Sinn.Razzmatazz

作者: Tony 發表于 2010-6-14 00:23:16
991 8
麻麻地的一隻超迷~都係差唔多樣
返黎D老葉慢慢枯晒~有出新葉~而家見倒ge係新葉,好似好細棵咁
DSCN8403 (Small).JPG
DSCN8408 (Small).JPG
peggykyw 發表於 2010-6-14 11:32:28 |顯示全部樓層
都唔係呀, 我覺得花+色都好靚呀!
Tony, 你係唔係用日本珠石種超迷?
回復

Tony 發表於 2010-6-14 13:56:16 |顯示全部樓層
都唔係呀, 我覺得花+色都好靚呀!
Tony, 你係唔係用日本珠石種超迷?
peggykyw 發表於 2010-6-14 11:32

係D點有少少分別囉
盆底有7號珠石同魔肥,中間係自己溝ge植料,盆面鋪少少5號珠石,望落靚D同D葉冇咁易爛
回復

maplejoe 發表於 2010-6-14 16:12:36 |顯示全部樓層
回復 1# Tony
頭大身細的傢伙。 我都試過成棵葉仔枯晒,跟住短時間內又出新葉,仲有花苞,所以堆葉同花視覺上頭大身細咁。
回復

Tony 發表於 2010-6-15 18:43:53 |顯示全部樓層
開大咗~都ok啦
DSCN8476 (Small).JPG
回復

Tony 發表於 2010-6-22 02:53:40 |顯示全部樓層
第二朵深色D
DSCN8693 (Small).JPG
回復

Tony 發表於 2010-7-8 02:02:15 |顯示全部樓層
開咗3朵~
DSCN9300 (Small).JPG
DSCN9301 (Small).JPG
DSCN9302 (Small).JPG
DSCN9303 (Small).JPG
回復

strawberry 發表於 2010-7-8 09:42:25 |顯示全部樓層
雖然同其他超迷差唔多樣, 但都幾鍾意佢隻深粉紅色 ~ add6icon
回復

Tony 發表於 2010-7-21 16:17:09 |顯示全部樓層
鐘意佢夠多花~
DSCN9692 (Small).JPG
DSCN9698 (Small).JPG
回復