宜家仲有冇透氣長戴隱形眼鏡

作者: 金盞花 發表于 2010-8-1 00:19:59
1816 17
請問宜家仲有冇透氣長戴隱形眼鏡配呢? 早前聽過friend 講响高登(前名)已無得賣喎! 請大家俾d資料我.
oneonewe 發表於 2010-8-1 00:33:13 |顯示全部樓層
請問宜家仲有冇透氣長戴隱形眼鏡配呢? 早前聽過friend 講响高登(前名)已無得賣喎! 請大家俾d資料我. ...
金盞花 發表於 2010-8-1 00:19

長戴指戴幾耐?
我用 Bausch & Lomb o既 daily disposable
回復

金盞花 發表於 2010-8-1 00:47:58 |顯示全部樓層
唔係daily disposable, 係舊款, 日日戴 日日洗嗰隻
回復

oneonewe 發表於 2010-8-1 01:39:14 |顯示全部樓層
唔係daily disposable, 係舊款, 日日戴 日日洗嗰隻
金盞花 發表於 2010-8-1 00:47

ic
因為用o左1day好耐
都唔知而家冇o左長戴o既con o添!
之前我戴hard lens
好似話對lens比較細比較透氣
回復

金盞花 發表於 2010-8-1 01:45:27 |顯示全部樓層
我戴soft lens, 好啦! 等我明天去搵搵, 最衰今日無端端整壞咗, 又破費啦

謝謝你
回復

oneonewe 發表於 2010-8-1 01:59:43 |顯示全部樓層
我戴soft lens, 好啦! 等我明天去搵搵, 最衰今日無端端整壞咗, 又破費啦

謝謝你 ...
金盞花 發表於 2010-8-1 01:45

唔使客氣
希望搵到合適你o既隱形眼鏡啦~
回復

fianfumy 發表於 2010-8-1 11:54:54 |顯示全部樓層
聽我朋友講長戴隱形眼鏡好似好多牌字唔出啦, 去年8-9月時, 我朋友訂開眼鏡的店打比她, 問她要唔要配定多一對喎 , 因為唔再出喎...
回復

wendy_choy_hk 發表於 2010-8-1 20:44:31 |顯示全部樓層
我戴緊長戴
回復

金盞花 發表於 2010-8-2 00:37:19 |顯示全部樓層
今日出去配 lens  本打定輸數要配即棄 lens 一問之下原來仲有長戴  咁我就配咗啦 $580- 安樂晒
回復

oneonewe 發表於 2010-8-2 00:41:27 |顯示全部樓層
今日出去配 lens  本打定輸數要配即棄 lens 一問之下原來仲有長戴  咁我就配咗啦 $580- 安樂晒 ...
金盞花 發表於 2010-8-2 00:37

我係懶人
所以用 1 day add12icon
回復

candyafr 發表於 2010-8-2 22:08:30 |顯示全部樓層
我係懶人
所以用 1 day
oneonewe 發表於 2010-8-2 00:41

我都係用1 day,係乾淨衛生好多,加上我戴唔到一般contact lens,只有1001種啱,冇法
回復

oneonewe 發表於 2010-8-2 22:17:07 |顯示全部樓層
我都係用1 day,係乾淨衛生好多,加上我戴唔到一般contact lens,只有1001種啱,冇法 ...
candyafr 發表於 2010-8-2 22:08

近呢一年我戴有框眼鏡
不過頂唔順啦
"葉"到損哂
要戴番1day
回復

candyafr 發表於 2010-8-2 22:20:17 |顯示全部樓層
近呢一年我戴有框眼鏡
不過頂唔順啦
"葉"到損哂
要戴番1day
oneonewe 發表於 2010-8-2 22:17

戴d輕鏡片和框好d
回復

LLGG 發表於 2010-8-3 16:48:46 |顯示全部樓層
今日出去配 lens  本打定輸數要配即棄 lens 一問之下原來仲有長戴  咁我就配咗啦 $580- 安樂晒 ...
金盞花 發表於 2010-8-2 00:37

$580又真係比即棄平好多喎, 不過我都係懶人+多數戴眼鏡 (係做運動先戴con), 都係即棄啱我多d.
回復

亞實 發表於 2010-8-3 23:19:05 |顯示全部樓層
長戴隱形眼一定係好過ONE DAY 好多,
你想想$580一副的材料, 同ONE DAY $1X一副所用的材料, 一定好大分別
而且透氧度都差好遠GA
回復

金盞花 發表於 2010-8-3 23:27:42 |顯示全部樓層
長戴隱形眼一定係好過ONE DAY 好多,
你想想$580一副的材料, 同ONE DAY $1X一副所用的材料, 一定好大分別
而 ...
亞實 發表於 2010-8-3 23:19

嘩! 乜咁平, 未配過真係唔知.  只係聽d用家講d lens 好薄, 唔易戴.  係真唔係?

另外, 係咪一d one day 1對, 一d 就 1星期換1副? 我都係鍾意用傳統款式, 鍾意次次洗, 安全好多.
回復

oneonewe 發表於 2010-8-3 23:47:30 |顯示全部樓層
嘩! 乜咁平, 未配過真係唔知.  只係聽d用家講d lens 好薄, 唔易戴.  係真唔係?

另外, 係咪一d one day  ...
金盞花 發表於 2010-8-3 23:27

有分 1 day
1 week
2 weeks
同1個月
回復

金盞花 發表於 2010-8-4 12:38:54 |顯示全部樓層
回復 17# oneonewe

thank you, 明白晒
回復