葉..很脆...點解???

作者: rainbow 發表于 2008-1-23 01:45:40
2058 6
有無人知點解d葉會甘脆...一"kwaang" ("hi" 下) 就斷...葉肥多得濟嗎?
siboney 發表於 2008-1-23 12:08:14 |顯示全部樓層
我都想知,我盆Little Rick的葉都好脆,是不太健康嗎?
回復

doris 發表於 2008-1-23 12:13:57 |顯示全部樓層
葉脆脆? 我有D都係咁喎
回復

fannychan922 發表於 2008-1-23 12:53:00 |顯示全部樓層
我看書講過,我們千萬不要碰剛淋完水的av, 因為葉片吸飽水後,會變得很脆, 很易斷。

這個情況就好以買一些新鮮菜一樣,菜莖和菜頂會特別易 'me' 出來, 而老菜芯就很韌好多,我估av的情況都是一樣。所以你的av並不是不健康...而是...

太年青...卜卜脆
回復

花花公子 發表於 2008-1-23 22:43:35 |顯示全部樓層
原帖由 fannychan922 於 2008-1-23 12:53 發表
我看書講過,我們千萬不要碰剛淋完水的av, 因為葉片吸飽水後,會變得很脆, 很易斷。

這個情況就好以買一些新鮮菜一樣,菜莖和菜頂會特別易 'me' 出來, 而老菜芯就很韌好多,我估av的情況都是一樣。所以你的av並不是不健康 ...

哈!哈!哈! Fanny真風"脆" 太年輕...卜卜脆都比妳諗到 利害!!
葉脆脆(除了病之外)其實主要與肥料、光度及水質有直接關係架。
回復

fannychan922 發表於 2008-1-23 23:08:18 |顯示全部樓層
公子: 你講得好'虛'喎..........等3月15日出來面見時仔細分享一下吧!!
回復

orchids 發表於 2008-1-24 11:02:38 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-1-23 22:43 發表

哈!哈!哈! Fanny真風"脆" 太年輕...卜卜脆都比妳諗到 利害!!
葉脆脆(除了病之外)其實主要與肥料、光度及水質有直接關係架。

可唔可以講多D呀! 我盆peppermint girl都係葉脆脆.
回復