返回列表 發新帖

(突發新聞) 綠薄荷變了爬滕類植物....??!

作者: jeffiau 發表于 2010-8-23 19:37:44
3846 28
cklife 發表於 2010-10-8 17:28:45 |顯示全部樓層
城市超級唔係淨係得胡椒薄荷咩...我好似無見到佢有綠薄荷架...
回復

jeffiau 發表於 2010-10-8 17:41:22 |顯示全部樓層
城市超級唔係淨係得胡椒薄荷咩...我好似無見到佢有綠薄荷架...
cklife 發表於 2010-10-8 17:28

sorry我記錯, 是貴版"胃康", $4.5一盒

不過我的確在城市超級見過有綠薄荷, 要$17.X, 但就未見過胡椒薄荷...

以後我不會再俾城市超級搵笨
回復

cklife 發表於 2010-10-8 17:46:35 |顯示全部樓層
sorry我記錯, 是貴版"胃康", $4.5一盒

不過城市超級我連胡椒薄荷都未見過...

以後我不會再俾城市超級搵 ...
jeffiau 發表於 2010-10-8 17:41

咁..成市超級d野又真係貴既~~~
回復

jeffiau 發表於 2010-10-8 17:47:27 |顯示全部樓層
咁..成市超級d野又真係貴既~~~
cklife 發表於 2010-10-8 17:46

我在沙回那間見過有綠薄荷, 要$17.X
但一定插不生的
回復

cklife 發表於 2010-10-8 17:49:27 |顯示全部樓層
我係great買仲貴....全部都要2X元...
回復

jeffiau 發表於 2010-10-8 17:53:29 |顯示全部樓層
我係great買仲貴....全部都要2X元...
cklife 發表於 2010-10-8 17:49

但great是不是會易插D\?
回復

cklife 發表於 2010-10-8 17:58:31 |顯示全部樓層
唔一定.....不過great品種多D...同埋佢放雪櫃...D香草無咁易殘....仲有佢會有香草盆栽...
回復

jeffiau 發表於 2010-10-8 18:01:16 |顯示全部樓層
唔一定.....不過great品種多D...同埋佢放雪櫃...D香草無咁易殘....仲有佢會有香草盆栽... ...
cklife 發表於 2010-10-8 17:58

香草盆栽, $2X不如直接買盆栽...
回復

cklife 發表於 2010-10-8 18:42:38 |顯示全部樓層
但我試過有D盆栽太幼苗分株就會死....唔分株佢又徒長...而且仲係水根....即係一直水栽培植架....因為盆栽都係預你放係廚房剪黎食無諗住你攞黎種....種得太密喇....
回復