有機嘉年華會!!

作者: PACO 發表于 2008-1-11 20:58:15
2098 11
EddieOR 發表於 2008-1-11 21:04:19 |顯示全部樓層
睇過流程好多都係表演
回復

PACO 發表於 2008-1-11 21:08:25 |顯示全部樓層
上年我去過,除表演外,仲有好多有機的產品,還有你們常常想種的有機士多啤梨呢!!不過係上年嘅事,今年就唔知了
回復

CiCiKwok 發表於 2008-1-11 21:29:15 |顯示全部樓層
請問去年d野平唔平,例如士多啤梨大約幾多錢盆?個場似唔似花市?你去年有咩收鑊?去過覺得今年重值唔值得去多次?
回復

PACO 發表於 2008-1-11 21:36:59 |顯示全部樓層
原帖由 CiCiKwok 於 2008-1-11 21:29 發表
請問去年d野平唔平,例如士多啤梨大約幾多錢盆?個場似唔似花市?你去年有咩收鑊?去過覺得今年重值唔值得去多次?

你當一半係嘉年華一半係街市囉,因為有菜有魚,有蜂蜜,有狗糧,有盆栽,有蘭花.......雜合counter!有機貨品,價錢都算ok架啦!!不過士多啤梨我就冇問!!我明日一早去趁壚,下午冇空!!不過大家最好下午去,d counter會開得齊d!!!
回復

輝記 發表於 2008-1-11 22:00:40 |顯示全部樓層

有機士多啤梨種植比賽

不如我們這個論壇也辦一個「有機士多啤梨種植比賽」, 看看那個人種的士多啤梨最大最甜, 冠軍得主的奬品是所有參賽的士多啤梨
回復

EddieOR 發表於 2008-1-12 01:50:57 |顯示全部樓層
有機士多啤梨種植比賽 <-- 估計參賽人數 ? 比賽是否受歡迎 ?
冠軍得主的奬品是所有參賽的士多啤梨 <-- 會唔會大大減低參賽人數
因為我見到有關發表草莓既 Post 都好少,所以未必會多人參加
不過也謝謝你的提供,你所提供的建議也會進一步作考慮
回復

HoneyBees 發表於 2008-1-12 13:37:03 |顯示全部樓層
如果舉辦有機士多啤梨比賽,應該由種子或走莖培育,我諗明年秋天舉辦較為適合.
回復

EddieOR 發表於 2008-1-12 13:40:00 |顯示全部樓層
原帖由 HoneyBees 於 2008-1-12 13:37 發表
如果舉辦有機士多啤梨比賽,應該由種子或走莖培育,我諗明年秋天舉辦較為適合.

謝謝你的提供
回復

yannes 發表於 2008-1-12 22:32:15 |顯示全部樓層
等我明天都去參觀下先~~~
回復

阿晴 發表於 2008-1-19 09:00:51 |顯示全部樓層
當日好興奮咁穿過重重攤位~~~終於去到展場~~~走過去問阿姐:呢度係咪有得睇全港最大ge士多啤梨 r? 點知阿姐指住隔黎幾粒巨型膠士多啤梨....................跟住話…係咪呢d............  = 3=""""""(無奈)
回復

花心 發表於 2008-1-21 01:14:27 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-1-19 09:00 發表
當日好興奮咁穿過重重攤位~~~終於去到展場~~~走過去問阿姐:呢度係咪有得睇全港最大ge士多啤梨 r? 點知阿姐指住隔黎幾粒巨型膠士多啤梨....................跟住話…係咪呢d............  = 3=""""""( ...

係啊!我都見到又真係有人問幾錢想買,個阿姐話全部都唔賣
回復