澳門GE朋友!

作者: 冬仔 發表于 2008-1-8 19:19:15
6386 75
kelvinkou 發表於 2008-8-29 15:37:54 |顯示全部樓層

回復 19# flora0908 的帖子

有興趣! 不過貴唔貴㗎?
回復

flora0908 發表於 2008-8-29 15:39:22 |顯示全部樓層

回復 21# kelvinkou 的帖子

都唔洗錢ge
回復

kelvinkou 發表於 2008-8-29 17:24:37 |顯示全部樓層

回復 22# flora0908 的帖子

有人幫你淋水~ 咁好? 同埋d人識得種嘢ga wor!!! 有無咁好啊!!! 不如一齊join 囉!!! 不過數數有幾多個澳門人先... 我, flora, freestar, 冬仔, elaine, leng, vicky --> 7個~

應該是報 溫室工作坊 的 環保種植嗎?
http://www.iacm.gov.mo/eform/pdf/001-DHA-SAL-V3.pdf
學校或團體名稱填咩~ 哈哈~

回復

flora0908 發表於 2008-8-29 19:13:13 |顯示全部樓層

回復 23# kelvinkou 的帖子

報溫室工作坊的環保種植我無所謂呀 不過唔知環保種植有無人幫你淋水,我只知實驗農場戈到有得幫你淋水而已
回復

Freestar 發表於 2008-8-29 20:36:58 |顯示全部樓層
我有興趣呀!~
這兒好似還有其他澳門朋友的!
之前見過!不知現在還有沒有上這個論壇!
回復

elaine 發表於 2008-8-29 21:35:32 |顯示全部樓層
原帖由 kelvinkou 於 2008-8-29 17:24 發表
有人幫你淋水~ 咁好? 同埋d人識得種嘢ga wor!!! 有無咁好啊!!! 不如一齊join 囉!!! 不過數數有幾多個澳門人先... 我, flora, freestar, 冬仔, elaine, leng, vicky --> 7個~

應該是報 溫室工作坊 的 環保種植嗎?
ht ...

我地要作返個團隊名稱~~ ~
回復

kelvinkou 發表於 2008-8-29 22:13:02 |顯示全部樓層

回復 24# flora0908 的帖子

我睇漏眼~ 原來係實驗農場先啱!!!
回復

kelvinkou 發表於 2008-8-29 22:16:07 |顯示全部樓層

回復 26# elaine 的帖子

好啊好啊~ 不如簡簡單單<<香港園藝會>> 可唔可以呢?
回復

elaine 發表於 2008-8-29 23:11:54 |顯示全部樓層

回復 28# kelvinkou 的帖子

好似變左香港人咁~~不如叫澳門園藝會la~~
回復

flora0908 發表於 2008-8-30 00:06:28 |顯示全部樓層

回復 29# elaine 的帖子

唔錯喎
回復

kelvinkou 發表於 2008-8-30 00:10:16 |顯示全部樓層

回復 29, 30# elaine, flora0908 的帖子

我都有咁想過....不過好似無中生有咁~ 哈哈
回復

Freestar 發表於 2008-9-1 11:52:20 |顯示全部樓層
甘即是點呀!!~甘我們幾時一起去望夏呀?
我有個朋友都想參加!但想知多d細節~
不如找一天一起去望夏度問下!
回復

kelvinkou 發表於 2008-9-1 17:47:49 |顯示全部樓層
我都想知道多d.
不過好似唔夠人喎? 我都有好多嘢想種落地! 佢地俾唔俾我地種自己d嘢ga? 還是佢提供咩種子就種咩? 因為我唔可以喺屋企種咁多... 屋企人已鬧我沉迷... 話呢度唔係花園, 唔准再種多d.

回復

flora0908 發表於 2008-9-1 21:15:34 |顯示全部樓層
我唸可以種自己ge野ge,因為見冬仔都有種
回復

kelvinkou 發表於 2008-9-1 21:56:29 |顯示全部樓層

回復 34# flora0908 的帖子

咁就好啦, 幾時去問呢?
回復

flora0908 發表於 2008-9-2 18:45:42 |顯示全部樓層

回復 35# kelvinkou 的帖子

我無咩所謂,反正剛開學,好得閒
回復

flora0908 發表於 2008-9-2 18:49:45 |顯示全部樓層

收集去望廈山咨詢時間

請各位發表下
回復

kelvinkou 發表於 2008-9-2 19:13:41 |顯示全部樓層
不好意思!  我反而學業方面較忙碌, 所以抽時間去問可能會有困難, 其他人先講自己希望抽空的時間, 我再看看能否一齊去吧! 如果我真係去唔到, 到時申有啲咩嘢要準備那些資料就要靠你們報告一下了!!!謝謝~

你們打算到時種什麼? 我會種好多菜!! ^^
另外, 今日俾我搵到澳門邊到有得買有機肥料 - 花生麩!!!

回復

flora0908 發表於 2008-9-2 19:23:49 |顯示全部樓層

回復 38# kelvinkou 的帖子

唔緊要,學習最重要
我到時都會種菜呀,因為到時收成後可以帶返屋企比阿媽煮,到時可以大吃一餐 一嘗自己種的有機菜
你係邊到d買有機肥料嫁
回復

kelvinkou 發表於 2008-9-2 19:45:12 |顯示全部樓層
下環街一間花舖~ 個老闆娘好好人, 好有心機解釋 (我成日問好多問題) 哈哈~
要買我可以幫你買, 近我家, 對你來說好遠呢! 不過今日無貨, 賣晒, 但起碼知道澳門有得賣吖! 不是件好事嗎?! 呵呵!
回復