返回列表 發新帖

我AV的家..update

作者: rainbow 發表于 2008-1-19 00:57:04
2951 39
rainbow 發表於 2008-1-20 01:09:39 |顯示全部樓層
原帖由 siboney 於 2008-1-19 16:57 發表
rainbow,個架係邊度買架?我都想買番個,種多兩盆av!

siboney,

咪 日本X 囉, 佢有兩種, 全鋼果種(下底高D , 透光多d 丫麻), 2 個size, narrow 哪個size, 係貴少少 $22.9, 白色架哪種 就只需 $10
回復

tata 發表於 2008-1-20 01:16:44 |顯示全部樓層
掂呀~ 個窗台仲有好多位, 快啲擴建個動植物公園啦
回復

fannychan922 發表於 2008-1-20 09:49:43 |顯示全部樓層
原來你屋企裏有一個花叢.......唔怪得知你咁種av種得咁開心啦
回復

siboney 發表於 2008-1-20 21:30:24 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-20 01:09 發表

siboney,

咪 日本X 囉, 佢有兩種, 全鋼果種(下底高D , 透光多d 丫麻), 2 個size, narrow 哪個size, 係貴少少 $22.9, 白色架哪種 就只需 $10

等我去睇下先,今日經過日本X都冇入去睇,thanks!
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-21 09:05:37 |顯示全部樓層
個 dreampuff好似走走地色~
一次過咁多花開, 真係花多眼亂~~
回復

noel 發表於 2008-1-21 10:30:33 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-20 01:09 發表
siboney,

唔好買呢隻喇!  因為我相信好快就唔夠位....
去實x睇定d大綱架啦
回復

kendrew 發表於 2008-1-21 11:12:01 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-19 00:57 發表
擺兩層 + 向高空發展....

日日望下佢, 真係開心D 

Nice and Neat   
Any artifical lighting? Otherwise the plants at the bottom deck may not have sufficient sunlight wor...
回復

dolphinwu 發表於 2008-1-21 12:10:49 |顯示全部樓層
你家的花唔單止開得燦爛,連熊貓花盆都比你帶回家中,十分靚。
回復

siboney 發表於 2008-1-21 21:06:10 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-21 10:30 發表

唔好買呢隻喇!  因為我相信好快就唔夠位....
去實x睇定d大綱架啦

但擺係窗台唔可以太大個呀!唔知下面夠唔夠高放標準av?
回復

rainbow 發表於 2008-1-21 22:29:29 |顯示全部樓層
原帖由 siboney 於 2008-1-21 21:06 發表

但擺係窗台唔可以太大個呀!唔知下面夠唔夠高放標準av?

標準AV "監粗" 來都得ge....一定唔夠光囉...兼且唔好睇囉(純粹個人認為), 下面有19.5CM
回復

siboney 發表於 2008-1-21 22:56:24 |顯示全部樓層
19.5cm都可能夠,咁下面都係擺迷你會好d。我今日係實x見到係18.5cm高。
回復

rainbow 發表於 2008-1-22 00:26:09 |顯示全部樓層
原帖由 siboney 於 2008-1-21 22:56 發表
19.5cm都可能夠,咁下面都係擺迷你會好d。我今日係實x見到係18.5cm高。

係囉..日本X果 D 係 40X15X17(高)cm, $10, 我買的係 42x17x19.5(高)cm, $22.9
回復

rainbow 發表於 2008-1-22 01:21:41 |顯示全部樓層
原帖由 kendrew 於 2008-1-21 11:12 發表

Nice and Neat   
Any artifical lighting? Otherwise the plants at the bottom deck may not have sufficient sunlight wor...

unforturnately, no artificial light, thinking about if its possible to fix one...but is not match the tone of the house le... 無啦啦整條 "光管" ? 我實比人"哦"死... 實情都係想美化家居je....頭痕..... 我想整射燈..但d光譜都唔 "arm" channel...真係好鬼頭痕...

咪唯有幫佢變下陣囉..如果我"發左"..實行整間玻璃屋比自己...哈...諗下都開心...今晚就係發個靚夢....
回復

orchids 發表於 2008-1-22 10:53:44 |顯示全部樓層
rainbow妳的私家空中花園好靚喎 !每盆都有花.
我都唔知幾時參加左green peace,全部av都只得綠葉,十幾盆加埋都冇一朵花.
回復

kendrew 發表於 2008-1-22 11:43:06 |顯示全部樓層
原帖由 rainbow 於 2008-1-22 01:21 發表

咪唯有幫佢變下陣囉..如果我"發左"..實行整間玻璃屋比自己...哈...諗下都開心...今晚就係發個靚夢....

好似Peter禁五星級的家lor...
回復

fannychan922 發表於 2008-1-22 21:49:34 |顯示全部樓層
原帖由 orchids 於 2008-1-22 10:53 發表
rainbow妳的私家空中花園好靚喎 !每盆都有花.
我都唔知幾時參加左green peace,全部av都只得綠葉,十幾盆加埋都冇一朵花.

你唔好咁傷心啦! 最重要係d av個個都健健康康,很快就有會開花架啦!!!等下啦!!
回復

keung 發表於 2008-1-22 22:55:20 |顯示全部樓層
百花齊開,好似入咗公園散步
回復

siboney 發表於 2008-1-22 23:53:57 |顯示全部樓層
我買左日本x 的42x17x19.5(高)cm鋼架了
Rainbow,見到你放左一盆av出窗外,你唔怕佢跳樓呀?
回復

rainbow 發表於 2008-1-23 01:32:26 |顯示全部樓層
原帖由 siboney 於 2008-1-22 23:53 發表
我買左日本x 的42x17x19.5(高)cm鋼架了
Rainbow,見到你放左一盆av出窗外,你唔怕佢跳樓呀?

買左啦...擺好d花後,有時間影張相來睇下...^^
驚..最驚佢跳落去責親人.不過...見佢有d黑色好細條的蟲係d泥到..一時唔知點...咪擺出去先...
回復

siboney 發表於 2008-1-23 12:20:13 |顯示全部樓層
我屋企冇靚花呀!我大部份的花苗都係擺係公司。
想去發叔度買番兩盆花番屋企過年
有蟲呀 ,快d同佢殺蟲同換泥啦!
回復