返回列表 發新帖

跑色!還是要失望

作者: 花花公子 發表于 2008-1-31 21:47:03
2687 25
charles604498 發表於 2008-2-2 18:56:43 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-2-1 20:53 發表

唔使咁驚!最多再殺多次!留你一芽!

多謝你先,但一日未見開花都唔知係點。小公主大好多 ,Peppermint Girl大得慢,你果點呀?
回復

花花公子 發表於 2008-2-2 21:28:38 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-2-2 18:56 發表

多謝你先,但一日未見開花都唔知係點。小公主大好多 ,Peppermint Girl大得慢,你果點呀?

都生長得幾好,最近天氣冷,生得慢左,希望夏季來前開到一次花la。
回復

mcyan 發表於 2008-2-3 20:55:32 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-2-1 20:59 發表

mcyan, 原本長相是這樣的.....

原來,係可以走得好遠下,但係我想問,要睇多兩次開花先可以話佢係吾係sport,咁佢係吾係有機會變回原來的顔色呢?咁有乜野原因佢會跑色呢?肥料?陽光?吾好意思咁多野問,thanks。
回復

fannychan922 發表於 2008-2-3 21:08:11 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-1-31 21:47 發表
跑了色!要給她加上sport稱號嗎?

當然要啦!!!! 因為佢o個點大左d,一朵花有5大點
回復

花花公子 發表於 2008-2-3 21:53:38 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-2-3 20:55 發表

原來,係可以走得好遠下,但係我想問,要睇多兩次開花先可以話佢係吾係sport,咁佢係吾係有機會變回原來的顔色呢?咁有乜野原因佢會跑色呢?肥料?陽光?吾好意思咁多野問,thanks。 ...

唔係睇多兩次開花就可以加個sport比佢,要佢睇佢下一兩代是否穩定地開番同樣花色才可稱之為sport。
有些跑色品種是有機會變回原來的顔色,要睇下跑成點,依盆花睇黎好難變回原色。
跑色(變種)原因很多,光、熱,肥料,環境等都有機會令av跑色,這是av令栽種者既愛又恨,同時又令人著迷之處。
回復

mcyan 發表於 2008-2-4 10:31:08 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-2-3 21:53 發表

唔係睇多兩次開花就可以加個sport比佢,要佢睇佢下一兩代是否穩定地開番同樣花色才可稱之為sport。
有些跑色品種是有機會變回原來的顔色,要睇下跑成點,依盆花睇黎好難變回原色。
跑色(變種)原因很多,光、熱,肥料,環境等都 ...

多謝,花花公子指教。
回復