荃灣社區園圃之歡樂田田生長報告

作者: amethysttsang 發表于 2010-10-13 23:52:12
12104 89
kslee 發表於 2010-12-20 00:43:06 |顯示全部樓層
回復 amethysttsang 的帖子

這就是現實的殘酷了....$5 hohoho   
回復

amethysttsang 發表於 2010-12-27 21:10:15 |顯示全部樓層
回復 kslee 的帖子

$5都唔使~~果d紅皮白蘿蔔係你比我架~~呵呵
細粒到...批完皮之後乜都冇....
回復

amethysttsang 發表於 2010-12-27 21:21:10 |顯示全部樓層
粟米開左花了...可惜一切...已經...太...遲...了...粟米不能拿回家吧...
今日收埋花葉苦苣...椰菜同西蘭花...
西蘭花未有花架~我摘左心黎食之o麻~~真可憐...
冇計啦...屋企等住開飯...食得唔好o徙~~攞黎炒燒鴨...點煮都唔會難食卦~~
回復

kslee 發表於 2010-12-27 23:52:08 |顯示全部樓層
amethysttsang 發表於 2010-12-27 21:10
回復 kslee 的帖子

$5都唔使~~果d紅皮白蘿蔔係你比我架~~呵呵

仲批皮!!!就咁o趟lor!
回復

amethysttsang 發表於 2010-12-28 00:28:41 |顯示全部樓層
最大隻架喇~
回復

peggykyw 發表於 2010-12-28 16:42:01 |顯示全部樓層

粟米開左花了...可惜一切...已經...太...遲...了...粟米不能拿回家吧

---------------------------------------------------------------------------------
菲菲, 聽D園友講: 粟米條莖可以用來煲水來飲, 跟粟米蘇一樣有清熱去溼功用, hehe....種得咁辛苦, 食得唔好嘥嘛!
回復

amethysttsang 發表於 2010-12-28 21:02:28 |顯示全部樓層
回復 peggykyw 的帖子

咁都得??
咁我聽朝去睇下垃圾桶隔離仲有冇先~~
回復

peggykyw 發表於 2010-12-28 23:26:17 |顯示全部樓層

我都知太遲了, 我放工落田見你清了粟米 + 垃圾旁邊放著一大扎粟米, t o o..... late ! ! !
你明日一早去, 應該仲未清走嘅。
回復

amethysttsang 發表於 2010-12-30 16:46:33 |顯示全部樓層

歡樂田田已經順利移為平地喇~~~
所有拎得番屋企既都拎晒喇~~
仲有蕃茄仔添~~
在此感謝農業界既鼓勵同祝福~~
歡樂田田~~再見了~~~我地來年再見啦~~(含淚揮別)
你一定要等我呀~~
回復

cowcowpop 發表於 2011-4-9 22:49:22 |顯示全部樓層
Look good woooo
回復