天台佈置

作者: mingming813 發表于 2010-10-10 23:05:01
5785 14
個個星期都努力佈置, 終於有少少野睇~~

淘寶幫我地節省唔少$$$

多多指教 ^^

IMG_20101010_134713.jpg IMG_20101010_135500.jpg

雞蛋花

雞蛋花
IMG_20101010_135739.jpg IMG_20101010_135804.jpg IMG_20101002_112341.jpg IMG_20101010_135746.jpg

門口

門口

評分

查看全部評分

iluvuboyz 發表於 2010-10-11 10:40:06 |顯示全部樓層
好有心機布置喔~~
好喜歡您的木架呢~~
我都好想布置一下天台....不過就是懶了一點~
haha~~**
回復

ling511221 發表於 2010-10-11 10:46:23 |顯示全部樓層
好靚呀!你全部都有淘寶買?我都想在淘寶買個鐵藝花架,希望順順利利啦!
回復

SSL200507 發表於 2010-10-11 11:30:57 |顯示全部樓層
Very beautiful.  Add oil.  
回復

Aalon 發表於 2010-10-11 13:32:18 |顯示全部樓層
真係好多淘寶野, 請問點運落香港?
回復

kaphoebe 發表於 2010-10-11 14:53:15 |顯示全部樓層
我都想問淘寶點運落香港?我之前問過d 淘寶seller,加埋運費仲貴過係香港買。
回復

mingming813 發表於 2010-10-11 20:25:53 |顯示全部樓層

好方便GA, 可以叫佢地用物流,

我買左一把大傘, 花墟要HKD1300, 我連運費 HKD3xx(已包HKD70運費), 一模一樣,

仲有4椅1 table, 運費都係HKD100,

不過走物流要自己去攞, 貨到香港物流公司會打俾你~

我地試過係火炭同葵涌碼頭到攞~

回復

mingming813 發表於 2010-10-11 20:28:31 |顯示全部樓層
回復 7# mingming813

呀!! 記得要到付, 可以節省埋人民幣差價
回復

aj~kiss 發表於 2010-10-11 22:49:42 |顯示全部樓層
超正~請問可以pm.訂貨綱頁我嗎?
回復

MNCA 發表於 2010-10-11 23:06:05 |顯示全部樓層
please p.m. me too!
回復

N-Blythe 發表於 2010-10-11 23:07:39 |顯示全部樓層
請問可以pm.訂貨綱頁嗎?
物流公司推介
謝謝
回復

SSL200507 發表於 2010-10-11 23:13:48 |顯示全部樓層
How to pay for 淘寶?  Do we need a RMB account or credit card to pay?  How to pay safely?
回復

Aalon 發表於 2010-10-12 09:59:21 |顯示全部樓層
好方便GA, 可以叫佢地用物流,

我買左一把大傘, 花墟要HKD1300, 我連運費 HKD3xx(已包HKD70運費), 一模一 ...
mingming813 發表於 11-10-2010 20:25

花墟d shop 食水都好深 期待你一點一滴建設一個美麗o既天台花園並同我o地分享, 圖書館有好多園境設計o既書可以做reference(eg 書名:花園diy好好玩 = 101 garden ideas ), 雖然唔係一朝一夕o既事, 但睇睇下就會有好多idea, 下面仲有條link, 都係係淘寶揾到,可以參考一下, (ps: 我同間shop冇利益關係)
    l園境設計
回復

ling511221 發表於 2010-10-12 10:11:15 |顯示全部樓層
我在淘寶睇中了一個四層既鐵藝架,人仔198蚊,但運到我家要加100!好似好貴,有咩辦法可以平d!
回復

kaphoebe 發表於 2010-10-12 10:57:43 |顯示全部樓層
我都有你呢把遮,我上yahoo拍賣買,好似要$7xx,我之前係淘寶都睇過$3xx,因為我地無車,去火炭同葵涌碼頭好唔方便,最後放棄左。
呢把遮我無轉落地,大風個時會吹跌架,要買沙"long"住佢。
回復