誠徵 Rob's Lucky Ducky and Rob's Lucky Number

作者: 比得大帝 發表于 2008-1-21 21:21:59
3672 28
因為兩次向 rob's 訂都訂唔到 (應該係話第一次訂的收到時已冇咗7份6條命, 急救無效, 第二次訂唔到),

誠徵 Rob's Lucky Ducky, 小苖也可, 有花重好,

可以用 Lucky Charm(都有四五圏), Lucky Penny(都有四五圏), Candy Bells(好細) or Swizzle Stick (買多咗, 呢家有四盆) 交換

全是童子花 (未開過花)

後加了 Rob's Lucky Number

candyafr 發表於 2008-1-21 21:40:59 |顯示全部樓層
Peter, 我無這隻花,不過好奇想問下,它是否+字花啊?
回復

Tony 發表於 2008-1-21 21:48:40 |顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

佢係十字葉.....
回復

比得大帝 發表於 2008-1-21 21:51:06 |顯示全部樓層
她應該是當今天下唯一的三種十字葉 (又叫十字斑葉) 之一, 同埋係香港最少的一隻十字葉.

(後來知道是錯的)

其他兩隻就是, Rob's Lucky Penny and Rob's Lucky Charm.

因為呢三隻都係叫 Lucky, 我想集整三款, 過年好意頭嘛, 有d福祿壽 feel

回復

charles 發表於 2008-1-21 22:43:52 |顯示全部樓層
今年剛剛出左隻Rob's Lucky Number 喎, 不如諗埋佢黎個大四喜?
回復

candyafr 發表於 2008-1-21 22:55:09 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-21 21:51 發表
她應該是當今天下唯一的三種十字葉 (又叫十字斑葉) 之一, 同埋係香港最少的一隻十字葉.

其他兩隻就是, Rob's Lucky Penny and Rob's Lucky Charm.

因為呢三隻都係叫 Lucky, 我想集整三款, 過年好意頭嘛, 有d福祿壽 ...

有d似普洱茶磚福祿壽 feel....
回復

larryling 發表於 2008-1-22 00:49:31 |顯示全部樓層
我都係路過八卦吓,究竟有冇人知Rob's Lucky Ducky D花係點樣?
search咗好耐都淨係有葉相,冇花相
回復

比得大帝 發表於 2008-1-22 10:42:44 |顯示全部樓層
原帖由 charles 於 2008-1-21 22:43 發表
今年剛剛出左隻Rob's Lucky Number 喎, 不如諗埋佢黎個大四喜?

是嗎?  我out咗添

大四喜, 令我想起一對對聯:

東南西北大四喜
春夏秋冬一台花
回復

noel 發表於 2008-1-22 11:41:19 |顯示全部樓層
仲有 Harmony's Little Stinker

嚴格嚟講, Ness' Cranberry Swirl 都算,因為佢只可以用則芽嚟培植
唔知啱唔啱呢?

Peter 你要儲多幾隻至叫得糊lor

回復

比得大帝 發表於 2008-1-22 12:02:06 |顯示全部樓層
我只想儲 Rob's Lucky xxxxx, 同埋 Rob's Lucky Number, 四隻夠啦, 就叫佢地做東南西北啦

這是我去年吃的一手牌, 不過只打到三棘, 真慘

Image119 (Small).jpg
回復

kendrew 發表於 2008-1-22 12:38:46 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-22 12:02 發表
我只想儲 Rob's Lucky xxxxx, 其埋 Rob's Lucky Number, 四隻夠啦, 就叫佢地做東南西北啦

這是我去年吃的一手牌, 不過只打到三棘, 真慘

wah... 大四喜... Peter, you are so greedy...
回復

粉葛 發表於 2008-1-22 12:43:41 |顯示全部樓層
唔止大四喜 ~~~ 不過我唔識計 !!!!
回復

舊愛1997 發表於 2008-1-22 13:41:05 |顯示全部樓層
原帖由 larryling 於 2008-1-22 00:49 發表
我都係路過八卦吓,究竟有冇人知Rob's Lucky Ducky D花係點樣?
search咗好耐都淨係有葉相,冇花相

我都想知 PETER 誠徵的花樣如何況!!

唔好打住, POST 條 LINK 望吓 !!!!
回復

比得大帝 發表於 2008-1-22 14:21:19 |顯示全部樓層
Rob's 有 Lucky Number, Lucky Penny 同 Lucky Charm 個樣, 不過冇 Lucky Ducky
http://www.robsviolet.com/miniature_chimeras.htm
回復

tata 發表於 2008-1-22 16:30:00 |顯示全部樓層
Lucky Number好似係 new for 2008架..... 好期待呀
回復

charles604498 發表於 2008-1-22 19:05:19 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-22 14:21 發表
Rob's 有 Lucky Number, Lucky Penny 同 Lucky Charm 個樣, 不過冇 Lucky Ducky
http://www.robsviolet.com/miniature_chimeras.htm

係囉冇樣睇 唔通賣斷市?
回復

charles604498 發表於 2008-1-23 09:34:40 |顯示全部樓層
peter
你Candy Bells買多咗,讓盆比我得唔得呀?
回復

比得大帝 發表於 2008-1-23 09:38:12 |顯示全部樓層
Candy Bells冇買多咗,

係Swizzle Stick買多咗, 呢家有四盆  (有d似女人, 成日買d嘢, 番到屋企發覺已買了)
回復

charles604498 發表於 2008-1-23 09:50:34 |顯示全部樓層
係呀咁可唔可以讓你用作交換果盆好細既Candy Bells比我呀?我好鐘意粉紅色花,我佢好耐!
回復

比得大帝 發表於 2008-1-24 12:05:46 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-1-23 09:50 發表
係呀咁可唔可以讓你用作交換果盆好細既Candy Bells比我呀?我好鐘意粉紅色花,我佢好耐!

好 cool 咁話你聽, 冇得俾

我知呢Candy Bell 好多人想要, 不如做吓氣氛, 拿出來 bid 啦,  不過呢次唔係用錢 bid, 而係用苖來 bid.  各人可以提出用他手上的小苖來 bid 呢隻 Candy Bell 苖仔, 唔知有冇人有興趣玩.
回復

12下一頁