13:23:46 |顯示全部樓層
ayclui
唔知有無waiting list?
Sinn. HCY's Blue Ice & Sinn. Super Red  都bid 唔到
回復

Tingting 發表於 2008-2-19 13:48:37 |顯示全部樓層
義賣植物

1. dick

1.Tingting

2.

桃紅色花酢醬草小苗2隻
1.Tingting

2.

回復

lammanfung 發表於 2008-2-19 14:57:01 |顯示全部樓層
還是苦苣苔科植物比較受歡迎。惜時間不合,要不然我也來湊湊熱鬧‥‥HCY's Blue Ice‥‥
回復

heiheimama 發表於 2008-2-19 15:20:46 |顯示全部樓層
百物騰貴,我上次義賣搶回來的Super Red係$30.諗番都覺得超抵!
回復

peeseela 發表於 2008-2-19 15:27:55 |顯示全部樓層
如果可以加大數量就好, 物以罕為貴 .....HCY's Blue Ice.....我都好想要.
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 15:39:43 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-2-19 15:20 發表
百物騰貴,我上次義賣搶回來的Super Red係$30.諗番都覺得超抵!

哈哈, 希媽, 今次隻 Super Red 大好多喎...
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 15:41:20 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-2-19 15:27 發表
如果可以加大數量就好, 物以罕為貴 .....HCY's Blue Ice.....我都好想要.

係啦, 早知咁多人想要我就加到$100
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 15:43:09 |顯示全部樓層
原帖由 dick 於 2008-2-19 13:23 發表
ayclui
唔知有無waiting list?
Sinn. HCY's Blue Ice & Sinn. Super Red  都bid 唔到

無 waiting list 啦
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 15:52:01 |顯示全部樓層
點解無人要呢隻桃紅色花酢醬草?

http://1st.geocities.jp/oxalis_fun/oxalis.html

佢係左邊第9張相, 個名叫 バルー
回復

lammanfung 發表於 2008-2-19 16:15:29 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-19 15:41 發表

係啦, 早知咁多人想要我就加到$100

既然是義賣,當然是沒有問題!
回復

lolo 發表於 2008-2-19 16:40:34 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-19 15:52 發表

http://1st.geocities.jp/oxalis_fun/oxalis.html

睇完條 link    心癮又起喇     點算好呀
回復

lammanfung 發表於 2008-2-19 16:42:28 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-19 16:40 發表

睇完條 link    心癮又起喇     點算好呀呀呀呀

呵呵!買吧‥‥買吧‥‥
回復

heiheimama 發表於 2008-2-19 16:50:26 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-19 16:40 發表

睇完條 link    心癮又起喇     點算好呀呀呀呀

買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦買啦
回復

Fonica 發表於 2008-2-19 18:03:38 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-19 15:52 發表

我想買嫁,不過時間唔得,想叫妳將就吓又驚比妳寸
回復

tata 發表於 2008-2-19 18:13:45 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-2-19 18:03 發表

依家都唔遲呀, 交收呢啲嘢就...........
回復

connie925 發表於 2008-2-19 19:07:52 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-2-19 18:03 發表

哈哈!Fonica 你都好了解ayclui喎, 。係呀,佢實寸妳架
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 21:42:15 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-19 18:13 發表

依家都唔遲呀, 交收呢啲嘢就...........

無錯啦, 芳芳你有優惠...

connie925, 我唔會串芳芳嘅
回復