Jodie 花花幼稚園 - 唔啱色既 Kei-Yoki

作者: JodieChan 發表于 2010-9-13 11:00:00
968 7

Koby 相贈既 Kei-Yoki, 今日開花啦!! add6icon 不過唔見左條綠邊!!!add2icon

呢幅個花色同真既似d, 前兩幅太藍!! 真花係紫d架!!add4icon

kobyip 發表於 2010-9-13 11:58:03 |顯示全部樓層
我自己果隻....係咁個夏天變成了3片插葉add2icon
回復

JodieChan 發表於 2010-9-13 14:28:52 |顯示全部樓層
回復 2# kobyip

唔緊要!! 等我果棵大左, 又再插葉!! add4icon
回復

kobyip 發表於 2010-9-13 17:21:50 |顯示全部樓層
你後面果片 "草地" 好似好壯觀呀add7icon
回復

JodieChan 發表於 2010-9-13 17:30:08 |顯示全部樓層
回復 2# kobyip

勁呀呢!! 直頭係一望無際啦!! 哈哈哈哈哈~~~ add4icon
回復

puppy 發表於 2010-9-13 18:25:35 |顯示全部樓層
我自己果隻....係咁個夏天變成了3片插葉
kobyip 發表於 2010-9-13 11:58

因為太熱??你地覺得呢隻種算唔算好怕熱呀?
我棵就好奇怪,插葉果塊葉就慢慢枯左,
但係生出黎的小苗就無事,只係有d捲曲,
唔知係咪小苗適應左我度較熱的環境呢...add3icon
回復

JodieChan 發表於 2010-9-14 00:45:43 |顯示全部樓層
回復 6# puppy

我係公司種架!! 所以溫度都比較低!! 也沒有捲葉既情況出現哦!!! 加油呀!! 希望你啲 bb 快d長大啦!! add10icon
回復

kobyip 發表於 2010-9-16 09:51:04 |顯示全部樓層
因為太熱??你地覺得呢隻種算唔算好怕熱呀?
我棵就好奇怪,插葉果塊葉就慢慢枯左,
但係生出黎的小苗就無事, ...
puppy 發表於 13-9-2010 18:25

我自己一向覺得深色葉係比較耐熱 (無根據架, 個人意見黎咋 )
不過呢..呢隻野生得有點慢, 經常呆滯, 我都無晒佢辨法add1icon
由細養到佢大, 又由大變返細, 都未可以成株, 哈哈
比佢玩屎我add12icon
回復