到手香枝條 (完)

作者: chutou 發表于 2010-6-12 22:06:47
5026 77

阿媽個樣,

** 留意要自行發根 ---- 好容易, 水浸或直接插泥亦可但要保持泥土濕潤

交收方式:面交(暫只限今星期五下午 6:00-6:15 佐敦地鐵站客務中心或
               由我直接郵寄, 花友需要入$3 給我作郵費及包裝費 (只得匯豐銀行戶口)

申請方法: 每位花友可申請一份~~~~大渣請排隊啦
注意事項:
1. 每人1份
2. 排隊後請PM索取我的戶口號碼及比地址禾
3. 收到枝條後,接受分享者必須在帖中回覆確認
4. 送出與否,本人有最後之決定權
5. 如因郵寄有誤做成任何損失,本人恕不負責~~~~謝謝

請在這排隊:
1. chiuso (thx) 已交收
2. Jeffiau(我要郵寄,謝謝) 16/6 晚郵寄出了
3. notyourbabydoll (thanks a lot, mail) 16/6 晚郵寄出了
4. siusumm (thanks! mail also) 16/6 晚郵寄出了
5. 綠色兔子 16/6 晚郵寄出了
6. Poppylily 16/6 晚郵寄出了
7. curiosity  (mail, thx a lot) 25/6 面交
8. emkey (by mail, thanks~~) 29/6 下午寄出
9. 貝貝 (by mail, thanks ^0^) 9/7 寄出
10. Missc -12/7 面交
11. cklife 21/7 寄出
12. yukichloe  9/7 晚寄出
13. tom525h  9/7 晚寄出
14. eidipik, 21/7 寄出
15. rayman 14/7 寄出
16. sam261 14/7 寄出
17. ChristineH  14/7 寄出, 29/7 再寄多一次
18. finalhome
chiuso 發表於 2010-6-12 22:14:43 |顯示全部樓層
1. chiuso (thx)
2.
3.
4.
5.
回復

jeffiau 發表於 2010-6-12 22:21:08 |顯示全部樓層
2. Jeffiau(我要郵寄,謝謝)
3.
4.
5.
回復

jeffiau 發表於 2010-6-12 22:22:08 |顯示全部樓層
其實我想順便問下
到手香可以點樣生得快一點?
回復

notyourbabydoll 發表於 2010-6-12 22:27:57 |顯示全部樓層
3. notyourbabydoll (thanks a lot, mail)
4.
5.
回復

chutou 發表於 2010-6-12 22:36:58 |顯示全部樓層
有陽光及多淋水, 它就會生得很好
見佢生得長, 咪修剪吓又分享吓羅

回復 4# jeffiau
回復

siusumm 發表於 2010-6-12 23:53:51 |顯示全部樓層
3. notyourbabydoll (thanks a lot, mail)
4. siusumm (thanks! mail also)
5.
回復

綠色兔子 發表於 2010-6-13 00:40:52 |顯示全部樓層
4. siusumm (thanks! mail also)
5. 綠色兔子
回復

Poppylily 發表於 2010-6-13 13:05:09 |顯示全部樓層

請問仲有無呀~我都想要
回復

適少少 發表於 2010-6-13 15:04:09 |顯示全部樓層
到手香..食得嗎 add3icon
回復

jeffiau 發表於 2010-6-13 20:00:11 |顯示全部樓層
回復 10# 適少少

食得架~
一聞就會認得! 是出街食西餐食意粉的味
回復

適少少 發表於 2010-6-13 20:56:07 |顯示全部樓層
我種果 棵 可能係 到手香 add4icon
早前幫個婆婆買的....
婆婆話喺 ----- 印度檸檬葉 add5icon 止咳...化痰....
唔記得點整嚟食add1icon
回復

jeffiau 發表於 2010-6-13 21:11:12 |顯示全部樓層
回復 12# 適少少

可能婆婆無講錯呢,
你棵植物是檸檬味? 因為到手香不是檸檬味的~
和到手香成棵野毛茸茸咁, 好得意架

PS. 點解你隻貓會係個煲度o既?
回復

適少少 發表於 2010-6-13 21:49:01 |顯示全部樓層
回復 13# jeffiau

因為天氣熱..貓B 瞓响沙煲覺涼快些 add7icon
    棵草毛茸茸 有陣清香...冇檸檬味...add1icon
照片 112.jpg
回復

jeffiau 發表於 2010-6-13 22:02:50 |顯示全部樓層
回復 14# 適少少

thanks for your phone,
睇相都真係好似到手香喎, 但我是靠氣味去分架...
我閒落覺得不清香呀.
似出去食土耳其餐西班牙餐等等西餐的味道囉...(好似有D傻 )
回復

chutou 發表於 2010-6-13 22:05:44 |顯示全部樓層
你哩棵似禾分享個種播
回復 14# 適少少
回復

chutou 發表於 2010-6-13 22:06:22 |顯示全部樓層
有架~~
回復 9# Poppylily
回復

綠色兔子 發表於 2010-6-14 20:02:44 |顯示全部樓層
六半左右入左數~
thxthx
回復

適少少 發表於 2010-6-14 21:50:04 |顯示全部樓層
回復 16# chutou

婆婆話喺 ----- 印度檸檬葉 add8icon  呃人架
     應該佢自己都唔識嘅 add1icon  
    我都覺得似到手香 add14icon
回復

Poppylily 發表於 2010-6-15 00:08:12 |顯示全部樓層

回復 17# chutou

多謝你!我想要郵寄,我PM你丫~
回復

1234下一頁