我最近變咗AxV觀眾

作者: ayclui 發表于 2008-1-16 12:24:51
3040 29
唔知大家有無覺得近排AxVd節目好睇咗?
最近唔多睇電視嘅我竟然對一dAxV製作嘅節目有興趣:
例如有個節目叫"5個半x餐",最欣賞星期四嘅環節:由陳x泰主持,介紹一d 本地嘅小食, 好似油炸鬼, 雞仔餅, 砵仔糕, 豆腐花...等, 講吓呢d小食嘅起源, 做法同背後嘅故事, 好鬼有趣.
另外, 依家有個旅遊節目叫”愛在XX的季節”, 介紹日本東北嘅風景, 都幾好睇o架...
有時覺得 AxV d 節目都幾有心機做...好睇過 TxB d 爛劇集...

(經八王爺提醒, 已將所有名改用代號, 如有不便, 敬請原諒)

tata 發表於 2008-1-16 12:34:03 |顯示全部樓層
係? ”愛在XX的季節”幾點做呀, 唔知瞓咗未呢, 星期一至五都有?

回復

ayclui 發表於 2008-1-16 12:53:41 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-16 12:34 發表
係? ”愛在異鄉的季節”幾點做呀, 唔知瞓咗未呢, 星期一至五都有?

包你未瞓, 星期六晚上7:30 啊
回復

cross 發表於 2008-1-16 13:09:21 |顯示全部樓層
其實我不嬲覺得佢唔錯
只係人丁單薄
不是嗎?
很多節目都是他創新..反而是所謂大台..無線仿傚(算是比抄更好的字吧 )
遊戲節目
電視劇(亞視好像很早引入日韓台劇  這個不太肯定)
冷知晦和第一手真相..現有所謂的大台不是在十時半做相同類型的嗎?!
而且很多人都說亞視新聞較好看..我就沒太留意
回復

ayclui 發表於 2008-1-16 15:04:03 |顯示全部樓層
同意 cross 嘅講法!
就以飲食節目為例,睇得出亞麗梅係有做過功課, 唔似果d "名模" 唔知講咩...試食時又假, 食雞碎咁多就嘩嘩聲話好味, 唔通佢o地真係食神
回復

cross 發表於 2008-1-16 15:41:49 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-16 15:04 發表
同意 cross 嘅講法!
就以飲食節目為例,睇得出亞麗梅係有做過功課, 唔似果d "名模" 唔知講咩...試食時又假, 食雞碎咁多就嘩嘩聲話好味, 唔通佢o地真係食神 ...

果d跟本就係宣傳方法
請一個名聲較大的人吸引力比真正識食識講的大
回復

trust_fl 發表於 2008-1-16 16:18:10 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-1-16 13:09 發表
其實我不嬲覺得佢唔錯
只係人丁單薄
不是嗎?
很多節目都是他創新..反而是所謂大台..無x仿傚(算是比抄更好的字吧 )
遊戲節目
電視劇(亞x好像很早引入日韓台劇  這個不太肯定)
冷知晦和第一手真相..現有所謂的 ...

亞記d 時事節目真係好睇d 架~
D人話亞記 重人情味,好少解僱人~ 所以亞記 自拍o個d 劇先至會悶~
試下俾著無記~ 一唔掂或者一無利用價值就要飛OUT~ 好似李燦榮就係一個例子呀~

不過亞記 自從改革咗之後d 節目真係好元化咗好多喎~

回復

八王爺 發表於 2008-1-16 16:24:06 |顯示全部樓層
同意 .......

不过,哩个 帖 咁样 有做 广告之嫌!
回復

trust_fl 發表於 2008-1-16 16:33:33 |顯示全部樓層
haha~ 好似係喎~ 即刻改返d 字眼先~
多謝八王爺提點~
回復

ayclui 發表於 2008-1-16 17:11:43 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-1-16 16:24 發表
同意 .......

不过,哩个 帖 咁样 有做 广告之嫌!

王爺, 改哂啦...多謝提點 ^_^"
回復

noel 發表於 2008-1-16 17:34:23 |顯示全部樓層
AV!!!?? sorry~唔係....
AXV 啲時事做得唔錯ga~

仲有,好似淨係佢地會播d 外國concert、宗教節目同talk show咁~
可能唔會有太多收視,但亦不失為一個選擇,值得讚
回復

Fonica 發表於 2008-1-16 17:42:48 |顯示全部樓層
其實我都好少睇AV AxV,多數睇NxW
不過都會睇AxV既新聞,我都覺得比鄰台好
回復

cross 發表於 2008-1-16 20:26:21 |顯示全部樓層
岩岩睇報紙..
遲d真係有av.........女優睇-.-
好似話三月有個節目會訪問日本av女優
回復

ayclui 發表於 2008-1-16 20:55:36 |顯示全部樓層
'5個半x餐' 明天講整砵仔糕呀...正!
回復

lolo 發表於 2008-1-16 21:41:00 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-16 20:55 發表
'5個半x餐' 明天講整砵仔糕呀...正!

試咗整未呀?!
回復

soniamok 發表於 2008-1-16 22:22:51 |顯示全部樓層
ayclui ~~ 咁你有冇睇埋 AXV 新開既幾個節目頻道呀??
回復

ayclui 發表於 2008-1-16 23:02:58 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-1-16 21:41 發表

試咗整未呀?!

未呀...懶到死...材料有齊哂...只欠個身郁...
快啦, 快啦...d 材料過期前一定整到
回復

ayclui 發表於 2008-1-16 23:04:33 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-1-16 22:22 發表
ayclui ~~ 咁你有冇睇埋 AXV 新開既幾個節目頻道呀??

ya ~ 無呀 sonia...我部電視唔係高清啊
回復

Fonica 發表於 2008-1-16 23:09:51 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-16 23:04 發表

ya ~ 無呀 sonia...我部電視唔係高清啊

我有高清電視啊,不過我屋企收唔到高清
回復

Fonica 發表於 2008-1-16 23:14:10 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-16 23:02 發表

未呀...懶到死...材料有齊哂...只欠個身郁...
快啦, 快啦...d 材料過期前一定整到

我整過喇,可以食落口,不過尚有改善地方
回復

12下一頁