請問洪水橋附近邊度有田租呀?

作者: maddrue 發表于 2010-10-11 23:07:00
1884 9
各位花友,
我係新加入ga,
其實屋企係窗台都種緊潺菜同珍珠草,
又唔想淨係种盆, 因為种大棵d都no way呀!
咁.............有無好心人彈d料比我?
thxxxxxxxxxxxxxxxx
oneonewe 發表於 2010-10-12 02:52:02 |顯示全部樓層
你住洪水橋o架?
回復

chercher 發表於 2010-10-13 10:29:14 |顯示全部樓層
如果你住天水圍,可以租康文處D社區園圃,不過時間會短d四個月一期,你可上康文處網絡睇
回復

maddrue 發表於 2010-10-14 17:46:03 |顯示全部樓層
回復 3# chercher

只得四個月, 想落多次種都唔得啦!而且幅田太細了.
回復

Aileena 發表於 2010-10-15 10:07:45 |顯示全部樓層
你試吓去屏山馮家圍30號問吓啦, 我冇果度電話
回復

shappyyppahs 發表於 2010-10-15 10:15:17 |顯示全部樓層
回復 5# Aileena

Really? how about Lam Tei? I live near Lam Tei
    What price is the market price ?
回復

Aileena 發表於 2010-10-17 14:09:32 |顯示全部樓層
咁就唔知嘞..
回復

邦妮 發表於 2010-10-29 14:27:07 |顯示全部樓層
回復 6# shappyyppahs

藍地附近的虎地村有不少耕地出租,價錢是按不同的田主而定,
最好自已實地看看,位置是在嶺南大學後面,亦即富泰村燒烤場直入。
回復

irishuen 發表於 2010-10-29 22:20:46 |顯示全部樓層
$50起一行, 可以無限期續租, 直至你唔租或者田主唔租俾人
每次交一季租, 有水喉, 但要自己灑水, 除非附近農友肯幫你
地方無社區園圃咁乾淨, 而且多昆蟲
而且有小偷
回復

shappyyppahs 發表於 2010-11-2 23:08:19 |顯示全部樓層
Thanks a lot !!

i visit the farm before as the environment is not good and overcrowding!
回復