請問大家除了在花園街買av外,在香港或國外哪裡有av買呢?

作者: xyzboby 發表于 2010-6-20 22:04:22
6492 26
請問大家除了在花園街買av外,在香港或國外哪裡有av買呢?
看到有很多朋友有bob's xxxxx的av,請問在bob處買1棵花要多少$,手續繁複嗎?有申請什麼的入口證嗎? 我見到http://www.african-violet-world.com/frphotosp.php 都好似有得買av,他的av品種ok嗎?較bob's 是否會平一點 (如果同樣是bob's xxxx) ?謝謝解答.
xyzboby 發表於 2010-6-20 22:06:51 |顯示全部樓層
回復 1# xyzboby

SORRY------>應該是rob's xxxx才對.
回復

比得大帝 發表於 2010-6-21 09:24:13 |顯示全部樓層
Rob's Violet Barn 的價錢和運費在他們的網頁有顯示, 要申請入口證
要留意入口的都是切頭的

African World 及香港其他買av的也可以買得到, 提意新手在本地買
回復

xyzboby 發表於 2010-6-21 22:35:56 |顯示全部樓層
請問大家多在哪裡買av呢? 謝謝回應.
在網頁上看到African World都有rob's xxxx賣,是否一樣的品種? 價錢會否較國外平?
回復

比得大帝 發表於 2010-6-21 22:44:44 |顯示全部樓層
同名就是同一品種
回復

irishuen 發表於 2010-6-21 22:50:30 |顯示全部樓層
唔識種, 買左返黎死左會好肉尺
特別係十字
回復

比得大帝 發表於 2010-6-21 22:52:30 |顯示全部樓層
Rob's XXXX, 很多款, 價錢有天和地之分, 都話叫你去 rob's個網睇吓囉
回復

xyzboby 發表於 2010-6-21 23:03:47 |顯示全部樓層
回復 7# 比得大帝

請問如果本地都有rob's xxxx,價錢是在外地買或本地買貴呢 ? 在rob's 處買1棵或20棵的運費好似是一樣的,另外,是否要自己去漁農處申請入境證呢,好似有點煩.你們會在rob's 處買1棵嗎? 價錢連運費可能要幾百元1棵(可能只有葉,沒有花的av),未知對不對?

我想知在花墟/發叔/rob's/violet world---->邊個平d ? (相同貨色)

新手想知多一點,謝謝回應及教導.
回復

Tony 發表於 2010-6-21 23:11:18 |顯示全部樓層
請問如果本地都有rob's xxxx,價錢是在外地買或本地買貴呢 ?<---你其實想要乜 普通野本地買會平D,十字花就睇吓邊度買囉~度度唔同
回復

xyzboby 發表於 2010-6-22 01:21:08 |顯示全部樓層
我想買d比bun bun特別一點的貨色. 我是十分的新手來的.但很有興趣於av.愛她一年四季都有花花看
回復

Tony 發表於 2010-6-22 01:33:09 |顯示全部樓層
我想買d比bun bun特別一點的貨色. 我是十分的新手來的.但很有興趣於av.愛她一年四季都有花花看 ...
xyzboby 發表於 2010-6-22 01:21

咁好多都特別過bunbun喎~上leo度睇吓啦~都有幾多Rob's野架
回復

corina 發表於 2010-6-22 01:35:04 |顯示全部樓層
回復 11# Tony
請問Rob's點解?
回復

Tony 發表於 2010-6-22 01:38:14 |顯示全部樓層
回復  Tony
請問Rob's點解?
corina 發表於 2010-6-22 01:35

一間greenhouse ge名ge簡寫~
仲有Lyon. ,Opt.呢D都係
回復

corina 發表於 2010-6-22 01:40:24 |顯示全部樓層
一間greenhouse ge名ge簡寫~
仲有Lyon. ,Opt.呢D都係
Tony 發表於 2010-6-22 01:38

原來係咁,謝謝~
回復

孖吉 發表於 2010-6-22 01:44:27 |顯示全部樓層
回復  Tony
請問Rob's點解?
corina 發表於 2010-6-22 01:35

外國一個出名的非洲紫羅蘭培植場,他自家品種登記名稱後會在名稱上冠上 Rob's 的稱呼,以作識別
其他的花場有 Lyon's, Cathy's ...

好似 Fireworks 就有:
Cathy's Fireworks (十字花)
Lyon's Fireworks (噴點花)
回復

corina 發表於 2010-6-22 01:51:48 |顯示全部樓層
外國一個出名的非洲紫羅蘭培植場,他自家品種登記名稱後會在名稱上冠上 Rob's 的稱呼,以作識別
其他的花 ...
marcuslee 發表於 2010-6-22 01:44

謝謝孖吉,唔怪之得有時查花,e.g.查Fireworks,同一名字但係d花會完全唔同喇~
回復

Tony 發表於 2010-6-22 01:59:23 |顯示全部樓層
謝謝孖吉,唔怪之得有時查花,e.g.查Fireworks,同一名字但係d花會完全唔同喇~
corina 發表於 2010-6-22 01:51

所以係好緊要架~
回復

比得大帝 發表於 2010-6-22 11:50:17 |顯示全部樓層
外國入口紫羅蘭, 運費都是箱為單位, 另外每株加檢疫費, 大的一箱一段20株, 小的可以一箱50株
一般人不會單獨向海外訂購的

也說了, 入口紫羅蘭都是切頭冇根的, 新手可能搞唔掂

你未種過, 最好去花墟綠景藝, leo, 發叔等傾吓計
回復

xyzboby 發表於 2010-6-23 00:12:06 |顯示全部樓層
請問leo的貨與發叔的是否相近,又價錢是否差不多? 而綠景藝的花是由發叔提供,會否較發叔的貴一點,因可能是街鋪,謝謝大家的回應.我在這裡學了很多東西~
回復

Linna 發表於 2010-6-23 02:44:32 |顯示全部樓層
請問leo的貨與發叔的是否相近,又價錢是否差不多? 而綠景藝的花是由發叔提供,會否較發叔的貴一點,因可能是街 ...
xyzboby 發表於 2010-6-23 00:12

我都有同感~~呢度D花友都好好人吖~~
回復

12下一頁